Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Kolekcjonowanie

Strony (35): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 35 Dalej »

Opcje tematu
Kolekcjonowanie
Niedostępny Pai-Chi-Wo
konto zawieszone
Liczba postów: 452
Reputacja: 5

23-11-2018, 17:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-2018, 17:30 przez Pai-Chi-Wo.)
Użytkownik usunięty u ciebie jeżeli fakty przeczą teorii to tym gorzej dla faktów. Wyjątkowy twardziel...

(23-11-2018, 16:31)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a):  Wreszcie temat zaczyna nabierać walorów. Wprawdzie nie poznawczych, ale lepsza odrobina usmiechu, od straszenia  prętem czy sodomią.

Dobrze że odstapiłem.. udało się w ostatniej chwili  Big Grin

This is the fucking come to Jesus moment... - Steven Seagal
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

23-11-2018, 17:31
(23-11-2018, 16:31)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a):  Silna kandydatura na...

Pedros? Gajos? Nie – gajdus.

P.S.
Mam wrażenie, że ktoś kogoś tu wkręca. Smile

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,094
Reputacja: 35

23-11-2018, 17:32
Nie karmcie trolla. On żyje w innym świecie i nie jest w stanie przyswoić podstawowych informacji. Jałowa dyskusja.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

23-11-2018, 17:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-2018, 17:49 przez misfit.)
(23-11-2018, 17:07)Użytkownik usunięty napisał(a):  A czy jeśli sobie zbackupuję, to stracę na jakości? Bo jeśli nie, to wracamy do punktu widzenia - nośnik danych nie ma wpływu na ich jakość. Na pirackich portalach można pobrać filmy w jakości 4K, ważą od kilkunastu GB w górę.

Na pirackich serwisach masz różne rzeczy - te najlepsze jakościowo to w 99% przypadków właśnie backup 1:1 z płyty, w dalszej kolejności na podstawie takiego backupa rekompresowany obraz do niższego bitrate, w dalszej kolejności przechwyt obrazu z iTunes, itp. serwisów.
Więc łatwo sobie wyobrazić co by Ci zostało na tych pirackich serwisach gdyby nie było nośnika.

(23-11-2018, 17:07)Użytkownik usunięty napisał(a):  Ok, to jedyna przewaga. Ale chyba nie po to się coś zbiera, żeby potem sprzedawać? Zwłaszcza, że w przypadku filmów zazwyczaj się na tym traci.

Nawet nie wiem jak to skomentować. Jeśli kupujesz nowy, lepszy telefon/telewizor/samochód to ten stary wyrzucasz czy próbujesz go sprzedać za jak najlepszą cenę ?
Nie wspomnę o tym, że sporo osób kupuje filmy w ciemno i nie zawsze jest to trafiony zakup. O prezentach, itp. rzeczach pewnie też nie słyszałeś ? Wink

Cytat:A zważywszy na fakt, że dostęp do treści streamowanych jest nieporównywalnie tańszy, argument finansowy w tym momencie upada.

Z Twojego punktu widzenia zakup filmu w formie cyfrowej może być tańszy, z mojego (nie jestem ograniczony do polskiej dystrybucji) wcale tak nie jest.
A przesiadka z DVD/BD do UHD często u mnie odbywa się niewielkim kosztem czy nawet bezkosztowo tak jak to miało miejsce np. w przypadku kolekcji Nolana.

Odpowiedz
Niedostępny Pai-Chi-Wo
konto zawieszone
Liczba postów: 452
Reputacja: 5

23-11-2018, 18:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-2018, 18:07 przez Pai-Chi-Wo.)
(23-11-2018, 17:32)Mr.Hankey napisał(a):  Nie karmcie trolla...

Ale przecież on wie co robi, napisał wyraźnie wyżywa się na was za to że Gieferg go tu źle potraktował,
więc wie co robi i dobrze się bawi. Po wypowiedziach widać że nikt tego nie zrozumiał  Angel
Ja też się dobrze bawię  Big Grin

P.S. Stanowisko misfita i tę jego bezinteresowność cenię wysoko,
to coś co zbliża nas do ludzi a odróżnia od zwierząt rzecz coraz trudniej spotykana
Smile

This is the fucking come to Jesus moment... - Steven Seagal
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

23-11-2018, 18:07
(23-11-2018, 18:05)Pai-Chi-Wo napisał(a):  Ale przecież on wie co robi, napisał wyraźnie wyżywa się na was za to że Gieferg go tu źle potraktował,
Wyślemy go z kwiatkami , nie będzie nam tu Gieferg nikogo źle traktował. Big Grin

Odpowiedz
Użytkownik usunięty
Niezarejestrowany

23-11-2018, 19:18
(23-11-2018, 17:49)misfit napisał(a):  Na pirackich serwisach masz różne rzeczy - te najlepsze jakościowo to w 99% przypadków właśnie backup 1:1 z płyty, w dalszej kolejności na podstawie takiego backupa rekompresowany obraz do niższego bitrate, w dalszej kolejności przechwyt obrazu z iTunes, itp. serwisów.
Więc łatwo sobie wyobrazić co by Ci zostało na tych pirackich serwisach gdyby nie było nośnika.

Ja przecież nie postuluję likwidacji nośnika fizycznego. W sumie to ja nic nie postuluję, wskazuję tylko, że w którymś momencie nośnik fizyczny przestaje być potrzebny. I temat dyskusji traktuję szeroko, nie ograniczając się wyłącznie do filmów. Być może w tym momencie legalne filmy w postaci cyfrowej nie dorównują jakości filmowi na nośniku (bo pirackie już tak), ale to tylko kwestia czasu, kiedy zaczną. I to kwestia raczej bliższa, niż dalsza. A np. w przypadku muzyki już to zrobiono. Czy ebooków, czy komiksów w postaci cyfrowej, czy czegokolwiek innego, o czym "kolekcjonerzy" mówią, że lepiej mieć fizycznie i postawić na półce.

Cytat:
(23-11-2018, 17:07)Użytkownik usunięty napisał(a):  Ok, to jedyna przewaga. Ale chyba nie po to się coś zbiera, żeby potem sprzedawać? Zwłaszcza, że w przypadku filmów zazwyczaj się na tym traci.

Nawet nie wiem jak to skomentować. Jeśli kupujesz nowy, lepszy telefon/telewizor/samochód to ten stary wyrzucasz czy próbujesz go sprzedać za jak najlepszą cenę ?
Nie wspomnę o tym, że sporo osób kupuje filmy w ciemno i nie zawsze jest to trafiony zakup. O prezentach, itp. rzeczach pewnie też nie słyszałeś ? Wink

Przecież telefonów/telewizorów/samochodów nie zbieram. Pełnią dla mnie funkcję użytkową. Kolekcjonowanie samochodów natomiast w przyrodzie występuje i zazwyczaj takie samochody zyskują na wartości. M.in. dlatego, że kolekcjonowane są tematycznie, stoi za tym jakiś koncept.

Cytat:
Cytat:A zważywszy na fakt, że dostęp do treści streamowanych jest nieporównywalnie tańszy, argument finansowy w tym momencie upada.

Z Twojego punktu widzenia zakup filmu w formie cyfrowej może być tańszy, z mojego (nie jestem ograniczony do polskiej dystrybucji) wcale tak nie jest.
A przesiadka z DVD/BD do UHD często u mnie odbywa się niewielkim kosztem czy nawet bezkosztowo tak jak to miało miejsce np. w przypadku kolekcji Nolana.

Znów porównujesz jabłko do marchewki. Jakie znaczenie ma polska czy niepolska dystrybucja? Abonament takiego Netflixa też jest różny cenowo, w zależności od poszczególnych krajów. I zawartość jest różna. Ale niezależnie od tego, za kwotę abonamentu nie kupisz tylu filmów, ile możesz obejrzeć w ramach abonamentu właśnie.

Cytat:P.S. Stanowisko misfita i tę jego bezinteresowność cenię wysoko,
to coś co zbliża nas do ludzi a odróżnia od zwierząt rzecz coraz trudniej spotykana

I ja przyłączam się do słów uznania, bo to jedna z nielicznych (dwóch?) osób, która jest w stanie dyskutować tu merytorycznie. Winszuję również trafnego porównania, z którym i ja się w pełni zgadzam. Widzę, że moja wcześniejsza, że tak powiem "animalistyczna analogia", tak dobrze przez niektórych zapamiętana, była jak najbardziej na miejscu Smile

Odpowiedz
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,094
Reputacja: 35

23-11-2018, 19:27
Merytoryczna dyskusja jest domeną wielu użytkowników tego forum, większość jednak czytając Twoje wywody po prostu załamuje ręce i zwyczajnie nie ma ochoty ani czasu na prostowanie tego, co sobie wydumałeś. Zwłaszcza, że Ty nie bardzo jesteś otwarty na fakty...
A że kolega misfit ma anielską cierpliwość, a do tego prawdopodobnie sporo czasu to inna kwestia.

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

23-11-2018, 19:56
@Mr.Hankey
Dlatego właśnie dodałem jegomościa Użytkownik usunięty do ignorowanych. Szkoda czasu na dyskusję tym bardziej, że...

(23-11-2018, 17:31)Daras napisał(a):  P.S.
Mam wrażenie, że ktoś kogoś tu wkręca.

Właśnie. Może to jakiś student co zbiera sobie informacje do pracy semestralnej o poziomie dyskusji na forach internetowych i sprawdza kiedy potencjalnie dyskutantom mogą puścić nerwy. Z cytatów z Użytkownik usunięty'a w postach powyżej widzę, że takie głupoty wypisuje (i to pomimo konkretnych, opartych na faktach kontrargumentów), że ręce opadają.

@misfit
Podziwiam Twój upór.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

23-11-2018, 20:20
@sebas

To nie student (wiem nawet gdzie pracuje), ale znany z innego forum człowiek z przerostem ego, który na każdym kroku musi podkreślać że on i tylko on potrafi posługiwać się argumentami, on i tylko on potrafi prowadzić merytoryczną dyskusję i dokładnie wyliczyć ile osób (o ile w ogóle jakieś) prezentują satysfakcjonujący go poziom intelektualny.

Tylko nie wlepiajcie mu przypadkiem bana, będzie wracać pod inną postacią.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Strony (35): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 35 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku