Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › Na luzie
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Pierdololo polityczne

Strony (41): « Wstecz 1 ... 10 11 12 13 14 ... 41 Dalej »

Opcje tematu
Pierdololo polityczne
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 639
Reputacja: 22

12-12-2018, 12:35
Zamordyzm? Coś się zmieniło w traktacie od naszego wstąpienia? (DOBROWOLNEGO i DEMOKRATYCZNEGO tak btw)

No i nie ma to jak postawić w jednym zdaniu Stalina i Tuska. Haha awww, cute

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

12-12-2018, 12:40
Użytkownik usunięty jak zwykle miesza w głowach Smile KK jako takiego nie było 1000 lat temu na ziemiach polskich. Jednak jest faktem, że chrześcijaństwo pozwoliło (zmusiło?) do zjednoczenia tych plemion. Jednak chrześcijaństwo i katolicyzm, szczególnie ten w polskim wydaniu, to dwa różne światy.

Odpowiedz
Użytkownik usunięty
Niezarejestrowany

12-12-2018, 12:48
Wszystko się zmieniło. Gdy aspirowaliśmy i wstępowaliśmy, UE była wspólnotą opartą na swobodnym przepływie ludzi, towarów i usług. Teraz jest, co wielokrotnie podkreślają unijni oficjele i decydenci, przede wszystkim "wspólnotą opartą na wartościach", przy czym wartości te nigdzie nie zostały zdefiniowane, w tym w szczególności w formalnych, ratyfikowanych przez państwa członkowskie, dokumentach. "Wartości" są oczywiście lewicowe i są siłą narzucane państwom członkowskim, również z pogwałceniem obowiązujących norm prawnych - jak miało to miejsce np. w przypadku "uchodźców". Oczywiście zaraz powiesz, że nikt nikogo w UE na siłę nie trzyma, ale to nie jest takie pewne. Zobaczymy jak będzie z Wlk. Brytanią, bo scenariusz "demokratycznego" głosowania do skutku w postaci decyzji o pozostaniu Wlk. Brytanii w UE jest nadal scenariuszem realnym.

Na tym właśnie polega zamordyzm.

(12-12-2018, 12:40)Pablo0909 napisał(a):  Użytkownik usunięty jak zwykle miesza w głowach Smile KK jako takiego nie było 1000 lat temu na ziemiach polskich. Jednak jest faktem, że chrześcijaństwo pozwoliło (zmusiło?) do zjednoczenia tych plemion. Jednak chrześcijaństwo i katolicyzm, szczególnie ten w polskim wydaniu, to dwa różne światy.

A może ty po prostu nie rozumiesz co czytasz? Bo dyskusja dotyczy religii i jej szkodliwego, bądź dobroczynnego wpływu na państwowość, a nie różnic między chrześcijaństwem i katolicyzmem w polskim wydaniu. Poza tym to co napisałeś w żaden sposób nie kontestuje tego, co napisałem ja. Gdzie tu jakieś mieszanie?

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

12-12-2018, 12:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2018, 12:54 przez Ethan.)
(12-12-2018, 02:07)sebas napisał(a):  
(11-12-2018, 21:36)Ethan napisał(a):  Mnie bawi nazywanie mnie lewakiem, ale traktuje to jako komplement, bo to chyba oznacza osobę otwartą na świat, której problemu nie sprawia obcowanie z kulturą wyższą. Wykształconą, radzącą sobie w życiu, tolerancyjną (brak jej tylko dla głupoty, a tej jest dużo), nie proszącą o żadne zasiłki, nie jęczącą jak to jest źle, nie przesiąkniętą tym całym polskim poczuciem winy.
Ty tak na serio? Mam rozumieć, że jak ktoś nie podziela Twoich poglądów to automatycznie jest zamknięty na świat, nietolerancyjny, niewykształcony itd... Fajna filozofia. Ktoś nie podziela Twoich poglądów - czyli z automatu idiota, a jego postawa potwierdza jedynie Twoją wyższość. Po prostu genialne.

Nie obraź się, ale (pozwól, że użyję tego zwrotu) "pierdolisz jakbyś namarzł". Gdzie ja napisałem, że osoba nie podzielająca moich poglądów na różne tematy jest idiotą. Idiotą może być gdy używa w dyskusji argumentów z dupy. I nawet nie nazwałbym tego idiotyzmem, ale wąskimi horyzontami danej osoby. To przecież nie ja używałem wyrażeń z d.. pokroju eurokołchoz itp. Jest zresztą wiele dziedzin życia, pewnie miliony, na których się nie znam i pozostawiam pole do popisu tym, którzy po prostu są zorientowani w temacie. No ale u nas wszyscy znają się na wszystkim najlepiej, a zwłaszcza przy wódce. Zresztą nie mam potrzeby łechtania własnego ego na jakimś forum internetowym względem bycia inteligentnym. Znam zbyt wiele osób, której wiedzy i umiejętności w danych dziedzinach zazdroszczę. A jedyne co mogę zrobić to dążyć do dalszego rozwoju, bo to chyba najfajniejsza rzecz w życiu. Rozwijanie się i patrzenie w przeszłość z lekkim uśmiechem na twarzy i mówieniem sobie: "oj Darek, Darek, powinieneś dostać na dupę za te swoje przemyślenia i postępowanie". I tak wciąż i wciąż.

Ale jeżeli ktoś ma problem z osobami homoseksualnymi, to już pojawia się problem dla mnie. Bo albo taka osoba ma problem ze swoją seksualnością (stąd moje pytanie względem Nisfana oraz Użytkownik usuniętya jako fanów Wielkiej Polski Katolickiej: czy żyją w związku małżeńskim, bo jeżeli nie to czy prowadzą życie seksualne, czy uprawiali seks przedmałżeński, czy się masturbują, bo to wszystko jest niezgodne z katolicyzmem jakby co, a tym samym z WPK) albo jest po prostu zahukanym (nie bójmy się tego słowa) zjebem, który patrzy na związki jednopłciowe przez pryzmat spraw łóżkowych, a nie tej magii jaką niesie za sobą miłość (co za tym idzie, jeżeli jego perspektywa jest taka w tym względzie, to wyrazy współczucia dla jego partnerki - traktuje ją instrumentalnie). I jeszcze te frazesy o tym, że są zewsząd atakowani przez tęczę. Może to jakaś fobia? Ale do czego zmierzam. Żyję w związku heteroseksualnym, ale jak pisałem mam Córkę i nie chciałbym żeby żaden błazen jej skrzywdził tylko dlatego, że chciałaby być z inna dziewczyną czy żeby za pofarbowane na niebiesko włosy nie pobił jej jakiś pijany zjeb w szaliku np Ruchu Chorzów, krzyczą przy tym bóg, honor, ojczyzna.

I tutaj pojawia się kolejny wątek. Patriotyzm. Już nawet pojawiły się klimaty wojenkowe w tym wątku, co pokazuje, że u nas wciąż nie rozumie się patriotyzmu. Myślą, że na koniku i z szabelka na czołg, a najlepiej w patriotycznej bieliźnie "jeb...ć żydowskie, lewackie czy arabskie kur..y. Patriotyzm to moim zdaniem trochę co innego. To np prosty przykład, może trochę mainstreamowy, ale Robert Lewandowski. To patriota, nie żaden Tusk czy inny Ziobro. To ktoś sprawiający, że gdzieś tam mówią wow On jest z Polski, tam też potrafią, a przecież miały być niedzwiedzie polarne, wódka i kradzieże. Są też Ci Mali (Wielcy) patrioci z dziedzin naukowych, tacy z drugich stron gazet, którzy osiagnięciami w swoich "branżach" gdzieś tam komunikują: "w Polsce też potrafią".

No i w końcu kto jest tym lewakiem na modłę bierutowo-stalinowską? Czy ludzie walczący o tolerancję, będący za gospodarka wolnorynkową czy może oczekujący na Polskę socjalną fani PiSu, z którym zręcznie flirtuja ugrupowania pokroju Kukiz15 czy ONR?

Odpowiedz
Użytkownik usunięty
Niezarejestrowany

12-12-2018, 13:16
(12-12-2018, 12:51)Ethan napisał(a):  Jest zresztą wiele dziedzin życia, pewnie miliony, na których się nie znam i pozostawiam pole do popisu tym, którzy po prostu są zorientowani w temacie. No ale u nas wszyscy znają się na wszystkim najlepiej, a zwłaszcza przy wódce.

O, to coś jak ty wypowiadający się na temat wiary. Z każdej twojej wypowiedzi na temat chrześcijaństwa ignorancja aż bije po oczach. Nie masz pojęcia o chrześcijańskiej doktrynie, spłycasz obowiązujące zasady, generalizujesz i dokonujesz wyssanych z palca uogólnień. A jednak wciąż uparcie się wypowiadasz...

Cytat:Ale jeżeli ktoś ma problem z osobami homoseksualnymi, to już pojawia się problem dla mnie. Bo albo taka osoba ma problem ze swoją seksualnością (stąd moje pytanie względem Nisfana oraz Użytkownik usuniętya jako fanów Wielkiej Polski Katolickiej: czy żyją w związku małżeńskim, bo jeżeli nie to czy prowadzą życie seksualne, czy uprawiali seks przedmałżeński, czy się masturbują, bo to wszystko jest niezgodne z katolicyzmem jakby co, a tym samym z WPK) albo jest po prostu zahukanym (nie bójmy się tego słowa) zjebem, który patrzy na związki jednopłciowe przez pryzmat spraw łóżkowych, a nie tej magii jaką niesie za sobą miłość (co za tym idzie, jeżeli jego perspektywa jest taka w tym względzie, to wyrazy współczucia dla jego partnerki - traktuje ją instrumentalnie). I jeszcze te frazesy o tym, że są zewsząd atakowani przez tęczę. Może to jakaś fobia? Ale do czego zmierzam. Żyję w związku heteroseksualnym, ale jak pisałem mam Córkę i nie chciałbym żeby żaden błazen jej skrzywdził tylko dlatego, że chciałaby być z inna dziewczyną czy żeby za pofarbowane na niebiesko włosy nie pobił jej jakiś pijany zjeb w szaliku np Ruchu Chorzów, krzyczą przy tym bóg, honor, ojczyzna.

I kolejne szufladkowanie. Wystarczyło, że wspomniałem, że mam prawicowe poglądy, a natychmiast zostałem określony jako:
- mający problem z osobami homoseksualnymi (mimo że w ani jednej wypowiedzi nie wyraziłem swojego zdania na temat osób homoseksualnych);
- mający problem ze swoją seksualnością (mimo że, jak już wcześniej zaznaczyłem, nie mam w zwyczaju opowiadać o sobie i swoim życiu randomowym osobom na forum);
- że jestem atakowany przez tęczę (ta konfabulacja nie ma w ogóle oparcia w czymkolwiek, nawet nie wiem jak to skomentować)

Czy takie stereotypowe myślenie i szufladkowanie jest już podstawą do nazwania człowieka zahukanym (nie bójmy się tego słowa) zjebem?

A z ciekawości spytam - wolałbyś żeby twoją córkę skrzywdził zjeb nie za to, że chciałaby być z inną dziewczyną, tylko dlatego, że się na niego krzywo spojrzała?

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak

12-12-2018, 13:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2018, 13:36 przez Ethan.)
Popadasz w megalomanie, bo to nie dyskusja o Tobie, a być może mam trochę większe pojęcia o historii i jej mechanizmach, zwłaszcza, że kończyłem ten kierunek na solidnym Uniwersytecie.

A spłycane wiąże się z ukazaniem pewnych absurdów związanych z pewnymi sytuacjami. Z osobami, które posługują się takim językiem trzeba (można?) podobnie rozmawiac. Zresztą taka dyskusja jest bardziej naturalna niż pseudo-akademickie dysputy, które ubierają jednozdaniowość w kilka niepotrzebnych akapitów. Przecież to Ty byłeś zerojedynkowy nazywając mnie Lewakiem.

Dlatego znowu posłużę się takim przykładem i zadam pytanie: Gdzie na Marszu Niepodległości byli prawdziwi patrioci? Dlaczego nie zmasakrowali włoskich faszystów? Przecież to powinien byc dla nich wstyd

Idąc Twoim tokiem myślenia to trzeba być tolerancyjnym dla eksterminacji Żydów w obozach zagłady, bo na tym ma polegać Twoja tolerancja

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

12-12-2018, 14:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2018, 14:28 przez Nfsfan83.)
(11-12-2018, 21:36)Ethan napisał(a):  Użytkownik usunięty i Nisfan? Macie Żony?

Mnichem nie jestem, mam kobietę Smile może i pogańska ale przynajmniej nie poje..na jak całość lewactwa w ue.

#Bender ja bym do was nic nie miał, o ile byście (bo przecież chcecie być traktowani jak inni) się zachowywali normalnie, ale to co widzę, to już przesada (nawet jak to jest mniejszość):

https://www.wykop.pl/link/4688943/transwestyci-wykanczaja-kobiecy-sport-chlop-mouncey-gwiazdorka-kobiecej-druzyny/

https://www.wykop.pl/szukaj/lgbt/? do wyboru do koloru

Jeszcze jedno dużo lgbt to lewactwo a ci z kolei są za uchodźcami. Jak wiadomo w islamie być lgbt to nie jest dobrze, więc im więcej chcą ich ściągać tym więcej lgbt jest narażonych.

O adopcji dzieci nie wspomnę, chcecie robić burdel, róbcie w swoich domach.

#Wolfman "Jakbyś im na paliku uwiązał koło nich jak kozę to może by nie uciekły Wink i wtedy by mieli"

widzę kolega ma doświadczenie z kozami, mówisz, że miło się z nimi spędza czas? Wink

a tu hit:

Odpowiedz
Użytkownik usunięty
Niezarejestrowany

12-12-2018, 14:25
(12-12-2018, 13:35)Ethan napisał(a):  Popadasz w megalomanie, bo to nie dyskusja o Tobie, a być może mam trochę większe pojęcia o historii i jej mechanizmach, zwłaszcza, że kończyłem ten kierunek na solidnym Uniwersytecie.

Nie popadam w megalomanię i doskonale zdaję sobie sprawę, że nie dyskutujemy o mnie. Dlatego wyraziłem zdziwienie czemu cały akapit poświęciłeś mnie i Nisfanowi. Chyba że tak tylko sobie użyłeś tych dwóch nicków na jego początku, a reszta wywodu była bezosobowa. Przyznasz jednak, że to byłoby nielogiczne.

Cytat:A spłycane wiąże się z ukazaniem pewnych absurdów związanych z pewnymi sytuacjami. Z osobami, które posługują się takim językiem trzeba (można?) podobnie rozmawiac. Zresztą taka dyskusja jest bardziej naturalna niż pseudo-akademickie dysputy, które ubierają jednozdaniowość w kilka niepotrzebnych akapitów. Przecież to Ty byłeś zerojedynkowy nazywając mnie Lewakiem.

"Spłycanie" to nic innego jak generalizowanie i posługiwanie się stereotypami, czyli coś w teorii przez lewaków zwalczanego. Ale tylko w teorii, bo w praktyce non stop myślicie stereotypowo. Nie bardzo też rozumiem charakteru stwierdzenia, że nazwałem cię lewakiem. To zarzut? Przecież miałem rację, jesteś lewakiem i nawet sam to potwierdziłeś w którymś tam poście. Więc o co chodzi?

Cytat:Dlatego znowu posłużę się takim przykładem i zadam pytanie: Gdzie na Marszu Niepodległości byli prawdziwi patrioci? Dlaczego nie zmasakrowali włoskich faszystów? Przecież to powinien byc dla nich wstyd

Wszędzie byli. Gdybyś jednak wybrał się kiedyś na taki Marsz, a nie opierał się wyłącznie na tym, co zobaczyłeś na TVN, to byś wiedział, że w takim tłumie naprawdę ciężko jest wypatrzyć "niedozwolone" symbole. Chyba że się jest dziennikarzem gadzinówki, marsz ogląda się z boku i wychwytuje marginalne przypadki, żeby potem propagandowo nadać im odpowiednie znaczenie. Abstrahując kompletnie od tego, że Forza Nuova jest legalnie działającą organizacją, która w dodatku nie naruszyła polskiego prawa, które jednoznacznie penalizuje propagowanie faszyzmu. Twoim zdaniem prawdziwi patrioci obecni na Marszu Niepodległości powinni zmasakrować tych Włochów, tak? Dosłownie? Rzucić się na nich i wymordować? I w międzyczasie zetrzeć się z policją, która zapewne próbowałaby do tego nie dopuścić? Przeszkadzających w ten sposób policjantów też powinni wymordować? A potem spędzić resztę życia w więzieniu? Mądry ty jesteś?

Przypomnę cytat z ciebie: "Jest zresztą wiele dziedzin życia, pewnie miliony, na których się nie znam i pozostawiam pole do popisu tym, którzy po prostu są zorientowani w temacie. No ale u nas wszyscy znają się na wszystkim najlepiej, a zwłaszcza przy wódce."

Widzisz, tak tych Polaków-cebulaków nie lubisz, a sam jesteś jednym z nich. Przykre, nie? Smile

Cytat:Idąc Twoim tokiem myślenia to trzeba być tolerancyjnym dla eksterminacji Żydów w obozach zagłady, bo na tym ma polegać Twoja tolerancja

A w jaki sposób doszedłeś do tak abstrakcyjnych wniosków? Naprawdę jestem ciekaw, bo nijak nie potrafię sobie wyobrazić toku rozumowania, który doprowadził cię do takiej konkluzji.

W tym miejscu też przytoczę kolejny cytat z ciebie: "Idiotą może być gdy używa w dyskusji argumentów z dupy. "

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak

12-12-2018, 14:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2018, 14:31 przez Ethan.)
I powyższym postem NSfana powinniśmy zakończyć Smile Lubię taka prostą szczerość, a nie zakamuflowane gadki Użytkownik usuniętya.

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

12-12-2018, 14:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2018, 14:38 przez sebas.)
(12-12-2018, 12:51)Ethan napisał(a):  Nie obraź się, ale (pozwól, że użyję tego zwrotu) "pierdolisz jakbyś namarzł".
Nie należe do obrażalskich, pisz sobie co chesz na mój temat, ale pamiętaj, że słowa jakich używasz, świadczą przede wszystkim o Tobie. Te które byłeś łaskaw użyć w stosunku do mnie (i dalej w swojej wypowiedzi do której się teraz odnoszę) jakoś kłócą mi się z tą "kulturą wyższą", z którą jak piszesz się utożsamiasz. Użyłem słowa idiota, bo moim zdaniem to wynika z Twojego opisu "lewaka". Wspominasz przecież, że rozumiesz 'lewaka' jako osobę wykształcona, nie akceptująca głupoty. Jakie jest więc przeciwieństowo osoby wykształconej i mądrej? Czy nie  takim terminem jaki jak użyłem, potocznie się jej nie określa? Z Twojej wypowiedzi wynika, że ktoś kto się za lewaka nie uważa, rozumiem nie dysponuje jego zacnymi cechami. Zgadza się? Jeżeli źle zinterpretowałęm, Twoje słowa to sorry. Zauważ jednak, że Twój opis 'lewaka' nie pozostawia za wiele zalet dla ludzi, którzy nimi nie są. Swoją definicją zawłaszaczasz jak dla mnie te cechy wyłacznie dla 'lewaków'.
Więc jak byś nazwał kogoś kto "lewakiem" nie jest? Jakie cechami byś go okreslił? Znalazła by się chociaż jedna pozytywna?

(12-12-2018, 12:51)Ethan napisał(a):  Bo albo taka osoba ma problem ze swoją seksualnością (stąd moje pytanie względem Nisfana oraz Użytkownik usuniętya jako fanów Wielkiej Polski Katolickiej: czy żyją w związku małżeńskim, bo jeżeli nie to czy prowadzą życie seksualne, czy uprawiali seks przedmałżeński, czy się masturbują, bo to wszystko jest niezgodne z katolicyzmem jakby co, a tym samym z WPK)
I tego nie rozumiem u przeciwników Kościoła, czy wiary  jako takiej. Dlaczego tak chętnie rozliczają z grzechu wierzących,bo według nich skoro tamci wierzą lub przynajmniej to deklarują, to znaczy że mają być aniołkami. Natomiast ateiści, jako osoby nie ograniczone religią (czyli "zabobonami", jak ktoś to tu napisał), moga robić co się im podoba. Idąc tym tropem kradzież powinna być czymś złym tylko w wykonaniu osoby wierzącej, bo dekalog jej tego zabrania. Ateista zaś może sobie robić co mu się podoba.
Jak dla mnie, to "rachunek sumienia" powinno się robić odnośnie siebie, a nie innych.

(12-12-2018, 12:51)Ethan napisał(a):  pofarbowane na niebiesko włosy nie pobił jej jakiś pijany zjeb w szaliku np Ruchu Chorzów, krzyczą przy tym bóg, honor, ojczyzna
Ty masz jakiś probelm z tymi kibicami. Serio. Wszystko u Ciebie łaczy się w jedno -"Zjeb", czyli "pijany", czyli Kibic, czyli krzyczy Bóg, Honor Ojczyzna. Czyli "patrioci" w Twoim rozumowaniu, w dużej mierze (nie w całości, o czym piszesz dalej) określenie jednak negatywne. Tak to niestety można odebrać, więc nie dziw się, że niektórzy użytkownicy, tak a nie inaczej reagują. Twoja droga rozumowania przypomina tu trochę tę zaprezentowaną przez sprzątaczkę w scenie na zapleczu sklepu w "Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz". Niezadowolony Kilent wziął szmatę, kurczaka i jeszcze nie zapłacił więc złodziej,"(..) a do tego pijak, bo każdy pijak to złodziej. (..)".

Dla mnie patriota to człowiek, który przykładowo pomimo możliwości bardzo dobrze płatnej pracy gdzieś zagranicą, decyduje się jednak pozostać w kraju i tutaj realizować i pożytkować swoje zdolności, i płacić podatki.

To, że jakiś pijany Kibic nazywa się patriotą, to nie znaczy, że nim jest. To, że ktoś uważa się za osobę inteligentną, to nie znaczy jeszcze, że w istocie nią jest (tym bardziej, że taka ocena własnej osoby po części temu przeczy). Należy oddzielić same "idee" od konkretnych ludzi, bo niektórzy te idee rzeczywiście wprowadzają w życie, a inni jedynie przywłaszczają sobie i traktuja jako narzędzie do osiągnięcia własnych celów, często z stojących z samą ideą w sprzeczności.

(12-12-2018, 12:51)Ethan napisał(a):  To ktoś sprawiający, że gdzieś tam mówią wow On jest z Polski, tam też potrafią, a przecież miały być niedzwiedzie polarne, wódka i kradzieże
Zgadza się, tylko pewne środowiska (które właśnie z tym lewactwem utożsamiają), czy znani ludzie (chociażby z świata filmowego) uparcie promują obraz właśnie otumanionych wódką kibiców. Odcinają się o Polski jako takiej, od polskości, która jest w ich mniemaniu synonimem do głupoty, zaściankowości, braku wykształcenia, zacofania, a wychwalają bezkrytycznie Europę, jakby tylko tam można było znaleźć porządnych ludzi i generalnie jest to dla nich "kraina" idealna, bez żadnych wad. Takie uogólnianie budzi proporcjoanly sprzeciw po drugiej stronie barykady z równie wysokim poziomem uogólnień i przekłamań. Siła akcji, równa jest sile reakcji. Jak w fizyce...

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Strony (41): « Wstecz 1 ... 10 11 12 13 14 ... 41 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku