Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD

Strony (46): « Wstecz 1 ... 22 23 24 25 26 ... 46 Dalej »

Opcje tematu
Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

14-05-2020, 14:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-05-2020, 14:04 przez Gieferg.)
Cytat: tłumaczenie to podstawa dobrego seansu.
Często tak bywa.
Cytat:Ja jestem do dzisiaj zszokowany że na płytach BD nie ma takich filmów jak Rambo
Jedynka była wydana przez KŚ.
Cytat: albo że nie można kupić Terminatora 2...
Można. Czasami. Za 500 zeta Tongue (z tym, że wygląda praktycznie jak DVD).

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,324
Reputacja: 176

14-05-2020, 14:13
(14-05-2020, 14:04)Gieferg napisał(a):  Jedynka była wydana przez KŚ
A to przepraszam jakoś mi to umknęło cena pewnie jak za terminatora...

Jeszcze wracając do tych re-masterów czy ostatni remaster Terminatora 2 to nie profanacja?

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

14-05-2020, 14:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-05-2020, 14:20 przez Gieferg.)
Do oglądania nadaje się tylko jego fanowska przeróbka.
Cytat:A to przepraszam jakoś mi to umknęło cena pewnie jak za terminatora...
200 zeta i fota z Rambo II na okładce.

Może by tak już kończyć te offtopy? Tongue

Odpowiedz
Uatu_TheWatcher
Niezarejestrowany

29-11-2020, 16:43
"Odtwarzacz Blu-ray 4K, Sony UBP-X800M2", czy "Odtwarzacz Blu-Ray 4K, Samsung UBD-M8500"? Który z nich wybrać - a może coś jeszcze innego do kwoty 1500-1600 zł - w odniesieniu do zmiany mojego poczciwego i skromnego pod względem zaawansowania w ,,technikaliach" tu zawartych, modelu odtwarzacza Blu-Ray 4K, "Sony UBP-X500"? Bo ten sprzęt, choć użytkowany przeze mnie tylko rok z miesiącem czasu, i to nie aż tak intensywnie, nie spełnia moich oczekiwań na tyle, aby być odpowiednio zadowolonym z tego, co jego specyfikacja oprócz odtwarzania płyt Blu-Ray i Blu-Ray 4K mi oferuje. "UBP-X500" nie wczytuje niektórych formatów zapisu dźwięku na jakimś pliku video, wraz z ubogim rozpoznawaniem formatów zapisu plików video. Przykładowo, odtwarzając plik mkv (niby UHD, telewizor OLED rozpoznaje efekt HDR) z rozszerzeniem do HDR, poprzez pendrive na tym modelu odtwarzacza, ów sprzęt nie odczytuje ścieżki dźwiękowej, a sam format obrazu HDR już tak. Finalnie dostaję efekt wizualny bez dźwięku. Niekiedy zdarza się, że "UBP-X500" nie akceptuje jakiegoś pliku video - ponownie odtwarzanego z pendrive'a - uważając go ,,za uszkodzony". Oglądam tak ten rodzaj plików video przez pendrive, gdyż mam uszkodzone USB w moim tv, LG OLED E8 65.

Jakieś porady czy wskazówki odnośnie wyboru sprzętu w odniesieniu do problemów, które opisałem powyżej? Chciałem wydać te 1300 - 1700 zł, a może i więcej, na solidny sprzęt odtwarzający Blu-Ray, UHD i pliki z pendrive'ów i dysków zewnętrznych.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

29-11-2020, 16:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2020, 16:59 przez Gieferg.)
Translacja z uatu-bełkotu na polski:

Cytat:Odtwarzacz Blu-Ray 4K, Sony UBP-X500, nie czyta dźwięku w niektórych plikach (np mkv), oraz nie chce czytać niektórych plików puszczanych z pendrive'a, wyświetlając komunikat, że plik jest uszkodzony. Czy zastąpienie go Sony UBP-X800M albo Samsungiem UBD-M8500, w czymś pomoże? Ewentualnie innym sprzętem w granicach 1300-1700 zł?

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

29-11-2020, 16:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2020, 16:57 przez prodarek.)
Jeśli liczysz że wyższy model sony pozwoli na odczyt plików których nie odczytuje twój x500 to się grubo przeliczysz, będzie to samo.
Zamiast szukać odtwarzacza blu-ray, szukaj odtwarzacza do plików.

Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

29-11-2020, 16:59
Takie pliki z reguły nie są robione z myślą o stacjonarnych odtwarzaczach. Od zawsze i na każdym odtwarzaczu bywają problemy z odtwarzaniem i nie wiem czy w ogóle istnieje taki sprzęt, który by dawał jakiekolwiek gwarancje, że każdy mkv na nim pójdzie.

Odpowiedz
Uatu_TheWatcher
Niezarejestrowany

29-11-2020, 20:22
(29-11-2020, 16:59)Gieferg napisał(a):  Takie pliki z reguły nie są robione z myślą o stacjonarnych odtwarzaczach. Od zawsze i na każdym odtwarzaczu bywają problemy z odtwarzaniem i nie wiem czy w ogóle istnieje taki sprzęt, który by dawał jakiekolwiek gwarancje, że każdy mkv na nim pójdzie.

Prawdopodobnie, ale nie wiadomo czy na pewno, odtwarzacze Blu-Ray / UHD marki "OPPO", czy "Panasonic" z serii DP i DMR mogą problemowi nieodtwarzania wszystkich formatów dźwięku w pliku video, czy podobnie w tej kwestii z obrazem zaradzić. O Panasonikach i sprzęcie OPPO tego rodzaju słyszałem same pochlebne opinie. Może nie czytałem wszystkiego, co ludzie sądzą o odtwarzaczach Blu-Ray 4K tych firm, czy o jeszcze ponoć równie dobrych Pioneerach w tym względzie, ale nie widziałem ani nie słyszaełm, aby zgłaszano problem z ścieżką dźwiękową czy obrazem podczas odtwarzania na nich materiału filmowego z pendrive'a. Może problem tkwi w źródle - w pliku, w samym procesie scalenia dźwięku z obrazem: problem, o którym piszę najczęściej pojawiał się, gdy film czy dany odcinek serialu miał co najmniej dwa kanały dźwięku, np. angielska i angielska + lektor. Muszę rozejrzeć się głębiej na forach (tu do "filmożerców" też zajrzę) tematycznych w obrębie technologii i sprzętu RTV, bo kupując odtwarzacz Blu-Ray 4K za ponad 1500zł lub jeszcze droższy, nie chcę ,,wpaść" z tym, że nie rozpoznaje mi wielu rozszerzeń plików podczas odtwarzania.

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

29-11-2020, 20:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2020, 20:53 przez prodarek.)
Nic nie prawdopodobnie ale na pewno. To złe słyszałeś bo panasonic nie czyta prawie nic. A oppo raz że nie jest produkowany dwa nie jest w twoim zakładanym budżecie.
Nie ma na rynku bardziej multimedialnego odtwarzacza od sony w każdym innym obecnie sprzedawanym jest tylko gorzej.

(29-11-2020, 16:43)Uatu_TheWatcher napisał(a):  nie wczytuje niektórych formatów zapisu dźwięku
Konkrety? nie pisz "jakieś" "coś" "niektóre" tylko konkretnie jaki format audio? pewnie truehd/atmos ?

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

29-11-2020, 20:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2020, 20:59 przez pred895.)
Jeszcze nie spotkałem się z plikiem który nie został odczytany przez Oppo w nieprawidłowy sposób. Atmosy, HDR, UHD, mkv, mp4 wszystko jak do tej pory śmiga jak należy. Przed Oppo ratowałem się playerem w TV i PS4. Trzeba było tylko przerabiać audio z DTS czy Atmos na acc tak aby konsola to łykała + muk napisów z filmem i też był wszystko oki. Kwestia obejścia ograniczeń odtwarzacza i dostosowania pliku do jego wymogów - mukowanie filmu z napisami, przerabianie audio na przyjazny kodek itp. Na szczęście przy Oppo nie muszę się już w nic bawić Smile

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Strony (46): « Wstecz 1 ... 22 23 24 25 26 ... 46 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku