Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Głośniki do kina domowego

Strony (27): « Wstecz 1 ... 18 19 20 21 22 ... 27 Dalej »

Opcje tematu
Głośniki do kina domowego
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

22-07-2019, 19:48
(22-07-2019, 19:14)prodarek napisał(a):  Wiem co masz bo też mam onkyo, aby uzyskać dźwięk z optyka wpinasz kabel optyczny z karty usb do portu optycznego 1 w amplitunerze, optical 1 kojarzysz z wejściem input np PC, do wejścia np HDMI 6 przypisujesz input PC, ostatecznie przełączasz w amplitunerze na input PC i tyle jeśli chodzi o połączenie.
No i tak podłączam i dźwięku nic. A w tv co mam wybrać w ustawieniach dźwięku? Optyk przełączałem wielokrotnie tu i tam i zero efektu. W tv wybierałem optyk, hdmi, linearne i to samo, cisza.

W tym kodi popróbuję, ale dźwięk się zrobił przyciszony przytłumiony i zacina jak cholera. Bez niego było 2.1 ale płynnie chodziło, Mnóstwo z tym zabawy,

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,324
Reputacja: 176

22-07-2019, 20:19
Tv nie ma nic do dźwięku, przecież dźwięk wypuszczasz do amplitunera.

Jaki dźwięk otrzymuje amplituner gdy odtwarzacz coś przez kodi?

No mnóstwo opcji dlatego powstały boxy Smile rozwiązanie z laptopem jest niepraktyczne.

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

22-07-2019, 20:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2019, 20:22 przez Wolfman.)
(22-07-2019, 20:19)prodarek napisał(a):  Jaki dźwięk otrzymuje amplituner gdy odtwarzacz coś przez kodi?
Pytasz co wybrałem w tych opcjach kodi? No tego receiver nvidia co pisałem wcześniej

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

22-07-2019, 20:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2019, 20:31 przez prodarek.)
Jaki dźwięk otrzymuje amplituner?

Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

22-07-2019, 23:04
@Wolfman- naciśnij na pilocie amplitunera przycisk AUDIO, podczas odtwarzania jakiegoś materiału oczywiście Smile . Wyświetli Ci się nazwa dźwięku, który dostaje amplituner z tej maszynerii.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

22-07-2019, 23:27
Masz na myśli pewnie guzik z info "I"? Jak włączam Sb x7 to input analog, output direct 2ch i jest cisza w głośnikach.
Jak przez hdmi av receiver to mam 5.1 i leci przez amplituner, ale nie każdym programem.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

23-07-2019, 06:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2019, 06:31 przez misfit.)
Skoro po 30 postach nie dogadaliście się z Wolfmanem to słabo widzę sukces... Smile

Nie wiem tylko po co upierasz się przy tym całkowicie zbędnym i degradującym dźwięk Sb z optyka. Weź odłącz to cholerstwo i podłącz laptopa do amplitunera przez HDMI tak jak Ci to sugerowałem dawno temu, a następnie ustaw w amplitunerze aby przez to wejście leciał dźwięk przez HDMI.
Poza tym w laptopie czy to PowerDVD lub MPC-HC (Kodi nie nadaje się do odtwarzania struktury BD i dodawaniem doń napisów) wybierasz odpowiednie urządzenie i aktywujesz bitstreaming. Jest to dla Ciebie czarna magia o czym piszę ? Poproś do siebie kogoś oblatanego w te klocki bo obawiam się, że i po 100 postach nie ruszymy ani o krok.

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

23-07-2019, 07:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2019, 08:05 przez prodarek.)
Żeby było jasne wczoraj próbowałem pomóc Wolfman'y używając teamviewer i problem jest następujący:
Przy przekazywaniu bezpośrednim dźwięku amplituner otrzymuje dźwięk lecz dźwięk ten cały czas się tnie ten sam problemem jest na hdmi i na karcie usb problem pojawił się podobno po instalacji kodi co moim zdaniem jest nierealne, ten sam problem jest również ba vlc natomiast mpc-hc nie zdążyłem sprawdzić, ale moim zdaniem to nie ma znaczenia bo problem jest systemowy.

Aktualnie Wolfman ma ustawiony kodi z wyłączonym przekazywaniem dźwięku, dźwięk do amplitunera wychodzi w postaci multichannel 5.1 i to działa.

Problem jest dziwny nie spotkałem się jeszcze z takim i leży na 99% w systemie dlatego radzę mu jeszcze wykonać update systemu windows, sterowniki nvidia zostały już zaktualizowane, oczyścić komputer ze zbędnego "syfu" i innych programów, wyłączyć tymczasowo antywirusa, b]odłączyć całkowicie kartę dźwiękowa usb[/b], sprawdzić inny port hdmi w amplitunerze, inny kabel.

@misfit
Nie widzę żadnego problemu w kodi i odczycie struktury to nie jest żaden problem.

Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 848
Reputacja: 60

23-07-2019, 07:50
(23-07-2019, 06:30)misfit napisał(a):  Nie wiem tylko po co upierasz się przy tym całkowicie zbędnym i degradującym dźwięk Sb z optyka.
No jak to po co? Ma przecież najlepszą kartę we wszechświecie, to do czegoś zobowiązuje Tongue

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

23-07-2019, 08:24
(23-07-2019, 06:30)misfit napisał(a):  Nie wiem tylko po co upierasz się przy tym całkowicie zbędnym i degradującym dźwięk Sb z optyka.
Nie upieram by go musieć mieć, ale uparłem by zadziałał. Skoro coś tu się sypie, to coś nie tak ogólnie. A jest coś najwidoczniej nie tak. Skoro tak trzeba kombinowac. Windows 10 mam aktualny. Kartę generalnie chętnie sprzedam

Odpowiedz
Strony (27): « Wstecz 1 ... 18 19 20 21 22 ... 27 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku