Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › Na luzie
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Pierdololo polityczne

Strony (41): « Wstecz 1 ... 16 17 18 19 20 ... 41 Dalej »

Opcje tematu
Pierdololo polityczne
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,183
Reputacja: 277

13-12-2018, 14:43
(13-12-2018, 13:17)Szczepan600 napisał(a):  Jednakże to nadal nie daje popracia zdaniu jakoby to było już „dzieckiem” lub czuło cokolwiek.
OK, teraz rozumiem co miałeś na myśli i tak, zgadzam się, że określenie w którym momencie płód jest już człowiekiem a w którym nie to bardzo skomplikowana kwestia. Możemy przyjąć umowną granicę, możemy przyjąć jako wyznacznik np. pojawienie się bicia serca, ale dla mnie to wciąż trudne, więc albo legalizujemy aborcję na życzenie bez względu na tydzień ciąży, albo aborcji na życzenie zabraniamy. To moim zdaniem najlogiczniejsze rozwiązanie.
Jest jeszcze kwestia tabletek wczesnoporonnych, ale tutaj powiem szczerze że nie mam sprecyzowanego zdania.

Cytat:9 miesiąc to jak dla mnie dziecko. Absolutnie nie zgodziłbmy się, że jest Ok takie dziecko zabijać. Są granice.
No widzisz, tylko że dla wielu osób tych granic być nie powinno. Jej ciało, jej sprawa.

Cytat:No ale eutanazja też odbywa się np. Na życzenie rodzin. Gdy chory jest w stanie wegetatywnym. Gdy nastąpiła smierć mózgowa. W różnych przypadkach. To mnie interesowało.
No tak, ja myślałem tylko o takiej gdy to chory sam podejmuje decyzję o skróceniu swojego cierpienia. W przypadkach o których piszesz - czemu nie? Ale musi być 100-procentowa pewność, że nie ma szans na wyjście z tego stanu.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

13-12-2018, 14:51
(13-12-2018, 14:25)Bender napisał(a):  
(13-12-2018, 13:36)Nfsfan83 napisał(a):  ale islam mówi wprost: albo jesteś wyznawcą albo zrobimy ci piekło

Dobrze, że nie wiesz co wprost mówi biblia. Ignorance is bliss.
Ale parząc na ślepą pogardę pomieszana z agresją stanowiąca główne paliwo Twoich wypowiedzi,  a z którą się wypowiadasz o wszystkich i wszystkim, jakoś mnie to nie dziwi.

wyznajesz islam, że tak go bronisz? A co mówi biblia proszę o cytaty.

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 923
Reputacja: 48

13-12-2018, 14:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2018, 15:02 przez Szczepan600.)
@Mierzwiak

Teraz jest fajnie :-)

I ja rozumiem, że masz dylemat. Każdy mieć powinien. Ja akurat stanąłem po stronie trzeciej czyli "do czasu", ale jeżeli ty rozpatrujesz to na zasadzie Tak/Nie to twój wybór mnie nie dziwi. Rozumiem go. I tak nawet w swojej opcji uważam, ze to skomplikowane i powinno być ustalane przez całe sztaby naukowe.

Jest już moment, gdy to też drugie ciało w twoim. I ok, to jest problem. rozumiem dlaczego ktoś mógłby chcieć aborcji do ostatniego dnia. Jednakże, mam wrażenie, że danie "marginesu czasu na decyzję" wystarczy w tym aspekcie. Niestety to pewne pozbawienie praw do decyzji "co we mnie siedzi", ale zwyczajnie zaczynają kolidować z prawami innej osoby. Tutaj tolerancja się kończy. Społeczeństwo dało szansę A, B i C... tyle wystarczy i niestety teraz opcja D jest już oddanie do adopcji lub wychowywanie. Niby kłóci się to z moimi słowami o "traumach" itp., ale odsetek byłby już tak mały, a szans tak dużo, że niestety nie może być w tym przypadku idealnie. Patologie się zdarzają. A system jaki ja widzę sprzyjałby ich minimalizacji. Według mnie.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

13-12-2018, 15:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2018, 15:04 przez Gieferg.)
Cytat:A co mówi biblia proszę o cytaty.

Cytat:Księga Powtórzonego Prawa 13:7-12

Jeśli cię będzie pobudzał skrycie twój brat, syn twojej matki, twój syn lub córka albo żona, co na łonie twym spoczywa albo przyjaciel tak ci miły, jak ty sam, mówiąc: «Chodźmy, służmy bogom obcym», bogom, których nie znałeś ani ty, ani przodkowie twoi - jakiemuś spośród bóstw okolicznych narodów, czy też dalekich od jednego krańca ziemi do drugiego - nie usłuchasz go, nie ulegniesz mu, nie spojrzysz na niego z litością, nie będziesz miał miłosierdzia, nie będziesz taił jego przestępstwa. Winieneś go zabić, pierwszy podniesiesz rękę, aby go zgładzić, a potem cały lud. Ukamienujesz go na śmierć, ponieważ usiłował cię odwieść od Pana, Boga twojego, który cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli. Cały Izrael, słysząc to, ulęknie się i przestanie czynić to zło pośród siebie.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 923
Reputacja: 48

13-12-2018, 15:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2018, 15:07 przez Szczepan600.)
Gief, wiesz, ze doceniam cytaty, ale obawiam się, ze obecnie wszystko poza nowym testamentem jest chyba nieaktualne. Może służyć ewangelizacji, ale "rozmija się z prawdą z powodu źle interpretujących słowa Boga Żydów". I to nie żart. To zasłyszane od profesora KUL

Odpowiedz
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 639
Reputacja: 22

13-12-2018, 15:11
(13-12-2018, 14:51)Nfsfan83 napisał(a):  wyznajesz islam, że tak go bronisz? A co mówi biblia proszę o cytaty.

Gdzie tu się dopatrzyłeś obrony islamu? Typowa tendecyjność.

A cytaty? Proszę
https://ateista.pl/showthread.php?tid=12885

Na ten moment nie mam możliwości sprawdzenia, czy nie ma przekłamań, bo ostatni kontakt z biblią miałem 25 lat temu,
ale pamiętam niezłe kwiatki.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

13-12-2018, 15:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2018, 15:19 przez Gieferg.)
Cytat: Pierwszy List do Koryntian 14:34-35
kobiety mają na tych zgromadzeniach milczeć; nie dozwala się im bowiem mówić, lecz mają być poddane, jak to Prawo nakazuje. A jeśli pragną się czego nauczyć, niech zapytają w domu swoich mężów! Nie wypada bowiem kobiecie przemawiać na zgromadzeniu.

List do Efezjan 5:22-24
Żony niechaj będą poddane swym mężom, jak Panu, bo mąż jest głową żony, jak i Chrystus - Głową Kościoła: On - Zbawca Ciała. Lecz jak Kościół poddany jest Chrystusowi, tak i żony mężom - we wszystkim.

1 List do Tymoteusza 2:11-15
Kobieta niechaj się uczy w cichości z całym poddaniem się. Nauczać zaś kobiecie nie pozwalam ani też przewodzić nad mężem lecz [chcę, by] trwała w cichości. Albowiem Adam został pierwszy ukształtowany, potem - Ewa. I nie Adam został zwiedziony, lecz zwiedziona kobieta popadła w przestępstwo. Zbawiona zaś zostanie przez rodzenie dzieci; [będą zbawione wszystkie], jeśli wytrwają w wierze i miłości, i uświęceniu - z umiarem.

List do Efezjan 6:5
Niewolnicy, ze czcią i bojaźnią w prostocie serca bądźcie posłuszni waszym doczesnym panom, jak Chrystusowi,

List do Rzymian 1:24-32
Dlatego wydał ich Bóg poprzez pożądania ich serc na łup nieczystości, tak iż dopuszczali się bezczeszczenia własnych ciał. Prawdę Bożą przemienili oni w kłamstwo i stworzeniu oddawali cześć, i służyli jemu, zamiast służyć Stwórcy, który jest błogosławiony na wieki. Amen. Dlatego to wydał ich Bóg na pastwę bezecnych namiętności: mianowicie kobiety ich przemieniły pożycie zgodne z naturą na przeciwne naturze. Podobnie też i mężczyźni, porzuciwszy normalne współżycie z kobietą, zapałali nawzajem żądzą ku sobie, mężczyźni z mężczyznami uprawiając bezwstyd i na samych sobie ponosząc zapłatę należną za zboczenie. A ponieważ nie uznali za słuszne zachować prawdziwe poznanie Boga, wydał ich Bóg na pastwę na nic niezdatnego rozumu, tak że czynili to, co się nie godzi. Pełni są też wszelakiej nieprawości, przewrotności, chciwości, niegodziwości. Oddani zazdrości, zabójstwu, waśniom, podstępowi, złośliwości; potwarcy, oszczercy, nienawidzący Boga, zuchwali, pyszni, chełpliwi, w tym, co złe - pomysłowi, rodzicom nieposłuszni, bezrozumni, niestali, bez serca, bez litości. Oni to, mimo że dobrze znają wyrok Boży, iż ci, którzy się takich czynów dopuszczają, winni są śmierci, nie tylko je popełniają, ale nadto chwalą tych, którzy to czynią.

Nowy Testament jak widać bardzo aktualny.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

13-12-2018, 15:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2018, 15:25 przez Nfsfan83.)
A który z zamachowców, które były przez ostatnie parę lat krzyczał "Jezu to dla Ciebie" albo "To dla Boga"???

Bender jesteś ateistą?

Wincyj multi-srulti !!! Więcej ubogacania naszych córek, żon i sióstr Wink

https://www.wykop.pl/link/4693299/gangi-islamskich-uwodzicieli-wykorzystaly-ponad-700-dziewczat-i-kobiet-w-uk/

Odpowiedz
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

13-12-2018, 16:03
(13-12-2018, 15:23)Nfsfan83 napisał(a):  A który z zamachowców, które były przez ostatnie parę lat krzyczał "Jezu to dla Ciebie" albo "To dla Boga"???

Bender jesteś ateistą?

Wincyj multi-srulti !!! Więcej ubogacania naszych córek, żon i sióstr Wink

https://www.wykop.pl/link/4693299/gangi-islamskich-uwodzicieli-wykorzystaly-ponad-700-dziewczat-i-kobiet-w-uk/

Wystarczy, że skatują kogoś, mając na ustach Boga, Honor i Ojczyznę. Nie muszą naśladować muzułmanów. W końcu jesteśmy pępkiem świata i jego zbawicielami Big Grin A wie ktoś coś, co robi lub zrobił Pinokio w ramach nagłośnionej w mediach "niezależnych", rechrystianizacji Europy?

Odpowiedz
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 639
Reputacja: 22

13-12-2018, 16:22
@ Nfsfan83
Strzelasz z czego popadnie, gdzie popadnie. Zdecyduj się o czym rozmawiasz, bo chyba o wszystkim na raz w przypadkowej kolejności.
Te gwałty to w imię islamu? To chcesz powiedzieć?

Jestem ateistą.

Odpowiedz
Strony (41): « Wstecz 1 ... 16 17 18 19 20 ... 41 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku