27-06-2018, 16:40
(26-06-2018, 16:21)MarianPaz napisał(a): w Polsce nie wydano zrekonstruowanego filmu "Człowiek na torze". Pozostaje japońskie wydanie albo emisja HDTV w kanałach Polsatu (Polsat Film lub ewentualnie Super Polsat).Dzięki za informację i pomocne linki w "stopce" Twojego postu. Teraz widzę jak się sprawy mają. Doczytatałem w linkach które podałeś, że na Polsacie (takim czy innym) często dają polską klasykę w dobrej jakości (jak widać z załączonych przez Ciebie screenach). Teraz myślę, że decyzja o pozbyciu się stacjonarnej nagrywarki DVD nie była zbyt dobra. Może warto rozejrzeć się za nową, tym razem blu-ray? Taka jakość, jaką prezentuję "Człowiek na torze" Polsat HD, w zupełności by mi wystarczyła.
PS. Widać, że sporo klasyki już zrekonstruowano, ale nie znalazłem jednego tytułu który mnie też mocno interesuje - "Znaki na dordze".
PS2. Gdzieś czytałem (niestety nie pamiętam gdzie więc nie mogę podać linku), że zrekonstruowane filmy z wytwórni KADR i TOR zniknęly z dedykowanych kanałów na youtube, bo były plany uruchomienia platformy streamingowej oferującej polską klasykę. Orientujesz sie może, czy rzeczywiście coś takiego jest przygotowywane?
niespotykanie spokojny człowiek

Proponuję nie tworzyć OT.
To był po prostu kolejny film nagrany na kasecie VHS. I nie wydawał mi się zmontowany na siłę, wręcz przeciwnie, właśnie teraz wydaje mi się niepełny (wspomniane śledzenie Kropaczyńskiego którego no nie mogę przeżyć).
Po doświadczeniach z wydanym na BD dziełem Munka pt. „Eroica” (1957) czuję niepokój...