Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Oppo UDP-203

Strony (113): « Wstecz 1 ... 28 29 30 31 32 ... 113 Dalej »

Opcje tematu
Oppo UDP-203
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

25-08-2018, 11:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-08-2018, 11:54 przez misfit.)
1 - Tak. Kabelek zawsze możesz dokupić jeśli będziesz widział taką potrzebę. Procedura zmiany regionu odtwarzacza w obu przypadkach jest ta sama.

2 - W teorii może się zdarzyć taka sytuacja jeśli po prostu dostaniesz uwaloną płytę. Ale może się to zdarzyć zarówno z polskiej dystrybucji jak i z zagranicy.

3 - Podobny z wyglądu ten Pioneer, ale na pewno nie klon. Firmware też jest inny.
http://www.areadvd.de/tests/xxl-preview-pioneer-universal-disc-player-udp-lx500/

Niemalże klonem OPPO można nazwać Cambridge CXUHD, który nie posiada wyjść analogowych 7.1. Różny jest też firmware więc pod względem funkcjonalności też się nieco różni. Czy czyta napisy z usb - tego nie wiem.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

06-09-2018, 16:37
(23-08-2018, 18:28)Daras napisał(a):  
(23-08-2018, 16:06)misfit napisał(a):  (...)
Jeśli chcesz dalej ciągnąć temat Hz czy fps to zapraszam na PW.

Proszę bardzo. Już poszło. Cool
(...)
EDIT;
A odpowiedź Optomy i tak tu wkleję, gwoli rzetelności. Smile No, chyba, że tym razem nie odpiszą...

http://forum.filmozercy.com/watek-tv-czy-projektor-na-czym-ogladacie-filmy?pid=44302#pid44302

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,008
Reputacja: 127

16-09-2018, 11:42
Oppo zapowiada, że pracuje nad wprowadzeniem aktualizacji dodającej obsługę HDR10+.

http://filmozercy.com/wpis/obsluga-hdr10-wkrotce-w-odtwarzaczach-oppo-firma-wciaz-chce-dbac-o-klientow

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Użytkownik usunięty
Niezarejestrowany

19-09-2018, 08:26
Gdzieś mi się obiło o uszy (a właściwie o oczy, bo przeczytałem), że Oppo wycofuje się ze wsparcia użytkownika w Polsce. Albo już to zrobiło. Co to dla nas oznacza? Brak serwisowania gwarancyjnego?

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

19-09-2018, 09:37
Podaj link gdzie o tym przeczytałeś.
Odtwarzacze OPPO wciąż są sprzedawane więc co najmniej jeszcze przez dwa lata można być spokojnym jeśli chodzi o serwis. W innym wypadku musieliby się liczyć z tysiącami pozwów, a to jest zbyt poważna firma aby sobie na takie rzeczy pozwolić. Poza tym po blisko dwóch latach od premiery OPPO 203/205 i pół roku po ogłoszeniu rezygnacji z rynku odtwarzaczy wciąż wydają aktualizacje, nierzadko dodające nowe, ważne funkcje i zapowiadają nowe. W dzisiejszych czasach jest to rzecz bardzo rzadko spotykana niestety.

Odpowiedz
Offline 2.0
Nowy użytkownik
Liczba postów: 36
Reputacja: 1

20-09-2018, 09:20
(19-09-2018, 08:26)Użytkownik usunięty napisał(a):  Gdzieś mi się obiło o uszy (a właściwie o oczy, bo przeczytałem), że Oppo wycofuje się ze wsparcia użytkownika w Polsce. Albo już to zrobiło. Co to dla nas oznacza? Brak serwisowania gwarancyjnego?

Wycofało się z produkcji, ale wsparcie dalej jest kontynuowane Smile

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

20-09-2018, 09:51
Przez kilka lat to wciąż będzie niezły odtwarzacz, ale ciekawy jestem , kto ich zastąpi? Wyjdzie kolejny z możliwością wczytywania napisów i ciekawe jaki

Odpowiedz
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

20-09-2018, 10:57
(20-09-2018, 09:51)wolfman napisał(a):  Przez kilka lat to wciąż będzie niezły odtwarzacz, ale ciekawy jestem , kto ich zastąpi? Wyjdzie kolejny z możliwością wczytywania napisów i ciekawe jaki

Wątpię w taką możliwość. Wszyscy najwięksi gracze na tym rynku, są zbyt uwikłani w biznesowo- towarzyskie interesy z wytwórniami filmowymi, żeby ułatwiać klientom nie kupowanie gotowego produktu, który jest wydawany na konkretny rynek. Chociaż z drugiej strony.... Takie luki w przestrzeni uwielbiają mało popularni producenci z Chin, więc kto wie?

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

20-09-2018, 11:41
W końcu Oppo jest bardzo popularne na całym świecie. Takiego sprzętu szukała duża grupa ludzi. Nie ma co się oszukiwać bym kupował filmy z aktorami mówiącymi daleko wschodnimi językami i z napisami niemieckimi do wyboru. Po prostu bym nic nie kupił. Jesteśmy jakby graczami szarej strefy, która napędza im rynki sprzedaży. To nie jest tak, że ja olewam zawsze rodzimy rynek, bo i tak nie jest do końca. Ale na nim po prostu nic prawie nie ma. Nie kupiłem tego dla samych korzyści finansowych i kupowania filmów taniej, ale możliwości sięgania po filmy , których bym zwyczajnie nie kupił i nie obejrzał. Więc nie wiem czy tu są jakieś straty dla wydawców w szerokim tego słowa znaczeniu.

Odpowiedz
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

20-09-2018, 12:39
Finanse... Ja kupiłem go w sumie i z oszczędności i dla filmów, których w Polsce nie ma. Kupuję filmy i tak za granicą, bo jednak różnica w cenach jest ogromna, nie mam w tym przypadku żadnej litości dla rodzimych dystrybutorów.

Odpowiedz
Strony (113): « Wstecz 1 ... 28 29 30 31 32 ... 113 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku