Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze

Strony (124): « Wstecz 1 ... 63 64 65 66 67 ... 124 Dalej »

Opcje tematu
Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze
Offline Pan Anatol
Stały bywalec
Liczba postów: 394
Reputacja: 31

12-04-2021, 18:38
Hm, to nie wiem w końcu jaki jest konsensus na temat Zavvi... Bo kusi mnie, ażeby zakupić sobie tak ze cztery Criteriony, ale jak mam na to czekać miesiącami, a w końcu jeszcze przyjdzie rozwalone (albo w ogóle nie przyjdzie i trzeba będzie się wykłócać z ich customer servicem), to chyba jednak się wstrzymam - w końcu Criteriony będą zawsze. Smile Faktycznie z tym Zavvi jest tak źle, czy warto jednak zaryzykować?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

12-04-2021, 18:54
Ja się przełamałem i zamówiłem, choć ostatnio wszystko przychodzi mi jak krew z nosa.

Odpowiedz
Niedostępny Dziel
Posting Freak
Liczba postów: 1,089
Reputacja: 38

12-04-2021, 19:04
Ja zamawiam regularnie z Zavvi i wszystkie paczki, które do tej pory były wysyłane z Guernsey przychodziły do mnie tak do 2 tygodni, bez jakichkolwiek uszkodzeń i dodatkowych opłat celnych.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

12-04-2021, 19:06
O, nawet już wysłali:
Lieferung wird erwartet am
Mo. 19 Apr. - Mo. 26 Apr.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,534
Reputacja: 707

12-04-2021, 19:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-04-2021, 19:15 przez misfit.)
Z Zavvi stosunkowo szybko dochodzą paczki, przynajmniej te z Guernsey - u mnie jest to zwykle 10-14 dni. Dopiero większe gabarytowo przesyłki wysyłane np. z Hiszpanii potrafią iść dość długo.
Jak coś zaginie to raczej nie ma problemów z ponowną wysyłką - gorzej jak zgłosisz uszkodzenie, wtedy dużo ciężej się dogadać... Smile
Ale plastików (i steelboków) nie boję się u nich zamawiać - właśnie cztery Criteriony do mnie idą i w sumie spodziewałem się ich dzisiaj, ale biorę poprawkę na święta.

Z kolei z rarewaves chyba będę miał okazję po raz pierwszy sprawdzić jak u nich reklamacje działają, bo całe zamówienie sprzed miesiąca nie dotarło (4 filmy, w tym Walkabout :/ ), a te wysłane wcześniej i tydzień później dotarły po ~14 dniach. Dam im jeszcze czas do przyszłego poniedziałku.

Odpowiedz
Offline Pan Anatol
Stały bywalec

12-04-2021, 23:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-04-2021, 23:09 przez Pan Anatol.)
Hm, to no chyba jednak się skuszę w takim razie, dzięki za podpowiedzi. Smile

Co do Rarewaves: mnie osobiście nic nie zginęło, no ale wypadki przy pracy się zdarzają. Nie powinno być problemu z ponowną wysyłką, customer service mają w porządku. Jak ostatnio u nich zamawiałem, jedna płyta przyszła mi jakby używana, trochę porysowana i bez problemu wysłali drugą sztukę. Swoją drogą druga sztuka była w podobnym stanie, ale działa bez problemu, więc nie będę się już z tym męczył, może to wina jakiegoś dostawcy, a nie ich.

EDIT: I OK, zamówienie na Zavvi na cztery Criteriony poszło - życzcie mi powodzenia. Smile

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

13-04-2021, 00:58
A co kupiłeś? Smile

Odpowiedz
Offline Pan Anatol
Stały bywalec

13-04-2021, 01:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2021, 01:20 przez Pan Anatol.)
"Wystarczy być", "Jeszcze wyżej" Harolda Lloyda, "Trzech wyjętych spod prawa samurajów" i "Pięć łatwych utworów". W sumie dość świeże wydania, wszystkie z zeszłego roku. Śledziłem już wtedy premiery Criterionowe i te akurat miałem na oku od samego początku. Szczególnie ucieszyłem się z "Pięciu łatwych utworów", myślałem nawet nad sprowadzeniem amerykańskiego wydania, ale jak widać warto było zaczekać. Smile

A jeszcze a propos samych zakupów, jak Zavvi pobiera kasę? Bo widzę na stronie banku, że pobrali mi na razie tylko za dwa filmy. Niewykluczone, że coś poszło nie tak z limitami na mojej karcie (niby złożyłem zamówienie chwilę po północy, ale może zaliczyli to jednak do poprzedniego dnia, kiedy już trochę wydałem), ale z tego co przeczytałem, będą próbować jeszcze raz, więc może nie będzie problemu.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,534
Reputacja: 707

13-04-2021, 11:35
(12-04-2021, 23:09)Pan Anatol napisał(a):  Co do Rarewaves: mnie osobiście nic nie zginęło, no ale wypadki przy pracy się zdarzają.

W końcu dzisiaj poprzychodziło wszystko zaległe, czyli 4 filmy z rarewaves, Criteriony z zavvi i jeszcze jeden zaległy film od nich. Wszystko w stanie idealnym.
Kolesie z rarewaves nawet byli na tyle mili, że zaniżyli w deklaracji CN22 (oraz dołączonym rachunku do przesyłki) kwotę za Walkabout, tak aby urząd celny nie dowalił mi vaciku w razie pecha.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

13-04-2021, 11:58
(13-04-2021, 01:20)Pan Anatol napisał(a):  "Wystarczy być", "Jeszcze wyżej" Harolda Lloyda, "Trzech wyjętych spod prawa samurajów" i "Pięć łatwych utworów".

Dobry wybór, choć w sumie u Criteriona trudno o zły Smile

Odpowiedz
Strony (124): « Wstecz 1 ... 63 64 65 66 67 ... 124 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku