Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD

Strony (46): « Wstecz 1 ... 7 8 9 10 11 ... 46 Dalej »

Opcje tematu
Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD
Offline shaman72
Kinomaniac
Liczba postów: 727
Reputacja: 12

27-09-2019, 15:50
(27-09-2019, 12:36)Daras napisał(a):  Shaman, także dostrzegam recesję odtwarzaczy. Nawet zastanawiałem się czy nie kupić dwu / trzech lepszych modeli na zapas. Mam złe przeczucia co do przyszłości.
Na marginesie. Kilka dni temu doświadczyłem „traumy” oglądając dział płyt w MM. Masakra! Jak się zbiorę na odwagę, to skrobnę kilka słów w stosownym wątku. Coś umiera na naszych oczach w tempie zastraszającym (przynajmniej biorąc pod uwagę sklepy stacjonarne). Ludzie - tragedia!

Mhmmm...., aż tak rynku nie sprawdzałem , wiec ciężko mi powiedzieć.Po rozmowie ze sprzedawczynią doszedłem do wniosku,że temat raczej odpuszczają.Na półce stały tylko trzy modele odtwarzaczy.

Kino domowe:
Optoma UHD35X
Telewizor:Samsung UE55JU6740S
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB420EGK
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB-450
Audio Yamaha + Klipsch
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,324
Reputacja: 176

28-09-2019, 16:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-09-2019, 16:26 przez prodarek.)
Ja byłem dzisiaj w media market 4 modele Sony i Manta.

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline malin1976
Użytkownik
Liczba postów: 219
Reputacja: 2

28-09-2019, 22:29
Samych filmów w media markcie Gdańsk widziałem dziś na półce ok 20 więc ile oni tych odtwarzaczy mają sprzedawać ? jeden na miesiąc ? Nic dziwnego że odpuszczają temat zarówno odtwarzaczy jak i nośników . Zresztą blu ryjków coraz mniej na półce a nawet dvd coraz mniej co zdziwiło mnie najbardziej . Koniec filmów na nośnikach bliski ale cieszy wydanie na blu ryjku Skazanych na Shawshank i Więźnia nienawiści w krajugdzie dzieli i rządzi internet i kablówka .

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

28-09-2019, 22:34
Troszkę fantazja nosi. Coraz więcej ludzi kupuje przez net, bo im się dupska z krzesła nie chce dźwignąć.

Odpowiedz
Offline malin1976
Użytkownik
Liczba postów: 219
Reputacja: 2

28-09-2019, 23:51
Tak , tak . Zagraniczne wydania zwłaszcza i puszcza je na oppo . Tysiące ludzi .

Odpowiedz
Offline vandel
Stały bywalec
Liczba postów: 658
Reputacja: 25

29-09-2019, 00:17
Szukałem odtwarzacz 4k natki marantz a tu brak Yamaha brak denon brak. Oppo wyorzedane klon Oppo CA prawie brak. Został tylko Panasonic i Sony

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

29-09-2019, 00:38
(28-09-2019, 23:51)malin1976 napisał(a):  Tak , tak . Zagraniczne wydania zwłaszcza i puszcza je na oppo . Tysiące ludzi .
Ale ja nie pisałem o zagranicy , tylko o zakupach przez net w Polsce. Jakby się im nie opłacało sprzedawać to byś nic nie miał w dystrybucji. Co jest oczywiste

Odpowiedz
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

29-09-2019, 02:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2019, 02:57 przez Pablo0909.)
(29-09-2019, 00:17)vandel napisał(a):  Szukałem odtwarzacz 4k natki marantz a tu brak Yamaha brak denon brak. Oppo wyorzedane klon Oppo CA prawie brak. Został tylko Panasonic i Sony

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

+ LG i PIONEER Wink

(28-09-2019, 23:51)malin1976 napisał(a):  Tak , tak . Zagraniczne wydania zwłaszcza i puszcza je na oppo . Tysiące ludzi .

Myślisz, że zagraniczne wydania odtwarza tylko OPPO? Wolfman ma akurat rację, że ludzie są wygodni i leniwi. Sam co mogę, to kupuję w sieci, a jak mam wyjść z żoną na zakupy, to wynajduję kilka powodów, dla których, akurat dzisiaj, nie mogę iść Big Grin

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

29-09-2019, 08:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2019, 08:51 przez Wolfman.)
Mnie również, każdy odtwarzacz i kino domowe jakie wymieniałem kupiłem w sieci i ani jednego w supermarketach. Głównie sklepy specjalistyczne mające szeroki wybór w tym. Sieciówki mają wszystko i nic. Więc wybór nijaki. Wklep w alledrogo czy u wuja Google i powiedz mi czy dalej sądzisz , że jest mały wybór. O głośniki pytałem tutaj, bo dostałem oczopląsu , tyle tego było do wyboru, podobnie z tv. A ludzie idą do MM i piszą, że jest cztery do wyboru i jest zmierzch odtwarzaczy. Co jeszcze? Marsjanie wylądują? Big Grin

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

30-09-2019, 15:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-09-2019, 15:56 przez sebas.)
@malin1976
Nie mam oppo i kupuję zagranicą. Tylko tam są dostępne tytuły, które mnie interesują. To po pierwsze. Po drugie wolfman ma rację. Taki MM przenosi pewnie sprzedaż filmów do internetu, bo nie opłaca się trzymać tego na półkach w sklepie. Lepiej postawić tam jakieś pralki, czy lodówki. To jest towar jaki trzeba obejrzeć przed zakupem, pudełko z filmem już niekoniecznie. Masz w necie recenzje filmów i konkretnych wydań. Czego więcej potrzeba do podjęcia decyzji w sprawie zakupu?
Z nielicznych filmów z polskiej dystrybucji, jakie zakupiłem w tym roku, większość była zakupiona przez internet. Bo tak mi wygodnie, bo w przedsprzedaży internetowej mam lepszą cenę. Podjadę po drodze z pracy do domu i odbiorę, albo mi wyślą tam gdzie chcę. To co kupiłem stacjonarnie, to były promocję (bajki Disneya i Nienawistna Ósemka). Nie mam czasu na szukanie  na półce w sklepie czegoś co mnie interesuje. Mam ważniejsze sprawy na głowie.
Generalnie , to handel przeniósł się do internetu i nie dotyczy to jedynie filmów na fizycznych nośnikach. Sklep stacjonarny to miejsce, gdzie ludzie obejrzą towar przed zakupem, bo tego potrzebują, ewentualnie chcą się zkonsultować z sprzedawcą.
Dziś prawie już nie ma małych, osiedlowych sklepików RTV/AGD, czy "komputerowych", gdzie kupowało się części do pierwszego samodzielnie złożonego "peceta". Zostały tylko duże sklepy typu MM, czy EURO-RTV-AGD sprzedające w galeriach (i przez internet oczywiście). Czy na podstawie tego można wysnuć wniosek, że komputery, pralki, lodówki, czy telewizory, to wymierające technologie?

(28-09-2019, 22:29)malin1976 napisał(a):  Koniec filmów na nośnikach bliski
Powtarzasz to wciąż w róznych wątkach, pomimo tego ciągle coś kupujesz i sprzedajesz. Skoro jest tak jak piszesz, to po co wydawać kasę na umierające technologie, skoro wszystko jest w streamingu, w internetach?

Jeżeli patrzysz na zagadnienie przez pryzmat jedynie polskiego rynku, to jesteś w błędzie. Zaglądałęś kiedykolwiek do zagranicznych sklepów internetowych z płytami? Gdybyś troche poobserwował ich ofertę, to byś zobaczył jak szybko sprzedają się numerowane (limitowane właśnie w na 1000, czy 2000 sztuk) wydania. A oprócz tego idzie sprzedaż w zwykłych amarayach... Dotyczy to nowości, klasyków jak i "staroci". Isotnie, tysiące ludzi...

Wystarczy trochę się rozejrzeć, żeby zobaczyć, że płytki będa się jeszcze długo sprzedawać. Wiem, bo kiedyś sam myślałem (patrząc właśsnie wyłącznie na ofertę polskich dystrybutrów), podobnie jak Ty... Bo głębszej analizie problemu i dyskusji z tutejszymi Forumowiczami, zmieniłem zdanie. Dzięki temu mam co oglądać.

(29-09-2019, 00:17)vandel napisał(a):  klon Oppo CA prawie brak.
CA nie ma do kupienia w Polsce od ponad miesiąca, według tego co udało mi się ustalić. Gdzieś go jeszcze namierzyłeś?

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Strony (46): « Wstecz 1 ... 7 8 9 10 11 ... 46 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku