Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 ... 9 10 11 12 13 ... 25 Dalej »

1917 reż. Sam Mendes (2019)

Strony (11): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 11 Dalej »

Opcje tematu
1917 reż. Sam Mendes (2019)
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

21-05-2020, 18:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-05-2020, 18:58 przez pred895.)
Nie wspominając o braku Dolby Atmos... zarówno na BD jak i UHD

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Danus
Stały bywalec
Liczba postów: 572
Reputacja: 23

22-05-2020, 12:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-05-2020, 12:48 przez Danus.)
Wczoraj wreszcie obejrzalem. W ogolnym rozrachunku jest dobrze. Obraz jest czysty, ostry, nie ma zwlaonego kontrastu przez wiekszosc filmu, HDR tez tam gdzie trzeba to robi wrażenie zwlaszcza w scenach nocnych.
Ale...
Jak to monolith, tak nie do konca jest idealnie. Oczywiscie mankamenty które zauwazylem to rzeczy ktorych jak mrugniesz nie zauwazysz. Niestety jak nie mrugnalem.
W dwoch moze w trzech scenach dochodzilo do zwolnien obrazu jakby brakowalo FPSow, w takie samej ilosci scen postacie pikselowaly.
To tyle. Jak na pierwsze wydanie od monoshitu spisali sie prawie na 4+Smile

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

22-05-2020, 12:47
Ale w końcu główka zaczęła pracować. Pojawił się dobry film, od razu są odpowiednie wydania. Kto wie może coś zaczną wydawać przy dobrej sprzedaży. Sam cegiełkę dołożę.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

22-05-2020, 12:50
Danus - możesz podać przykładowy czas występowania sceny w której zauważyłeś zwolnienia obrazu ?

Odpowiedz
Offline Danus
Stały bywalec

22-05-2020, 13:04
Musialbym obejrzec jeszcze raz calosc i zapisywac czas na stopklatkach. Jak bedzie mi sie chcialo to to zrobie.
Na pewno jedno ze zwolnien bylo w momencie jak Schofield wszedl do okopow na koncu filmu.

Odpowiedz
Online blu_ray
Użytkownik
Liczba postów: 83
Reputacja: 7

22-05-2020, 13:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-05-2020, 19:44 przez blu_ray.)
Witam jako nowy piszący. Odniosę się korzystając z okazji prowadzonej rozmowy do mojego wydania (wer. oryginał - wyd. Monolith), w którym jest jeszcze ciekawiej - co kilkanaście-kilkadziesiąt sekund - następuje zrywanie obrazu w postaci brakujących kilku klatek (2-3) - odtwarzacz LG UBK90.
Moja małżonka tego nie zauważała - dla mnie z lekka mina zrzedła - oglądając film myślałem o zrywkach obrazu a nie o filmie - początkowo zareagowałem wyciągnięciem płyty i próbą ponownego odpalenia ale to samo - następnie sam oglądałem ponownie już pchając całość co rozdział i to samo.
Dźwiękowo spoko całkiem ale żal że nie mamy wydania jak kraje inaczej rozwinięte - obraz gdyby nie te mankamenty też w hdr radził sobie. Do kompletu całość szła na LG 65E8 poprzez Yamahę RX880 na głośniki Jamo S809 w komplecie a nakładkami atmosa i subem S810.
Gra to w warunkach blokowych spoko i taki odbiór był też filmu - spoko bez fontanny Smile
Pozdrawiam Wszystkich użytkowników Forum

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

22-05-2020, 13:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-05-2020, 13:53 przez misfit.)
Danus, a korzystasz z upłynniaczy bazujących na interpolacji klatek ?

(22-05-2020, 13:48)blu_ray napisał(a):  co kilkanaście-kilkadziesiąt sekund - następuje zrywanie obrazu w postaci brakujących kilku klatek (3-4) - odtwarzacz LG UBK90.

To mi wygląda na to jakby odtwarzacz miał problemy z 24.000 fps (nie mylić z 23.976 fps). Masz jakiś inny film w 24 fps, który mógłbyś przetestować na swoim odtwarzaczu ?

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

22-05-2020, 13:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-05-2020, 14:18 przez Gieferg.)
Cytat: w którym jest jeszcze ciekawiej - co kilkanaście-kilkadziesiąt sekund - następuje zrywanie obrazu w postaci brakujących kilku klatek (2-3)

Pokombinowałbym z ustawieniami odtwarzacza. Nie wiem jakie są w LG, ale czasami różne opcje sprzętu mogą wpływać na płynnośc wyświetlania.
Dobrze by też było sprawdzić płytę na innym sprzęcie.

EDIT: tak jak napisał misfit - jak na płycie jest równe 24 fps to niektóre odtwarzacze wariują, ale myślę, że w niektórych przypadkach ustawienia odtwarzania mogłyby pomóc, bo możesz mieć np ustawione wymuszenie/konwersję do określonego fps i rozdzielczości zamiast automatycznego trzymania się tego co jest w wyświetlanym materiale. Przestawianie tego typu opcji dawało u mnie czasami dziwne efekty na niektórych płytach.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,183
Reputacja: 277

22-05-2020, 14:10
Danus, jak nie notujesz czasów występowania jakichkolwiek problemów to nawet nie zawracaj sobie głowy żeby o nich wspominać Smile Mógłbym teraz włożyć płytę do odtwarzacza i sprawdzić, a tu dupa Tongue

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Danus
Stały bywalec

22-05-2020, 14:15
Ogladalem film i cieszyłem sie widowiskiem, mimo, ze widzialem mankamenty i zanotowalem wzrokowo to nie mialem zamiaru nic więcej w danej chwili robic. Bede mial wiecej wolnego to na spokojnie znajde sceny i zanotuje czasySmile

Odpowiedz
Strony (11): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 11 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku