25-05-2020, 09:12
Zapomniałem w sumie o największej bzdurze,finałowej rozwałce w tym magazynie/fabryce na Woli, kiedy 3 starych dziadów i jeden weteran z Afganistanu przez dłuższy czas powstrzymują grupę ATeków, dopiero jak Ci sprowadzają ten pojazd opancerzony z działkiem to coś to zmienia. Myślałem, że jeszcze czołg zaraz skombinują. I Franz, który po zatruciu polonem hasa sobie po świecie, zamiast dogorywać w łóżku.
A co do filmu, to ta cała historia jest słaba, jak i gra aktorska niektórych, w ogóle nie wiem po co były pewne postacie, nic nie wnosiły do filmu. I dość drętwe, na siłę wymuszone dialogi, które jak zwykle w polskim filmie, były ciche, trzeba było podgłosić dźwięk, żeby coś z tego zrozumieć. Z żartów to kilka było ok, a ogólnie to poziom Vegi, jak i cały ten film. Zresztą Pasikowski sam coś stwierdził, że chce robić filmy w stylu Vegi, żeby mu odebrać widownię, czy coś w tym stylu.
A co do filmu, to ta cała historia jest słaba, jak i gra aktorska niektórych, w ogóle nie wiem po co były pewne postacie, nic nie wnosiły do filmu. I dość drętwe, na siłę wymuszone dialogi, które jak zwykle w polskim filmie, były ciche, trzeba było podgłosić dźwięk, żeby coś z tego zrozumieć. Z żartów to kilka było ok, a ogólnie to poziom Vegi, jak i cały ten film. Zresztą Pasikowski sam coś stwierdził, że chce robić filmy w stylu Vegi, żeby mu odebrać widownię, czy coś w tym stylu.

Wymieniasz bzdury które cię rażą w filmie a ja mówię ci że jest ich pełno w kultowych filmach i to normalka i w niczym to nie przeszkadza, to Ty wyskakujesz mi że rzucam mięsem i że każdy ma swoje zdanie. To co w Dniu Próby Denzel może sobie rozwalać rusków, popijać szampana z przekupnymi sędziami, mordować swoich partnerów przy ogólnym przyzwoleniu policji i jest oki a tutaj kapitan policji wie że w jego szeregach jest najgorsza menda i nic mu nie zrobi, bo raz nie ma tego w dupie, po dwa boi się o wizerunek policji ( nie wspominając już o stołku) i swojej komendy wybierając mniejsze zło w postaci poświęcenia dwóch zwykłych krawężników w zamian utrzymania przy służbie jednego z ważniejszych śledczych z którym prędzej czy później się rozprawi ? Dżizaz człowieku