12-02-2019, 20:19
(12-02-2019, 18:16)Wolfman napisał(a): Pewnie pokpili z nakładem. Niektóre filmy w Polsce już po premierze są unikatami.Owszem, zgadza się, ale do tej pory nie było problemów z dostępnością tytułów od Galapagos.
|
Stanley Kubrick - dzieła wszystkie
|
|
12-02-2019, 20:19
(12-02-2019, 18:16)Wolfman napisał(a): Pewnie pokpili z nakładem. Niektóre filmy w Polsce już po premierze są unikatami.Owszem, zgadza się, ale do tej pory nie było problemów z dostępnością tytułów od Galapagos.
Masz wyjaśnienie w linku który wrzuciłem na poprzedniej streonie. Na zachodzie też wycofywali to wydanie z tego samego powodu. Cytat:Tristan_Wang said: Skoro wydanie jest walnięte, to je wycofali, to nie wina Galapagos tylko Warnera. Inna sprawa, że ci z Galapagos pewnie nie mają pojęcia co jest grane i dlaczego
12-02-2019, 21:05
W sumie to nie zauważyłem, żeby coś było skopane w tych płytach. Może się nie znam... Zarówno płyta 4K jak i standardowy blu-ray działają - film jest odtwarzany z obu dysków, w przeciwieństwie do wcześniejszego numeru z tytułem Braveheart. Co prawda nie miałem jeszcze czasu aby obejrzeć całości od początku do końca.
12-02-2019, 21:19
Chwali im się, że wycofują nakład z powodu tej niecałej sekundy wpadki - szkoda, ze na dużo większe wtopy, np. Batman Begins, machają ręką
12-02-2019, 21:20
Dziwne tylko, że Amazon itp. bez problemu sprzedają film, a płyty przecież te same co i u nas...
12-02-2019, 21:34
W kilku krajach pojawiły się poprawione płyty - np. w Niemczech można je poznać po czerwonej naklejce z tyłu okładki.
13-02-2019, 01:23
Cytat:W sumie to nie zauważyłem, żeby coś było skopane w tych płytach. Może się nie znam... Trzeba znać film na pamięć, żeby to zauważyć.
15-03-2019, 14:09
4kfilme.de podaje że w październiku należy spodziewać się remastera Lśnienia na UHD BD.
15-03-2019, 20:10
Ciekawe czy podobnie jak w przypadku BD podzielą to na wersję US i Europejską ( US jest dłuższa o blisko 20 - 25 min ) .
Unboxing >> YouTube
(12-02-2019, 21:34)misfit napisał(a): W kilku krajach pojawiły się poprawione płyty - np. w Niemczech można je poznać po czerwonej naklejce z tyłu okładki.Na niemieckim amazonie jest wydanie oznaczone jako repack. Posiada ono również inny nr EAN: 5051890317216 Zakładam, że to jest to poprawione wydanie? http://filmozercy.com/filmoskop/edition/3004782 Sam odpowiem na swoje pytanie ![]() Jeżeli przyjąć, że prawidłowy wygląd sceny to dłuższa wersja na której widać jak Dr Andrei Smyslov sięga do kieszeni to powyższe wydanie pomimo oznaczenia czerwoną naklejką posiada płyty UHD i BD bez poprawek czyli scena kończy się odstawieniem szklanki. Naprawdę ciężko uwierzyć, że to jedyna rzecz dla której postanowili wycofać nakład. W każdym razie jestem po seansie i nic niepokojącego nie zaobserwowałem (oglądałem bez DV). Wydanie to jest pozbawione książeczki i pocztówek, które były w pierwszym wydaniu oraz posiada dwustronną okładkę. Druga wersja pozbawiona jest wszelkich znaczków na przedniej stronie oraz kodu kreskowego na tylnej. W sumie szkoda, że nie wpadli na pomysł aby drugą stronę robić w języku angielskim ![]() W filmoskopie (link powyżej) jest już uzupełniony pełny opis płyt i galeria. |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości |