Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 8 Dalej »

Odtwarzacze Blu-ray - cena a jakość

Strony (23): « Wstecz 1 ... 10 11 12 13 14 ... 23 Dalej »

Opcje tematu
Odtwarzacze Blu-ray - cena a jakość
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 848
Reputacja: 60

19-01-2019, 10:19
Ja właśnie chyba tak zrobię. Jestem na etapie researchu zewnętrznych nagrywarek blu-ray. Po eliminacjach do finału dostały się LG BP55EB40 i Verbatim Blu-ray Slimline USB 3.0. Chętnie poznam opinie kogoś, kto ma praktyczne doświadczenie z zewnętrznymi nagrywarkami blu.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline vandel
Stały bywalec
Liczba postów: 658
Reputacja: 25

19-01-2019, 10:42
Mam ta LG. Kupuj tylko verabtim płytki szczególnie 2 warstwowe. Lub inne z Japonii. Bo inaczej płytki na śmietnik

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 923
Reputacja: 48

19-01-2019, 11:09
Ufff to nie dla mnie. Jakieś nagrywki płyt i grzebanie się w syfku zamiast wygodnego seansu od ręki. Mam nagrywarkę, nawet zrobiłem z 3 płyty. Nigdy więcej.

Odpowiedz
Online sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

19-01-2019, 11:54
(19-01-2019, 10:19)Marioo napisał(a):  ma praktyczne doświadczenie z zewnętrznymi nagrywarkami blu
Można też kupić wewnętrzną, ale zapakować w zewnętrzną kieszeń, na USB. Ja tak zrobiłem niedawno, jak pozbywałem się stacjonarnego PC. Cenowo wychodzi trochę drożej, ale masz większy wybór napędów. Ja chciałem Pioneera, a te w wersji zewnętrznej są dość drogie.

(19-01-2019, 10:42)vandel napisał(a):  Kupuj tylko verabtim płytki szczególnie 2 warstwowe.
Zgadza się, ale z dwuwarstwowymi Verbatimami mam problem. Nagrywanie potrafi się przerwać i płytka do wyrzucenia. Podejrzewam, że to może być spowodowane tym, że mój Pioneer już swoje lata ma, a ostatni update firmware był kilka lat temu, pewnie wcześniej niż te płytki BD-R DL od Verbatim które kupuję pojawiły się na rynku. Jakiego oprogramowania używasz do nagrywania, jeśli można wiedzieć?

(19-01-2019, 11:09)Szczepan600 napisał(a):  Jakieś nagrywki płyt i grzebanie się w syfku zamiast wygodnego seansu od ręki
Co masz na myśli pisząc "syfik"? Oprogramowanie?  Te w stylu DVDfab (lub podobne) jest bardzo łatwe w obsłudze. Wystarczy mieć plik z prawidłowo zakodowanymi i zsynchronizowanymi napisami. Temat opisany na forum dokładnie. Żadna filozofia, po prostu kilka kliknięć. Taki sam zestaw czynności musi zrobić użytkownik Oppo, jak po raz pierwszy przygotowuje napisy. W przypadku nagrywarki musisz jedynie wykonać klika kliknięć więcej, żeby nagrać i potem już masz "wygodny seans od ręki". Dodatkowo, tak jak napisał Gieferg nie jest ograniczeniem region, czy dostępność filmu z polską wersją językową. O zmniejszeniu kosztów zakupów płyt (dzięki licznym promocjom na amazonach) nawet nie wspomnę.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

19-01-2019, 12:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2019, 12:25 przez Gieferg.)
I jest to rozwiązanie o tyle przyszłościowe, że zawsze może się po jakimś czasie okazać, że pasowałoby oglądać film z kimś kto nie zna wystarczająco dobrze angielskiego (choćby z dzieckiem, które może też nie umieć czytać). A tu dodasz sobie bez problemu tak napisy jak i polskie audio wyciągnięte np. z DVD (czy skądś tam Tongue). Dla mnie jakiekolwiek rozwiązania wymagające korzystania z dodatkowego sprzętu, który będzie jedynym sposobem obejrzenia tych filmów są bez sensu.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek

19-01-2019, 12:28
Tylko, że wielu tu wspomina o wersjach PL których nie potrzebuję :-) dlatego tylko pytałem o jakieś sprawdzone polecajki tanich odtwarzaczy w regionie A. Moze ktoś nawet ma na sprzedaż. Chciałem sprowokować taki wątek. A z oprogramowaniem
Nie mam problemów, po ptostu nie chce mi się robić tych płyt. Wole odpalać oryginalne dyski.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

19-01-2019, 12:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2019, 12:30 przez Gieferg.)
Cytat:Tylko, że wielu tu wspomina o wersjach PL których nie potrzebuję :-)
Co nie znaczy, że potrzebować nie zaczniesz. Patrz post wyżej.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek

19-01-2019, 12:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2019, 12:43 przez Szczepan600.)
Raczej się nie okaże :-) Nawet jeżeli będę oglądał filmy z jakimiś dziećmi to raczej nie te, które chce z regionu A (a moje, jak się doczekam i tak będą oglądać w ang w celach nauki). A sprzęt mógłbym kupić w Regionie free, ale 4K pln na odtwarzacz oppo mi nie pasuje w czasie, gdy brakuje mi tylko tego regionu A. Chociaż, z drugiej strony jakimś tanim region free bym nie pogardził. Może kiedyś trafi się coś z C :-D Dla mnie marnowanie czasu na jakieś wypalanki jest bez krzty sensu. Tutaj się nie dogadamy ;-)

Odpowiedz
Online sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

19-01-2019, 13:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2019, 13:03 przez sebas.)
@Szczepan600
Jeżeli jesteś zadowolony z odtwarzacza, który obecnie używasz, to kup po prostu najtańszy model tego samego producenta tyle, że z regionem A. Ja bym tak zrobił.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek

19-01-2019, 13:10
No właśnie głównie używam konsol. Dlatego jakoś średnio badałem te zwykle stacjonarki. Jednakże luz, coś sobie ogarnę :-)

Odpowiedz
Strony (23): « Wstecz 1 ... 10 11 12 13 14 ... 23 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku