Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Oglądamy filmy z kolekcji...

Strony (125): « Wstecz 1 ... 31 32 33 34 35 ... 125 Dalej »

Opcje tematu
Oglądamy filmy z kolekcji...
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

23-04-2019, 14:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-04-2019, 14:53 przez Wolfman.)
(23-04-2019, 12:26)Juby napisał(a):  Ten film nie ma wcześniejszej części.
Acha to te przypomnienia z jedynki na początku filmui to taki dowcip.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

23-04-2019, 15:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-04-2019, 15:24 przez Juby.)
Nie ma tam żadnych przypomnień z jedynki, bo nie ma żadnej "jedynki". W czołówce streszczono origin Hulka, tyle. To jest pierwsza (i jedyna, nie licząc reszty filmów MCU, w których wystąpił Hulk) cześć. Film Anga Lee z 2003 nie jest związany z The Incredible Hulk.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

23-04-2019, 15:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-04-2019, 15:46 przez Gieferg.)
Wolfman - nie znasz się.
Hulk nie ma nic wspólnego z The Incredible Hulk (i nie ma żadnych "przypomnień" tylko streszczenie nowej wersji originu). Obejrzałbyś jeden i drugi film uważnie, to byś nie pisał głupot.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

23-04-2019, 15:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-04-2019, 15:46 przez Wolfman.)
To, że obecnie nie jest on wliczany w Mcu to mnie to guzik wiesz obchodzi, nie masturbuje się przy tym. W filmie 2003 mamy narodziny Hulka, a tu jakby kontynuacje. Oczywiste, że nie kręcili tego ponownie, skoro to już było z innymi aktorami we wcześniejszym filmie. Oba zresztą mimo bardzo dobrego doboru aktorów serwują podobny średni poziom scenariusza i to mnie obchodzi. Mogło być lepiej.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

23-04-2019, 15:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-04-2019, 16:35 przez Gieferg.)
Film nie jest wliczany ani obecnie ani nigdy nie był. Nie ma tu żadnej kontynuacji, narodziny Hulka w jednym i drugim filmie mają miejsce z zupełnie innych powodów. Równie dobrze możesz utrzymywać, że Spider-Man: Homecoming to kontynuacja TASM (bo tam był origin, a w homecoming go nie ma), a Batman V. Superman to sequel Batman & Robin albo TDKR.

Chcesz dyskutować z faktami?

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

23-04-2019, 16:29
Napisałem "jakby" i nie chcę o tym dyskutować, co chyba widać i nie pisałem, że jest, był czy będzie wliczony w Mcu, co dla mnie też żadnego znaczenia nie ma. Po prostu oglądałem film.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

23-04-2019, 16:37
"Jakby" to on może działać jako zamiennik TIH w MCU (w sumie łatwiej go tak wpasować niż razem z TIH).

Odpowiedz
Offline djgromo
Go BIG or go home
Liczba postów: 754
Reputacja: 25

23-04-2019, 18:54
Moim zdaniem powinni nakręcić remake Incredible Hulk z Markiem Ruffalo. Oglądałem ostatnio ten najnowszy i jakoś dziwnie się poczułem jak na końcu jest scena z Tony Starkiem. Nie dość, że aktor to jakiś smutas, to sam film dosyć mrocznie im wyszedł. W ogóle nie ma tam żartów i lekkiego tonu jak w filmach Marvela.

LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

28-04-2019, 19:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-04-2019, 14:06 przez Daras.)
Czas i na Darasa. W ostatnich miesiącach mam duży kłopot z pozyskiwaniem interesujących mnie tytułów. Zatem coraz częściej sięgam do „staroci”.
Nie liczyłem dokładnie, ale w swojej kolekcji posiadam bodajże tylko kilka filmów SF. Do obejrzenia „Atlasu chmur” (2012) zachęciła mnie znajoma, z którą odbyłem sporo rozmów natury – powiedzmy – filozoficznej. Długo zwlekałem z zakupem krążka BD. Cena nie spadała, jednak w końcu trafiłem na promocję w wersji PL.
W wielu miejscach wspominałem o własnych priorytetach. Co do zasady nabywam (prawie) wyłącznie filmy „zachęcające” do powtórnych projekcji. „Atlas” z całą pewnością stanowi takie kino.

Krótko. Całość zawsze dzielę na dwie części. Po dwu godzinach robię dłuższą przerwę. Film jest wielowątkowy i wymaga nieustannej koncentracji uwagi. Na ekranie należy rozpoznać aktorów (dodam, że z wysokiej półki) przyjmujących różne role. To nie lada wyzwanie. Nadto, przed projekcją warto odświeżyć sobie szkolne wiadomości z fizyki (kwantowej) czy filozofii. Wówczas odbiór fabuły wyda się strawniejszy. Dlaczego? „Cloud Atlas” - jak sądzę - nie przez wszystkich może zostać zrozumiany, tym samym łatwo poddany krytyce. Czy słusznej? Wink

Twórcy w sowim dość ambitnym obrazie starali się odpowiedzieć na kluczowe pytania dotyczące naszej egzystencji. Daję „Atlasowi” mocne 8,8/10. A co! Cool

Bym zapomniał. Sympatycy efektów specjalnych nie powinni mieć powodów do narzekań.

Edit:
Jeszcze dygresyjka i spadam na majówkę. Blush

Choć film mam na BD od kilku lat, to dopiero wczoraj zacząłem czytać różne recenzje. Męczyła mnie ciekawość czy znajdę osoby podzielające choć w części moje przemyślenia na temat „Atlasu”. Nie jest źle. Oczywiście skrzętnie pomijałem głosy, zgodnie z którymi powstał obraz trudny w odbiorze - o niczym. Walczyły dwa poglądy.

Cytat:
Atlas chmur", jeden z najbardziej wyczekiwanych filmów tego roku, miał swoją premierę na festiwalu filmowym w Toronto. Najnowsza superprodukcja twórców "Matrix" oczarowała festiwalową publiczność, która nagrodziła twórców 10-minutową owacją na stojąco. Zdania krytyków są jednak podzielone. Część z nich dostrzega w obrazie Wachowskich i Tykwera znamiona arcydzieła, podczas gdy pozostali wytykają twórcom nudę i brak wyobraźni.

https://kultura.onet.pl/film/recenzje/atlas-chmur-podzielil-krytykow/y8hsz2d

Jednak ogólnoświatowe noty nie były złe. Wybrałem na nasze forum recenzję, która być może zachęci kogoś do inwestycji w krążek. Ale ostrzegam, ryzykujecie sporo. Film potrafi olśnić lub totalnie rozczarować. Nie ma to tamto. Wink

https://paradoks.net.pl/read/19838-atlas-chmur-recenzja

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

12-05-2019, 10:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-05-2019, 16:42 przez Wolfman.)
Ongbak 2 - nawet, nawet nie jest zły. Wolę jednak klimat jedynki. Technicznie bez rewelacji, ale lepiej niż sama jedynka. 6/10
Władca pierdzieli - do tej trylogii zawsze wrócę z chęcią, świetny klimat, choć wolałbym trzy sezony serialu z tym ,lub większym budżetem. Za dużo postaci i przygód pominęli. Dlaczego do dziś nie ma wydania 4k. 9/10
The purge 1&2 4k - jak dla mnie warto było zrobić update. Obraz lepszy, hdr pracuje, Kino domowe też miało zajęcie. Oba filmy również lubię, choć historia jest absurdalna Smile 7/10
The hunger games 1&2 4k - update też na plus, chociaż to jeden z pierwszych wydań 4k więc bez rewelacji. 1&2 daje się spokojnie oglądać jako przygodowe kino, niestety 3&4 to są słabe filmy i ciężko mi do nich wrócić. 6/10
Ex machina 4k - świetnie się ogląda, słucha i wkręca w fabułę. Powtórka na plus, nie nudził mnie ani trochę. 9/10
The quick and the dead 4k - po kiepskim wydaniu bd, w końcu mamy konkrety remaster.Powtórka po latach również na plus. Dźwięk , który również dopracowano ,aż miło słuchać w moim nowym zestawie kina. Polecam 8/10
The last king of Scotland na bd - technicznie już tak sobie przy nowych filmach. Jednak jako film jest całkiem dobry i sprawnie zrealizowany. Polecam również 7.5/10
American Assassin 4k - film trochę absurdalny. Spodziewałem się czegoś bardziej realistycznego, ale jako akcyjniak nawet daję rade. Nasi sojusznicy zza wielkiej wody i o nas w tym filmie nie zapomnieli. Co prawda trwało to kilka minut , ale jednak było Big Grin . Obraz i dźwięk bez zarzutu, film jednak ssie. 6/10
Kin 4k - niszowa produkcja, ale nieźle wydana. Po rożnych opiniach od dobrych po mieszaniu z błotem zdecydowałem się sam obejrzeć. Historia prosta, bez rewelacji. Daje się w sumie oglądać. 6/10

Odpowiedz
Strony (125): « Wstecz 1 ... 31 32 33 34 35 ... 125 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku