Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › Na luzie
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Koronawirus

Strony (70): « Wstecz 1 ... 18 19 20 21 22 ... 70 Dalej »

Wątek zamknięty 
Opcje tematu
Koronawirus
Offline Nie_zbieram_ale_lubie
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 15

01-05-2021, 23:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-05-2021, 23:27 przez Nie_zbieram_ale_lubie.)
(01-05-2021, 14:11)MarianPaz napisał(a):  Faktycznie teoria spiskowa o której pisano publicznie już rok temu. Różnica tylko taka, że na tamtym etapie szczepionki jeszcze nie istniały.
No ale to już nie jest teoria, tylko praktyka "spiskowa".

(01-05-2021, 15:18)Wolfman napisał(a):  Najgorsze, że ja za ten cyrk muszę płacić z mojej własnej kieszeni, bo jakaś organizacja światowa ogłosiła i podtrzymuje stan pandemii.  
Zastanów się przez chwilę.
Przecież bez względu na to, czy jako powód podadzą pandemie, czy naturalny krach systemu finansowego i tak zapłacisz za to, tak jak zawsze w historii bywao. Nędznym poziomem życia podczas następujacego kryzysu, hiperinflacją, czy zwiekszonymi podatkami. A jak bedą chcieli sobie poeksperymentować na Tobie albo jakiejś większej cześci populacji, czy to w imie dobra nauki, czy na potrzeby eugeniki, czy wreszcie, tak jak napisałeś, po czym wyedytowałeś, żeby Cię eksterminować, to nie zapominaj że i tak mogą to zrobić w kazdej chwili, bez szczepionkowej hucpy, na skale światową i nie będziemy się temu w stanie przeciwstawić.
Nie ma za bardzo co nad tym się rozczulać, bo system był zbankrutowany już dawno, zaś transpeptyzacja białek naszego DNA, to przyszlość medycyny i bez badań i eksperymentów się nie obejdzie.
Natomiast wg mnie powodem do refleksji, czy lamentów jest to, że w biały dzień daliśmy sobie odebrać prawa i wolnosci obywatelskie i nadal dajemy nieme przyzwolenie na ten proceder. "Dla świętego spokoju", "żeby mieć to już za sobą", "w obawie przed wirusem". Nie piszę o lockdownach i innych restrykcjach, których bezskuteczność w walce z wirusem za jakis czas okaże się oczywista, ale o powszechnym wprowadzaniu antydemokratycznych i antyobywatelskich zmian w prawodawstwach wielu krajow wysokorozwinietych, wydawałoby się znanych z wolności i swobód obywatelskich. Zmianach o charakterze czysto opresyjnym i szokujacej niewspólmierności przewidzianych środków represji, wobec wagi czynu, bądź potencjalnego zagrożenia badź szkody spowodowanej przez "sprawcę" . O braku poszanowania podstawowych praw czlowieka, nawet nie chcę wspominać.
Większość społeczeństwa potrafi dostrzec bezsensowność działań, jawne, bezczelne kłamstwa, świadczące o tym, że nie chodzi wcale o zdławienie wirusa , czy kotrolę nad jego rozprzestrzenianiem się, ale o kontrolę społeczeństwa. Niestety wiekszość ta, cynicznie unika rozważenia odpowiedzi na pytania, co dalej, jak długo to potrwa, dokąd zmierzamy i czym to się skończy. W jaki świat wprowadzimy nasze dzieci i dlaczego zmiany na jakie pozwalamy, nie maja naprawdę związku z wirusem.

Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

02-05-2021, 14:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-05-2021, 14:46 przez Wolfman.)
Piszesz o tym co było , jest i będzie już praktycznie zawsze.
[Obrazek: QqwfFEa.jpg]

Offline Nie_zbieram_ale_lubie
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 15

02-05-2021, 16:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-05-2021, 16:19 przez Nie_zbieram_ale_lubie.)
Wolfman.
Jeżeli chcesz kogoś przekonać, aby zweryfikował swój pogląd, zwłaszcza w sferze, która budzi kontrowersje i emocje, to warto abyś stosował retorykę, która nie powoduje natychmiastowego sprzeciwu i blokady na odbiór przekazu. Żaden pożytek z tego, że inni uznają Twoją rację, kiedy będzie już za poźno. Pomimo zjawisk nieuniknionych, warto walczyć z tymi, które jeszcze można zatrzymać i odwrócić.
Jak chcesz dotrzeć do świadomości ludzi, którzy pomimo inteligencji, nabytej wiedzy i doświadczenia, a nawet zawodowym kompetencjom w śledzeniu, czy tworzeniu i kontrolowaniu procesów, nie chca przyjać do wiadomośći faktów i prognozowanych/obiecywanych endgame? Przkomarzając sie nimi i podsuwaniu karykatur?

Offline gilda
Nowy użytkownik
Liczba postów: 3
Reputacja: 0

02-05-2021, 16:31
Witam! Jestem tu nowa i nie wiem jak wstawić posta na forum. Nie widzę takiej opcji poza inf. zapisz szkic. Proszę o podpowiedź. Pozdrawiam

Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

02-05-2021, 16:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-05-2021, 16:41 przez Gieferg.)
Nie wiesz jak wstawić, ale mimo to wstawiasz, do tego najwyraźniej w losowo wybranym temacie. nieogarniam.pl.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

02-05-2021, 17:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-05-2021, 17:11 przez Wolfman.)
(02-05-2021, 16:31)gilda napisał(a):  Witam! Jestem tu nowa i nie wiem jak wstawić posta na forum. Nie widzę takiej opcji poza inf. zapisz szkic. Proszę o podpowiedź. Pozdrawiam
G. nie musisz być znowu nie miły. Jak chcesz temat zacząć nowy to masz na dole zacznij nowy wątek. "Reply" odpwiedz w danym temacie czy jak chcesz cytować to "cytuj zaznaczenie" to co zaznaczysz.

(02-05-2021, 16:17)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a):  Jeżeli chcesz kogoś przekonać, aby zweryfikował swój pogląd, zwłaszcza w sferze, która budzi kontrowersje i emocje, to warto abyś stosował retorykę, która nie powoduje natychmiastowego sprzeciwu i blokady na odbiór przekazu. Żaden pożytek z tego, że inni uznają Twoją rację, kiedy będzie już za poźno. Pomimo zjawisk nieuniknionych, warto walczyć z tymi, które jeszcze można zatrzymać i odwrócić.
Wątpię abym kogokolwiek przekonał, tu siedzą same "stare ogóry" 35+ lub nawet 50+ Wink. Dla takich jedyna weryfikacja to krokodyle łzy po fakcie.
Na początku po pierwszym zwiastunie była panika. Zrobili pisodół, nie zadziałał i tak , ale pozwalał robić szemrane operacje. Ale to w końcu świetny biznes bo można się zadłużać bez patrzenia na limity. To jest oczywiste, ale niektóre stany w Usa i Szwecja potwierdziły, że to pic na wodę. No , ale w Szwecji trzeba było wali w gary by się nierządnice odczepiły. Bo i tak byłby lockdown

Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

03-05-2021, 20:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-05-2021, 20:08 przez Daras.)
Kilka słów ode mnie. Pred zapytał czy się szczepimy. Gdyby kolega zagaił tylko do mnie, to odparłbym retorycznie – Po co? Wink  Chyba nie aby „chronić” bliskich (tu miałyby znaczenie elementy logiki dwuwartościowej).

Media od rana do wieczora wałkują temat związany z nowym preparatem na „modną” obecnie chorobę (bo szczepionka jest bodajże tylko jedna). A dlaczego milczą wobec?

1. Wyników badań dotyczących wpływu aktywności rekreacyjnej kontra zgony na covid lub inne choroby wirusowe.
2. Suplementacji np. witaminą D3, która sprawia, że człowiek odpowiednią nią „nasączony” może unieruchomić wirusa już na poziomie kontaktu z drobnoustrojem.
3. Wyników badań  nad sensem (a raczej bezsensem) noszenia masek w przestrzeni zewnętrznej oraz wpływu tegoż na eskalację epidemii.
4. Itp., itp.

Gieferg, sorry, chyba znowu muszę zniknąć na jakiś czas. Wybacz.

EDIT:
W mojej rodzinie nikt nie zmarł na covid, ale pochowaliśmy kogoś, kto odszedł na skutek sparaliżowania służby zdrowia.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

07-05-2021, 23:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-2021, 23:34 przez pred895.)
Tak więc jestem już po pierwszej dawce Astry. Po 8 godzinach od szczepionki wzięła mnie lekka zamułka i ogólne otumanienie. Po 10 przyszedł stan pod gorączkowy 37,5 i ogólnie ból głowy, wrażenie jakby ktoś skakał mi po głowie. Tak więc przyjąłem jedną tabletkę paracetamolu i po dwóch godzinach wszystko w miarę wróciło do normy. Tak więc byłem otumaniony niespełna 12h po przyjęciu szczepionki a teraz jest już git. Wypiłem cwiarę Balaśki przed chwilą do The Dark Knight Nolana więc wszystko wróciło do normy. Tak czy inaczej słuchając innych znajomych i ich obcowaniem z innymi szczepionkami i po moich doświadczeniach zalecam dzień wolny od roboty w dniu szczepienia i dobę po tak dla świętego spokoju. Koleżanka która przyjęła Astę dwie godziny przede mną miała identyczne objawy.

Unboxing >> YouTube
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

08-05-2021, 05:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-05-2021, 05:21 przez Ethan.)
U mnie dzisiaj pierwsze spotkanie z moderną. Mam nadzieję, ze zniose to w miarę ok, zwlaszcza, ze minęły 3 miesiące od czasu korony u mnie (niezdiagnozowanej, bo tak mną i żoną pozamiatalo, ze nie bylismy w stanie wsiąść za kółko aby jeździć na wymazy - po prostu zamknelismy się na ponad dwa tygodnie w chacie, a glovo i znajomi ogarniali nam zarcie po drzwi). Brak wechu odpuscil po jakims miesiącu. Znajomy z pracy nie mial tyle szczęścia. Odszedl w wieku 38 lat. Pisalem zresztą do Budki Suflera, ktora wrzucila na swoim facebookowym profilu info o smierci Daniela. Ogolnie u nas w pracy dosyc mocno brytyjska odmiana dała w kość. Drugi znajomy, tez przed czterdziestka, prawie miesiac leżał w Ostrodzie i do dzisiaj ( a mijają dwa miesiace) czuje sie jeszcze zmeczony (a mial pluca zajete tylko na poziomie 10%)

Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

08-05-2021, 12:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-05-2021, 12:02 przez Nfsfan83.)
nie wiem gdzie podpiąć to podpinam tutaj:

https://hdtvpolska.com/wkrotce-w-sklepach-zabraknie-tez-telewizorow/

i pyk darmowy marketing i ciemnota poleci do sklepów... pewnie u chinoli nie zabraknie tv z ich marek jak tcl

Ciekawi mnie czy CRT stare miały podobną ilość materiałów (tych co brakuje teraz) w stosunku do płaskich tv, ktoś się orientuje

A żółta rasa zaleje świat... nie bezpośrednio ale swoimi produktami Wink

Z drugiej strony się cieszę... kiedyś tv to był rarytas a dziś byle kto może kupić - co za tym idzie jakość się równa w dół aby obniżyć cenę

Strony (70): « Wstecz 1 ... 18 19 20 21 22 ... 70 Dalej »

Wątek zamknięty 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku