Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Oppo UDP-203

Strony (113): « Wstecz 1 ... 43 44 45 46 47 ... 113 Dalej »

Opcje tematu
Oppo UDP-203
Offline Liter
Nowy użytkownik
Liczba postów: 1
Reputacja: 0

14-02-2019, 18:44
Panowie, WIELKA prośba  Smile od jakiegoś czasu jestem użytkownikiem Oppo 203-ki, jak do tej pory wrzucalem płytkę i cieszyłem się seansem... no, ale pod choinkę Mikołaj sprawił mi prezent w postaci zestawu serii "Rocky". Niestety, część pierwsza i ostatnia nie mają polskich napisów,  a jako że moja córka bardzo chce obejrzeć całą serię,  muszę zdobyć napisy Smile no i tutaj pojawia się dla mnie big problem  Wink wiem że przy oppo można odtwarzać napisy z zewnętrznych źródeł,  ale jak mam to zrobić, skąd je pobrać itd. to już dla mnie czarna magia i niestety nie mam o tym kompletnie żadnego pojęcia  Sad moglibyście wytłumaczyć dosłownie krok po kroku jak mam to zrobić  ??? Będę mega wdzięczny,  no i będę super tatą  Smile pomożecie  ?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

14-02-2019, 19:47
Jesteś we właściwym wątku. na kilku pierwszych stronach masz te informacje + informacje o serwisach z napisami. Chwila cierpliwości

Odpowiedz
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

15-02-2019, 06:47
Liter, tutaj o napisach masz początek tej "sagi". Poczytaj, jak czegoś nie będziesz wiedział lub rozumiał, to pytaj Smile

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

16-02-2019, 09:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-02-2019, 09:25 przez misfit.)
Tutaj jeszcze prościej -> http://bfy.tw/MJdq

Już na pierwszej stronie znajdziesz trzy linki, które każdy napisożerca powinien znać Wink

EDIT: Jak pewnie większość z Was wie OPPO daje radę również jako odtwarzacz plików po LAN/HDD i m.in. potrafi bez problemu odczytać strukturę BD czy UHD BD wraz z menu (ta pierwsza opcja działa po modyfikacji danego katalogu z filmem w BDMV Modifier 2.0). Co prawda odczytując film ze struktury Blu-ray wykrywana jest Cinavia (dotyczy głównie wydań od Sony), ale dla tego typu pozycji można zmienić kontener na mkv - tracimy jednak tym sposobem funkcjonalność menu.

Ktoś może stwierdzić, że zabawa ze strukturą Blu-ray jest upierdliwa z uwagi na to, że za każdym razem gdy chcemy obejrzeć film X czy Y to najpierw musimy wgrać odpowiednie napisy sub.srt do katalogu SUB. I na to jest rada - wygląda to w ten sposób, że w katalogu np. Gladiator umieszczamy plik Gladiator.srt i w tymże katalogu tworzymy następny katalog Gladiator, w którym umieszczamy BDMV, czyli powinno wyglądać to tak:
- Gladiator/Gladiator/BDMV
- Gladiator/Gladiator.srt

Nazwa katalogu z filmem oraz pliku z napisami musi być taka sama, w innym razie ten sposób nie zadziała.

Można więc tą właściwość OPPO traktować jako pewnego typu zabezpieczenie w razie gdyby kiedyś padł laser w napędzie i nie byłoby możliwości jego naprawy.

Odpowiedz
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

16-02-2019, 09:58
O tej pierwszej opcji wiedziałem, ale tymi napisami mnie zaskoczyłeś in plus Wink Wychodzi na to, że OPPO staje się niemal niezniszczalny Big Grin

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

16-02-2019, 13:35
Niedawno się o tym dowiedziałem Smile

Dodam jeszcze, że gdy mamy film w kontenerze mkv lub mp4 to napisy zewnętrzne (o tej samej nazwie co plik z filmem) nie muszą być koniecznie w srt, ale może to być np. SUP. Ten myk z napisami SUP jednak nie działa gdy odtwarzamy film ze struktury BDMV.

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

16-02-2019, 16:15
Czy na 100% zostało potwierdzone, że najnowszy firmware odtwarzacza OPPO rozwiązuje sprawę odtwarzania filmu Braveheart na UHD? Zajrzałem na stronę oppo i na razie firmware który rzekomo to naprawia chyba nadal jest w wersji beta.

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

16-02-2019, 16:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-02-2019, 16:32 przez misfit.)
Jakiś tydzień temu w tym temacie Mateusz podawał linka do oficjalnego firmware dla europejskich odtwarzaczy.

I tak - potwierdzam, że po jego instalacji odtwarzana jest felerna płyta Braveheart od Foxa. Jeśli chodzi o resztę funkcjonalności OPPO (m.in. ładowanie napisów zewnętrznych, odczyt struktury BD/UHD z HDD) to jest tak jak było Wink

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

16-02-2019, 17:03
Dzięki. Poczekam aż więcej osób potwierdzi to samo i gdy firmware wyjdzie z bety.

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline KaMario
Stały bywalec
Liczba postów: 495
Reputacja: 24

16-02-2019, 20:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-02-2019, 12:45 przez KaMario.)
Przecież firmware już wyszło z bety i jest dostępna wersja europejska tutaj: http://oppofirmware.s3.amazonaws.com/UDP20XEU-65-0131.zip
Potwierdzam, po zainstalowaniu felerna płyta 4k Braveheart działa prawidłowo.

Odpowiedz
Strony (113): « Wstecz 1 ... 43 44 45 46 47 ... 113 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku