Z ilu kanałów składa się Wasz zestaw do oglądania filmów? Jeśli macie do wyboru kilka kodeków (DD/DTS/LPCM), który z nich wybieracie? Jeśli nie interesuje Was dźwięk przestrzenny, to dlaczego?
Zaciekawiła mnie wypowiedź Gieferga w temacie Lektor Vs Dubbing:
Zapraszam do rozwinięcia dyskusji.
Przeszukałem forum, ale nie znalazłem wątku o dźwięku przestrzennym, jedynie pojedyncze dyskusje w tematach dotyczących konkretnego sprzętu lub filmu. Mam nadzieję, że nie dubluję.
Zaciekawiła mnie wypowiedź Gieferga w temacie Lektor Vs Dubbing:
(08-08-2019, 17:01)Gieferg napisał(a): Mnie nie obchodzi dźwięk przestrzenny i się o nim nie wypowiadamJest to spowodowane tym, że nie potrzebujesz surround do pełnego chłonięcia filmu, nie masz miejsca w pokoju, możliwości?
Zapraszam do rozwinięcia dyskusji.
Przeszukałem forum, ale nie znalazłem wątku o dźwięku przestrzennym, jedynie pojedyncze dyskusje w tematach dotyczących konkretnego sprzętu lub filmu. Mam nadzieję, że nie dubluję.
Every champion was once a contender who refused to give up

. Ja preferowałem zawsze 5.1 gdyż z tego zestawu najwięcej filmów korzysta. Gdyby dla przykładu filmy przygodowe i horrory masowo korzystały z 7.1 to bym dokupił kolumny. Dlaczego akurat te? Bo najczęściej wykorzystują tylne kolumny, w horrorach to często jest norma. Nie mam na myśli tego, że w innych filmach tylne nie grają wcale, grają, ale nie ma to takiego wydźwięku jaki bym sobie życzył. Dobry zestaw 5.1 to podstawa, niestety jak się sam przekonałem koszty rosną jak chcesz mieć dobry sprzęt. Nie ma to znaczenia jeśli oglądasz stare filmy, bo i remastery potrafią zaskoczyć.
, ale pewnie też by wciskali to co z dvd