Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Kryteria zakupu filmów

Strony (33): « Wstecz 1 ... 26 27 28 29 30 ... 33 Dalej »

Opcje tematu
Kryteria zakupu filmów
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

29-05-2020, 12:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-05-2020, 12:39 przez Juby.)
Ale po co mamy zakładać osobny wątek na forum, skoro jest ten? Mają w nim się pojawiać wpisy jedynie entuzjastów steelbooków? Nie mogą również tych, którzy mają przeciwną opinię?

(29-05-2020, 12:22)Wolfman napisał(a):  Zwłaszcza, że macie tańsza alternatywę, która z punktu widzenia kolekcjonerskiego i ekonomicznego z czasem jest nic już nie warta i za 15 złotych nie idzie sprzedać (próbuję bezskutecznie od mcy kilka filmów w tej cenie sprzedać)  jeśli się znudzisz filmem.

Kupuję filmy tylko wtedy, gdy wiem, że się nimi nie znudzę, więc nie mam takiego problemu. Wink

(29-05-2020, 12:22)Wolfman napisał(a):  Może sobie stoją, ale przy ntym wyciąganiu go z półki , bo tak lubię, pęka cienki plastik, wgniata jak położysz coś cięższego przez nieuwagę. Wylatują ząbki trzymające płytę. Ściera się plastikowa okładka i wygląda na wymiętoszony. Nie podobają mi się okładki.

Ryski na plastiku to nie problem, bo możesz kupić nowy za 50 groszy i podmienić. Okładka - to samo, może zrobić własną, wydrukować i zastąpić oryginał. Steelbooka tak nie podmienisz, a też się rysuje (mam obecnie jeden, pierwszego Terminatora i choć dbałem o niego jak o skarb, w końcu i tak dostrzegłem z tyłu ubytki w grafice, które pewnie powstały przy wyciąganiu steela z półki). A co do pogrubionego fragmentu cytatu - w steelbookach płyta jest w tytanowych ząbkach, czy jak? Bo chyba też w plastikowych. Big Grin

Zajmowanie więcej miejsca na półce również dołączam do minusów.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

29-05-2020, 12:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-05-2020, 12:42 przez Gieferg.)
Cytat:. Bo serio to nie wiem co tu robicie?

Odpowiadamy na bezsensowne stwierdzenia w stylu:

Cytat:nic nie tłumaczy zakupu paskudnego miękkiego plastiku ze średnią grafika

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

29-05-2020, 12:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-05-2020, 13:23 przez Wolfman.)
(29-05-2020, 12:35)Juby napisał(a):  Ale po co mamy zakładać osobny wątek na forum, skoro jest ten? Mają w nim się pojawiać wpisy jedynie entuzjastów steelbooków? Nie mogą również tych, którzy mają przeciwną opinię?
Ale ten wątek służy dla wpisów premier steelbook/futurepack.  Kogo tu będzie obchodzić, ze zbieraczy te jojczenie. To tak jakbyś swojemu przyjacielowi chciał wkręcić, że lektor 2.0 z ery vhs jest do niczego. Ten sam efekt będziesz miał tutaj. Dołączy do tego kilku pochlebców i shitstorm murowany. Jak nie masz miejsca, bo mieszkasz w wagonie/pokoju 2x2m to rozumiem (bez tego też)  i nie mam z tym problemu, że zbierasz plastiki.
Ktoś kto będzie chciał poczytać o nowych wydaniach będzie musiał przebrnąć przez to jojczenie. Załóżcie ankietę czy coś w ten deseń. Będzie miało to sens i będziesz wiedział ilu poklepie was po plecach

Odpowiedz
Niedostępny Dziel
Posting Freak
Liczba postów: 1,090
Reputacja: 38

29-05-2020, 14:38
Nie chcę nikogo oceniać, ale albo jest się zbieraczem i kupuje sam plastik na wszelkich promocjach oby jak najtaniej i idąc w ilość, albo kolekcjonerem i stawia na jakość swoich filmów w kolekcji. Na początku swojej przygody z filmami sam byłem "zbieraczem" ale przeglądając kolekcje niektórych użytkowników z forum po pewnym czasie stwierdziłem, że takie podejście do sprawy nie ma żadnego sensu, bo filmy w mojej kolekcji nie będą miały żadnej wartości kolekcjonerskiej. Obecnie sam osobiście wolę wydać 150 zł na film, który mnie interesuje w steelbooku, niż np. za tą samą kwotę kupić 3x 4K w zwykłym amaray. Takie wydania nie mają dla mnie żadnej wartości. Oczywiście mam też sporo filmów w zwykłym plastiku, ale to głównie dlatego, że albo przegapiłem wydanie w steelbooku, albo dany film ukazał się tylko w zwykłym amaray. Wolę miesięcznie kupić 5 steelbooków na premierę, niż 20 wydań w badziewnym plastiku. Takie jest moje zdanie.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

29-05-2020, 15:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-05-2020, 16:47 przez Mierzwiak.)
(29-05-2020, 14:38)Dziel napisał(a):  Takie wydania nie mają dla mnie żadnej wartości.
Dla mnie mają, ponieważ kupuję film, nie jestem zbieraczem opakowań.

Dziwią mnie też te drwiące określenia typu "badziewny plastik", a steelbook to niby nie badziew? Bo piszecie o tym jakby to było jakieś bezcenne rękodzieło.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

29-05-2020, 15:11
(29-05-2020, 14:38)Dziel napisał(a):  albo jest się zbieraczem i kupuje sam plastik na wszelkich promocjach oby jak najtaniej i idąc w ilość, albo kolekcjonerem i stawia na jakość swoich filmów w kolekcji

To stwierdzenie jest tak dalece prawdzie, że już bardziej się nie da. A co jeśli jestem zbieraczem, ale nie czekam na wszelkie promocje "oby jak najtaniej" (z większości nie korzystam, np. nigdy w życiu nie kupiłem nic na Black Friday) i nie idę w ilość (co widać po moim zbiorze)? Już wyłamuję się z twojego błędnego myślenia, a na tym forum jest takich wielu.

Jakość filmów w mojej kolekcji oceniam przede wszystkim pod dwoma względami: 1) jak bardzo film mi się podoba; 2) jak dobrze wygląda obraz. Kolejne kwestie są drugorzędne, bardziej interesuje mnie ilość materiałów dodatkowych na płycie, niż materiał z którego powstało opakowanie.

(29-05-2020, 14:38)Dziel napisał(a):  po pewnym czasie stwierdziłem, że takie podejście do sprawy nie ma żadnego sensu, bo filmy w mojej kolekcji nie będą miały żadnej wartości kolekcjonerskiej

A co jeśli kupuję filmy dla siebie bez planowania ich sprzedaży, dzięki czemu ich jakakolwiek "wartość kolekcjonerska" mnie nie interesuje? Wtedy takie podejście już chyba ma sens.

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Niedostępny Dziel
Posting Freak
Liczba postów: 1,090
Reputacja: 38

29-05-2020, 15:30
Każdy podchodzi do tego na swój sposób. Ja po prostu lubię mieć swoje ulubione filmy w kolekcji w steelbookach. Dla mnie takie wydanie jest czymś więcej, niż tylko kawałkiem metalu to małe dzieło sztuki, które o wiele lepiej prezentuje się w kolekcji, niż wydanie w amaray. Nie kupuje takich wydań z myślą o zarobieniu na nich w przyszłości. Kolekcjonowanie filmów 4K w steelbookach stało się moją pasją i chciałbym mieć ich jak najwięcej w swojej kolekcji.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

29-05-2020, 15:39
Juby kolekcjoner lubi się otaczać przedmiotami go interesującymi o jak największej wartości rynkowej. Tobie i nie tylko to tak ciężko ogarnąć, bo kolekcjonerem praktycznie nie jesteś. Kupujesz filmy do użytku, bo nie interesujesz się jakością jaką oferuje tv. Inaczej byś to rozumiał

Definicja słowa kolekcjoner jest mocno nie precyzyjna, bo w tym wypadku każdy może się nim nazwać jeśli kupił 5 filmów, bo kolekcjonuje filmy z Batmanem. Kupił kilka plastików postawił na półce i wg definicji to kolekcjoner Big Grin.

W każdej gałęzi rozrywki, sztuki czy czegokolwiek kolekcjonerzy zbierają rzadkie wydania, opakowania,pudełka, znaczki, pocztówki, obrazy, książki. Nie interesuje ich brzydko pisząc gówno dostępne dla każdego, tylko ekskluzywne przedmioty, na które nie mogą sobie pozwolić inni z różnych przyczyn. Za małe nakłady, za drugie, trudne do kupienia i td.
Kupując przysłowiowe g....o dziwujesz się za każdym razem po co komuś te ekskluzywne pudełka, dopłacając do niego więcej. Serio?

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

29-05-2020, 15:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-05-2020, 15:57 przez Juby.)
Miałem odpisać na twój post, cytując bezpośrednie fragmenty i się do nich odnieść, ale myślę że powyższy gif najlepiej i najkrócej odda moje odczucia w kwestii twojego myślenia.

[Obrazek: tumblr_o9x6hrEe011rey868o1_400.gifv]

Temat z mojej strony zakończony.

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

29-05-2020, 15:57
(29-05-2020, 15:53)Juby napisał(a):  kwestii twojego myślenia.
Mojego? Może wyjrzyj z szafki w której się zamknąłeś i rozejrzyj się na rynku kolekcjonerskim i obejrzyj różne kolekcje różnych ludzi z całego świata. Wtedy porozmawiajmy o kolekcjonowaniu. Czy wróćmy do tematu jak wolisz.

Odpowiedz
Strony (33): « Wstecz 1 ... 26 27 28 29 30 ... 33 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku