15-02-2015, 13:13
Do najwiekszych zdecydowanie tak (sam go bardzo lubie), dyskutowalbym jednak czy jest tym najwiekszym jak napisal Mefisto. Dlamnie np lepszy jest Kurosawa, komus innemu bardziej bedzie sie podobal np Kieslowski. Kwestia gustu, nic wiecej.

Jak widzę nasz rynek dvd z jego dziełami jest trochę blady w porównaniu za granicą, gdyż tamci to mają akurat wiele takich edycji z albumami, fotosami itd. Akurat Galapagos planuje wydanie jednego z takich BOX-ów, tyle że premiera jest ciągle przesuwana. Pamiętam, że to cacko miało się pojawić na polskich pułkach jeszcze w tym miesiącu, później zmieniono datę na 13.03, zaś teraz jest już 27.03. Inne co mnie irytuje, to fakt że w tej kolekcji nie znajduje się "Dr. Strangelove", który w Amerykańskim wydaniu jest na spokojnie obecny. I tak ostatnio trochę straciłem szacunek do Galapagos, gdy dali ciała nie wydając długo oczekiwanej przeze mnie "Kobiety i mężczyzny", choć premiera miała być 06.02 i nawet teraz nie mają ochoty tego zapowiadać, podczas gdy innych (i to bardzo kiepskich) tytułów z tej edycji nie odwołali w premierach.