Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Sebas - archiwum

Strony (19): « Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 ... 19 Dalej »

Opcje tematu
Sebas - archiwum
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,509
Reputacja: 130

05-05-2019, 14:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2019, 14:54 przez sebas.)
@misfit
Ostatnio, w przypadku wielu filmów wystarczają mi napisy w języku angielskim. Oglądam w ten sposób coraz więcej filmów. Jeżeli nie ma takowych napisów (co często zdarza się w przypadku niemieckich wydań), to wtedy napisy na BD-R lub BD-R DL, w zależności od rozmiaru filmu.

Co do wyboru pomiędzy lepszym transferem, a wersją PL, to nie mam reguły. Zasadniczo skłaniam się ku lepszemu transferowi, ale to zależy od filmu. Domyślam się, że pytasz w nawiązaniu do Apollo 13 i Hellboya. Rocznicowe wydanie Apollo z UK prezentuje się chyba trochę lepiej. Tyle, że ja kupiłem to niemieckie za nie całe 6 euro. Jak dla mnie może być.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,599
Reputacja: 723

06-05-2019, 17:54
Jeśli chodzi o ostatnią aktualizację to Apollo 13 przykuł moją uwagę. Pierwsze wydanie BD jest dla mnie nieoglądalne, ale ja ogólnie mam ostrą alergię na punkcie tych przefiltrowanych Universalowych wydań katalogowych tak więc zazdroszczę jeśli taki na maksa wyostrzony obraz Ci nie przeszkadza Smile

Remastera Apollo 13 kupowałem kilka lat temu z Włoch, też mi wyszło jakieś 6 EUR, chociaż w promocjach można go dorwać taniej. AFAIK nie ma nigdzie tego remastera z pl wersją, nie licząc wydania UHD, którym jak mniemam nie jesteś zainteresowany.

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak

07-05-2019, 09:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-2019, 09:43 przez sebas.)
@Misfit
Pisząc o remasterze Apollo 13 masz na myśli wersję tzw 20th Anniversary? To można kupić bez problemu za jakieś 7euro albo 7 funtów, w aktualnej promocji na zavvi. Wydanie PL sprzedać można bez problemu w cex. Jak mnie zacznie denerwować, to zawsze mogę wymienić.

(06-05-2019, 17:54)misfit napisał(a):  zazdroszczę jeśli taki na maksa wyostrzony obraz Ci nie przeszkadza
Ja po prostu mam jeszcze trochę filmów na DVD (które nie są dostępne na BD w formie innej niz używki) więc niejako jestem przyzwyczajony, że obraz jest czasem nie taki jak bym chciał.

(06-05-2019, 17:54)misfit napisał(a):  AFAIK nie ma nigdzie tego remastera z pl wersją, nie licząc wydania UHD, którym jak mniemam nie jesteś zainteresowany.
Póki co mam bardzo mało filmów w 4K, ale to sie ciągle zmienia. Czekam właśnie na przesyłkę z Dark Crystal w UHD, kolejny będzie pewnie Ready Player One i Szergowiec Ryan. Tak jak w przypadku wejścia w BD, wole mieć na początku te kilkanaście filmów u siebie na półce, zanim zakupię stosowny odtwarzacz. Tak więc wydania UHD powoli pojawiają się w moim archiwum, ale bez specjalnego pośpiechu. Apollo 13 w UHD ma cenę około 14 euro na włoskim amazonie i to bez żadnej  promocji. Kto wie, jak będzie brakowało jakiegoś wydania, żeby załapać się na promocję, to może dorzucę go do koszyka...

Odpowiedz
czuubakka
Niezarejestrowany

08-05-2019, 13:11
(03-05-2019, 15:28)sebas napisał(a):  Wind River - świetny film Taylora Sheridana
Zgadzam się, kawał dobrego kina. Widziałeś serial "Yellowstone"?. Niedługo będzie drugi sezon. Naprawdę warto obejrzeć.

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak

08-05-2019, 13:28
@czuubakka
Ten od Taylora Sheridana, reżysera Wind River?. Jeszcze nie. Obsada prezentuje się bardzo dobrze. Widziałem tylko zwiastun, któy wygladał baaardzo zachęcająco. Zobaczymy, jak wydadzą na jakimś nośniku fizycznym, to może się skuszę... Na razie mam w planach obejrzenie Defiance, no i pewnie powtórkę Star Trek: Enterprise.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,043
Reputacja: 112

08-05-2019, 13:38
Yellowstone jest na bd w USA

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak

08-05-2019, 13:46
(08-05-2019, 13:38)Wolfman napisał(a):  Yellowstone jest na bd w USA
Niby region free według blu-ray.com, a amazon.co.uk i amazon.com twierdzą, że jednak Region A...

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,599
Reputacja: 723

08-05-2019, 13:49
(07-05-2019, 09:42)sebas napisał(a):  Pisząc o remasterze Apollo 13 masz na myśli wersję tzw 20th Anniversary? To można kupić bez problemu za jakieś 7euro albo 7 funtów, w aktualnej promocji na zavvi. Wydanie PL sprzedać można bez problemu w cex. Jak mnie zacznie denerwować, to zawsze mogę wymienić.

Yep, w wydaniach 20th Anniversary jest ten nowszy transfer m.in. bez wyostrzonego na maksa obrazu.

Tak btw to Szeregowiec w UHD z pl wersją leży u Rumunów za ~90 zł. Tyle, że dla jednego filmu niespecjalnie się opłaca bo z wysyłką wyjdzie podobnie co obecnie z polskiej dystrybucji.

Odpowiedz
Online Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 848
Reputacja: 60

08-05-2019, 13:50
Amazony nie są wiarygodnymi źródłami informacji, bardziej bym ufał jednak blu-ray.com.

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak

08-05-2019, 14:55
(08-05-2019, 13:49)misfit napisał(a):  Tak btw to Szeregowiec w UHD z pl wersją leży u Rumunów za ~90 zł. Tyle, że dla jednego filmu niespecjalnie się opłaca bo z wysyłką wyjdzie podobnie co obecnie z polskiej dystrybucji.
Najtaniej wyjdzie chyba empik z odbiorem w salonie.

(08-05-2019, 13:50)Marioo napisał(a):  Amazony nie są wiarygodnymi źródłami informacji, bardziej bym ufał jednak blu-ray.com.
Na blu-ray.com jest skan okładki i nie ma na nim żadnych informacjji o regionie. To chyba dostateczny dowód w sprawie...

Odpowiedz
Strony (19): « Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 ... 19 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku