Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD

Strony (46): « Wstecz 1 ... 19 20 21 22 23 ... 46 Dalej »

Opcje tematu
Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD
Offline pmmazz
Stały bywalec
Liczba postów: 319
Reputacja: 29

15-01-2020, 08:50
(15-01-2020, 01:25)Mr.Hankey napisał(a):  Jakie to płytki konkretnie i w czym objawia się ta niby przewaga X1X nad ub820? Tak się składa, że oba urządzenia mam w domu, więc chętnie sprawdzę te Twoje teorie, bo z testów wychodzi coś zupełnie odwrotnego niż piszesz.

Podeślij mi na priv adres E-mail to wyślę Ci nagranie

LG OLED 65C8, Denon AVC-X3800H, Heco Aurora 700, Heco Aurora 300, Heco Aurora Center 30, Jamo ATM50, Dali Alteco C-1, SVS SB-1000, Xbox One X, Panasonic DP-UB820, Playstation 5, Xbox Series X
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,852
Reputacja: 770

15-01-2020, 10:08
Ale co konkretnie rozumiesz przez słabszą korekcję błędów ?

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,386
Reputacja: 187

15-01-2020, 10:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-01-2020, 10:16 przez prodarek.)
Chyba mu lepiej jakieś płytki czyta może jakieś lekko porysowane tak chyba trzeba to rozumieć, ja mam oba urządzenia ale nie spotkałem się z żadnymi problemami w xbx podoba mi się napęd bo się wsuwa płytki beż żadnej tacki uwielbiam takie napędy Smile

Odpowiedz
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,104
Reputacja: 35

15-01-2020, 12:26
Podoba Ci się też kultura, a właściwie jej brak, pracy urządzenia? Bo o ile przy grach sprzęt jest mega cichy, tak w przypadku filmów UHD robi się już trochę głośno. Wielokrotnie miałem też przypadki, że film nie wystartował za pierwszym czy drugim razem. Było tak na X1S tak samo jest w przypadku X1X.

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

15-01-2020, 12:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-01-2020, 12:40 przez prodarek.)
Znaczy BD cicho chodziły przynajmniej taki mam obraz w pamieć, UHD nie sprawdzałem bo nie mam TV UHD, na UB424 już sprawdzałem bo jest konwersja HDR > SDR i on potrafi być dużo głośniejszy w stosunku do BD.
Co do startu płyty owszem był przypadku problemów na XbX.

Jeśli piszemy o kulturze pracy zobacz jak działa mój napęd BD(UHD*) w PC Big Grin

Nagrania z ASUS BW-16D1HT

Włączanie komputer bez płyty
sndup.net/9bf3

Wkładanie płyty UHD Mumia
sndup.net/5zt9

Makemkv odczyt płyty UHD struktury
sndup.net/3b8m

VLC włączenie filmu UHD i przeskakiwanie w różne momenty filmu
sndup.net/9w4n

makemkv odczyt płyty BD struktury
sndup.net/4x3y

makemkv rozpoczęcie wykonania kopi płyty BD struktury
sndup.net/46dd

Odpowiedz
Offline djgromo
Go BIG or go home
Liczba postów: 762
Reputacja: 25

15-01-2020, 15:22
Dawno już nie odtwarzałem na xboxie, ale kiedyś były problemy ze zmianą warstwy na płycie i przycinało odtwarzanie na ułamek sekundy (wizualnie odczuwalne). Sam napęd w xbox one x jest moim zdaniem gorszego sortu niż ten w xbox one s (chodzi znacznie głośniej).

LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
Odpowiedz
Offline Jedi-Matser
Jedi-Master
Liczba postów: 214
Reputacja: 7

16-01-2020, 05:15
Po zastanowieniu wybrałem Panasonic DP UB820

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

05-04-2020, 22:13
Podobno w sony x800m2 i ostatnim firmware naprawili odtwarzanie płyt z DV i tryb ten jest wykrywany automatycznie? potwierdza ktoś?

Odpowiedz
Uatu_TheWatcher
Niezarejestrowany

18-04-2020, 19:23
Odtwarzając różne treści filmowo-serialowe z pendrive'a o pojemności 32 GB na odtwarzaczu UHD, "SONY UBP-X500", podpiętym do telewizora specyfikacji OLED: LG E8 o przekątnej matrycy ekranu 65 cali, zetknąłem się z pewnym problemem, którego nie mogę w żaden ,,empiryczny" sposób rozwiązać, np. sprawdzając ustawienia telewizora, co kieruje mnie do wyrażenia zdania i przypuszczenia, że coś musi być na rzeczy z samym odtwarzaczem. Otóż włączając z podpiętego do sprzętu SONY pendrive'a wybrany przeze mnie film czy serial, chcąc dostosować format obrazu materiału do stosunku krawędzi kadru/ekranu: 16:9 - gdzie treść zajmuje całą jego powierzchnię przeważnie zachowując proporcje obrazu, spotykam się z negatywnym skutkiem takowego zabiegu: za Chiny ludowe nie mogę takiego ustawienia uzyskać. Sam telewizor nie reaguje na komendy zmiany formatu obrazu filmu czy serialu, puszczanego z pendrive'a, zainstalowanego w wejściu USB odtwarzacza. Sęk w tym, że, gdy pendrive zostaje podpięty do portu USB telewizora problemu takiego nie ma. Czy ktoś z was mógłby mi ów problem rozjaśnić? Czy spotkaliście się z podobną sytuacją. Sterowniki, aktualizacje TV, lub odtwarzacza? Do diaska, cóż tu za pieronek w tym siedzi.?

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,858
Reputacja: 146

18-04-2020, 20:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-04-2020, 20:22 przez pred895.)
Rozumiem że treści zapisane na dysku USB przez odtwarzacz sony są rozciągane na TV tak aby pasowały do formatu ekranu ? a to samo tylko podpięte bezpośrednio pod TV jest oki ?
Hm gro filmów 2:35,1, czy 4:3 spiraconych/zripowanych są zapisane tylko w pasku bez czarnej przestrzeni 16:9 po bokach lub góra i dół, tak więc odtwarzacz przesyłając obraz na tv głupieje i wypełnia on cały ekran TV z powodu braku na pliku z filmem czarnej przestrzeni 16:9. Albo źle Cię zrozumiałem Tongue

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Strony (46): « Wstecz 1 ... 19 20 21 22 23 ... 46 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku