04-01-2018, 23:51
Popieram!
|
Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze
|
|
04-01-2018, 23:59
Sprawdźcie teraz, już zrobione.
Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela. The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
01-03-2019, 12:24
Czy "władza" może zająć oficjalne stanowisko w kwestii nieprawdziwych informacji podawanych w tytułach newsów dotyczących promocji na głównej? Prawie pod każdym takim newsem w komentarzach pojawiają się odpowiednie uwagi sygnalizujące problem, ale są ignorowane. Przykład z dziś: "Wielka wyprzedaż - filmy Disneya i Marvela od 24 zł!" Oczywiście żaden z filmów z wyprzedaży nie kosztuje 24 zł, tylko ceny zaczynają się od 24,99 zł, czyli podajecie nieprawdziwe informacje, czyli kłamiecie. Czy to jest problem, żeby umieszczać rzetelne informacje?
01-03-2019, 13:33
Jeśli zaczną pisać "od 25" to też będzie kłamstwo. Sugerujesz nagłówki "od 24,99"??? Są pewne granice czepialstwa i rozsądku. Cytat:Sugerujesz nagłówki "od 24,99"??? W sumie czemu nie? Z drugiej strony czepianie się tego jest..., nie wiem nawet jak to określić
(01-03-2019, 13:57)Gieferg napisał(a):Cytat:Sugerujesz nagłówki "od 24,99"??? Czepianie się jest jak najbardziej uzasadnione, jeszcze przy polskich promocjach może wydawać się śmieszne, ale w sytuacji gdzie w tytule są 2 funty, a w rzeczywistości cena wynosi 2,99 to już mówimy o obniżeniu ceny o 1/3! ( http://filmozercy.com/wpis/twoj-vincent-na-blu-ray-za-gbp2 ). Warto byłoby rozwiązać ten problem.
Mówiłem o tym konkretnym przypadku. Z funtami faktycznie wypada to nie za bardzo (były takie przypadki?). No nic, ja tych newsów nie piszę ![]() Bardziej mi przeszkadzają inne - gdy np podane, że filmy od iluś tam, a potem się okazuje, że owszem, niby tak, ale tylko dla użytkowników jakiejś tam aplikacji czy z kodem/czymś tam jeszcze.
01-03-2019, 15:04
(01-03-2019, 13:33)Sokal napisał(a): Są pewne granice czepialstwa i rozsądku. (01-03-2019, 13:57)Gieferg napisał(a): Z drugiej strony czepianie się tego jest..., nie wiem nawet jak to określić Dziwią mnie takie komentarze, nie wiem nawet jak to określić ![]() Serwis uchodzi za rozrywkowy czy informacyjny, bo jeżeli to drugie, to oczekuję rzetelnych i zgodnych z prawdą informacji. I niech Was nie dziwi czepialstwo, bo jest jak najbardziej uzasadnione. Nie widzę przeszkód, czemu w tytule newsa nie miałoby być "ceny od 24,99". Nadal czekam na jakieś stanowisko, czy dalej ten proceder będzie kontynuowany, czy będziecie poważni i zaczniecie pisać tak, jak ma być?
A w razie nieotrzymania odpowiedzi w ciągu 24 godzin zdetonujesz się na forum?
01-03-2019, 20:08
(01-03-2019, 12:24)Marioo napisał(a): Oczywiście żaden z filmów z wyprzedaży nie kosztuje 24 zł, tylko ceny zaczynają się od 24,99 zł, czyli podajecie nieprawdziwe informacjePierwszy raz właśnie spotykam się z zaokrąglaniem liczb w dół np. z 24,99 do 24 i jest to na swój sposób irytujące. Owszem, zarówno kwota 24 jak i 25 nie jest prawdziwa ale wolałbym mieć zakłamaną informację o 0,01 zł niż o 0,99 zł. Przykładem też mogą być np jakieś promocje filmowe DVD za 4,99. Znając redakcję otrzymamy info, że filmy są po 4 zł? Trochę to niepoważne Poza tym:(01-03-2019, 15:04)Marioo napisał(a): Nie widzę przeszkód, czemu w tytule newsa nie miałoby być "ceny od 24,99".Czemu właśnie nie można pisać rzetelnie o konkretnych kwotach? |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości |