Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › Na luzie
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Pierdololo polityczne

Strony (41): « Wstecz 1 ... 25 26 27 28 29 ... 41 Dalej »

Opcje tematu
Pierdololo polityczne
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,284
Reputacja: 149

04-06-2020, 15:15
(04-06-2020, 15:10)Wolfman napisał(a):  Ludzie bez tego też sobie będą skakać do gardeł.

Ale już chyba lepiej, żeby robili to z powodu wyższości DVD nad BD lub UHD nad VHS lub cokolwiek tematycznie przynajmniej powiązanego (nawet ten koronaświrus się nada, bo wpływa na rynek). Natomiast lewactwo vs prawactwo - ileż można? Komu to potrzebne tutaj?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 923
Reputacja: 48

04-06-2020, 15:36
Mefisto... myślę, ze dlatego jest potrzebny, bo forum to jednak jakaś tam wspólnota i wymiana poglądów. Nie wiem czy chcę gadać o polityce z kimś innym niż "znajomi z mojego forum". Jest to wyizolowane, posprzątane i czytelne. Trochę wprowadza zamętu, ale każdy dorosły umie chyba odróżnić politykę od reszty i nie przenosić wrogości na inne tematy itp.

Nfsfan83->
Post odpowiedni do tego wątku.

1. Chwila, ze co? Że jakby i tak umarł to można zabić? Jak Masz raka i został ci miesiąc życia to w zasadzie bez różnicy, czy ktoś cię odstrzeli czy nie?

Nie podoba mi się agresja i zniszczenia na protestach. Nie podobają mi się żadne zniszczenia i chaos. Nie podoba mi się też rasistowski śmietnik i ogólna pogarda dla inności. Nie podoba mi się, że policja potrafi tak postępować. I gdy to zestawić... to już mam bajzel nawet w głowie, a co dopiero mówić o tkance społecznej. Rewolucje, zmiany i rzeczy dobre niestety często rodzą się w ogniu powstania i puczu. Na wybitych zębach często wyrastają rajskie ogrody... Chore, głupie i niepotrzebne... ale lepszego sposobu już w tym momencie nie ma, albo go nie wymysliliśmy. Bo to nie jest tak, że "Jedna śmierć i już rozwalamy" to są dekady sytuacji, której w pełni nie zrozumiemy z perspektywy Białego Polaka z tyłkiem w wygodnym fotelu. Nie skumamy i tyle. Nie próbujmy nawet myśleć, ze naprawdę poczujemy emocje przedstawicieli innej rasy w USA. Że odczytamy tak samo każde spojrzenie, każą mocniej chwyconą torebkę gdy przechodzisz obok kogoś i każde krzywe słowo. Mam wrażenie, że nie jesteśmy w stanie, bo skala jest za duża. I teraz możemy zobaczyć ile gniewu to skumulowało i jaką eksplozję spowodowały uprzedzenia. To możemy starać się zrozumieć. Nawet w momencie, gdy i w tych protestach są RÓWNIEŻ skurwysyny, które tylko chcą ognia. Bo nie jest tak, że ich tam nie ma. Jednak w większości to krzyk rozpaczy i niemocy. Straszne, że do tego doszło. Ucierpi wielu niewinnych w tym wszystkim, ale czy istnieje teraz inna droga?

Jakby umarł biały... no właśnie w tym numer. Uprzedzenia na tle rasowym zazwyczaj nie dotyczą białych. Kropka.

"Poprawność polityczna" (co jest głupim określeniem) to w zasadzie jedyna droga, by sytuacja poszła w stronę normalności. Moment przejścia będzie burzliwy i często skrajny, ale idziemy w stronę linii prostej.

2. Tak... tylko "lewackie ścierwo". Właśnie od takich małych rzeczy wszystko się zaczyna. Generalizacje, wąskie postrzeganie i segregacja.

3,4 i 5... to jakiś cherry picking i typowa próba podbudowania światopoglądy wątpliwej jakości informacjami i źródłami. Nie ma czego komentować.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

04-06-2020, 15:40
(04-06-2020, 15:36)Szczepan600 napisał(a):  Mefisto... myślę, ze dlatego jest potrzebny, bo forum to jednak jakaś tam wspólnota i wymiana poglądów.

Jasne, przy czym należy się zastanowić nad tym, jaką my tworzymy wspólnotę? Bo jak dla mnie nazwa mówi wszystko: Filmożercy. Czyli spotykamy się tu i współżyjemy dla wymiany poglądów i informacji na temat filmów oraz ich wydań, a nie wszystkiego innego. Ja mogę sobie ten temat omijać, ale to nie zmieni faktu, że uczestniczących w nim może jedynie poróżnić i potem będą sobie dopiekać gdzie indziej.

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 923
Reputacja: 48

04-06-2020, 15:57
No ja idealistycznie myślę, że nie będą sobie dopiekać... ale ej... tutaj może się wydarzyć wszystko :-D

bo tez tak myślę, jeżeli nie taki temat... to w zasadzie cały off top jest do wywalenia.

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

04-06-2020, 16:11
Wątek powstał jako wydzielenie z innego tematu (można to zaobserwować czytając pierwszy post) tak aby go nie zaśmiecać i pewnie dawno by 'umarł' ale jak widać co jakiś czas ktoś czuje potrzebę jego ratowania Wink

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

04-06-2020, 16:22
(04-06-2020, 15:57)Szczepan600 napisał(a):  bo tez tak myślę, jeżeli nie taki temat... to w zasadzie cały off top jest do wywalenia.

Tak właśnie patrzę i jednak w tym offtopie powstało kilka, nazwijmy to, przydatnych treści. Natomiast jeśli miałbym wskazać ten jeden jedyny naprawdę zbędny temat, to jest nim właśnie Pierdololo polityczne. No, ale jeśli innym użytkownikom nie przeszkadza, to już nic nie piszę.

Odpowiedz
Online Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

04-06-2020, 17:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-06-2020, 17:30 przez Nfsfan83.)
Pisząc, że "I tak by umarał" z tego co piszą po sekcji, lubił sobie po wciągać a tym samym niszczył swój organizm, do tego koronawirus mogło spowodować pzyspieszony zgon. Oczywiście, że jak ktoś krzyczy nie mogę oddychać, to każdy normalny człowiek powinien, się zatrzymać w tym co robi (przyduszanie). Ale jak to się stanie to jest sąd i taki, ktoś idzie do paki. Ale, nie robimy zadymy aby znudzone dzieciaki się powyżywały.

#Mierzwiak czy ja pisałem, że był bym mordował ludzi? Uważam, że policja powinna być stanowcza i się nie bać protestujących jak w usa, w francji się nie patyczkują tylko u nas jak z kodowacami i innym barachłem się cackają. Szacunek musi być. Są patologie wszędzie ale ogólnie jak się ludziom za dużo pozwoli to tego się nie opanuje.

Proponujesz aby mnie ktoś dusił kolanem ? I kto tutaj jest nie poważny:

https://www.spidersweb.pl/rozrywka/2020/06/04/george-floyd-challenge-zdjecia-internet-opinia/

#lukee a co takiego napisałem nie prawdziwego?

napisałem w tym temacie bo jak sam temat jest nazwany "pierdololo polityczne" jest bez trzymanki ale ciągle na luzie

jeżeli i na tym forum jest "poprawność polityczna" i nie można o takich sprawach jak m.in o zdewastowaniu pomnika Tadeusza Kościuszki to proszę moje wpisy usunać.

Odpowiedz
Offline lukee
Stały bywalec
Liczba postów: 492
Reputacja: 30

04-06-2020, 17:46
(04-06-2020, 17:28)Nfsfan83 napisał(a):  #lukee a co takiego napisałem nie prawdziwego?

Ile ty masz lat? "żydostwo", "lewackie ścierwo". Dziwię się, że jeszcze ten post nie poleciał. Generalnie jak tak bardzo jest dla Ciebie na luzie to może np. Ciebie zaczniemy nazywać "prawackim ścierwem" skoro lubujesz się w takich podziałach? Można rozmawiać o polityce czy zdewastowaniu pomnika ale sposób w który Ty to zrobiłeś jest jak dla mnie nie do zaakceptowania.

Do tego piszesz głupoty i mijasz się z prawdą. Przykład gdy zginał biały miałeś nawet na "własnym podwórku" https://pl.wikipedia.org/wiki/Zamieszki_w_Słupsku

Tam pewnie też same "lewaki" z antify rozrabiały nie? Przecież nie jakiś prawicowy katolik.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,183
Reputacja: 277

04-06-2020, 18:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-06-2020, 18:41 przez Mierzwiak.)
(04-06-2020, 17:28)Nfsfan83 napisał(a):  Proponujesz aby mnie ktoś dusił kolanem ?
Tak, ponieważ nie jesteś przekonany co do brutalności działania policji ("czy policja była za brutalna, być może tak"), więc możesz się w bardzo prosty sposób przekonać czy klęczenie komuś na szyi jest brutalne, czy też nie.

Dziwienie się że są protesty i zbywanie tego co się stało pisaniem o tym że policjant powinien być osądzony i po sprawie, przecież nic się nie stało, świadczy o wyjątkowym braku wyczucia, ale i wiedzy na temat zarówno historii USA, jak i tego jak sprawy mają się tam obecnie. Teksty typu "lewackie ścierwa" czy "barachło" świadczą o tym że nie dorosłeś intelektualnie (i zapewne już nie dorośniesz) do pewnych tematów, więc proponuję byś po prostu milczał, zwłaszcza że poza charakterystycznyni dla fejsbukowego ścieku hasłami-kliszami nie napisałeś nic intersującego. Niczym bot oparty na stereotypowym prawaku-cebulaku. Dużo hałasu i oburzenia, zero treści.

Kwestia tego że uważasz za jak najbardziej OK dzielenie się publicznie tego typu przemyśleniami to osobny problem, ale to już są rzeczy wyniesione z domu, ze środowiska w jakim się dorastało itp.

Tyle ode mnie, witam na liście ignorowanych, ale też mam nadzieję że administracja nie bedzie tolerować obecności na tym forum takich ludzi.

---

Skoro już ten temat się pojawił i ktoś jest ciekawy dlaczego dyskryminacja Czarnych w USA to wciąż aktualny temat i tykająca bomba, to odsyłam na przykład pod taki adres:
https://www.nytimes.com/2019/02/21/nyregion/black-hair-decriminalization-ny.html

Ktoś powie że to bzdura i nic poważnego, ale często to właśnie dziesiątki jeśli nie setki takich bzdur, drobnych rzeczy, razem tworzą ogromny problem.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Online Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

04-06-2020, 18:53
#lukee przyznaję słowo "ścierwo" nie powinno paść choć ostatecznie wolę być prawackim ścierwem niż lewackim

przy czym lewactwo do dla mnie coś innego od lewicy. Lewactwo to skrajna głupota i dlatego tak nazywam jak nazywam.

#Mierzwiak zawsze się ma za lepszego od innych...

a tutaj arty z prawicowego portalu ale się z nim zgadzam:

https://dorzeczy.pl/kraj/142493/black-lives-matter-warszawa-protest-przed-ambasada-usa.html

Odpowiedz
Strony (41): « Wstecz 1 ... 25 26 27 28 29 ... 41 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku