Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
« Wstecz 1 2 3 Dalej »

Promocje w sklepach (MM/Empik)

Strony (227): « Wstecz 1 ... 58 59 60 61 62 ... 227 Dalej »

Opcje tematu
Promocje w sklepach (MM/Empik)
Offline MiMiK
Użytkownik
Liczba postów: 163
Reputacja: 3

03-04-2015, 20:31
Wyjść z twarzą to by mogli, gdyby zaproponowali upust jakiś na te filmy, a tak wychodzi że najnormalniej olewają klientów. Mylić się jest naturalną rzeczą ludzką tylko że niech nie mydlą oczu " brakiem możliwości realizacji" tylko napiszą poprostu ktoś się pomylił przy wpisaniu kwoty przepraszamy i proponujemy np 5% czy 10% upustu.
Nie raz miałem sytuację że kupuje coś w sklepie widzę cenę na półce niższą a przy kasie wyższa, wzywają kierownika sprawdza na półce wisi cena niższa i po takiej idzie lub dają od wyższej 5 czy 10% rabatu albo się decyduje albo nie, a tutaj nie umieją się przyznać do błędu i tyle.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline MoviePsycho
Stały bywalec
Liczba postów: 689
Reputacja: 13

03-04-2015, 20:56
Kupując towar bezpośrednio w sklepie klient ma prawo kupić go w cenie, której widzi, w przypadku kiedy na towarze są dwie ceny klient ma prawo kupić w tej korzystniejszej. Jeżeli na kasie wyświetla się cena wyższa niż na produkcie to nie dziwi sytuacja, że do kasjera przychodzi kierownik i zmienia ją ręcznie, bo musi takie jest prawo konsumenta. Inaczej rzecz ma się w przypadku sprzedaży internetowej. Sklep może się wycofać ze sprzedaży danego produktu bez podania przyczyny lub jako przyczynę może podać brak towaru albo właśnie pomyłkę w cenie podanej na stronie. Mają do tego prawo, ale jeśli chcą wyjść z twarzą to powinni zrealizować zamówienia. Pamiętam jak podczas premiery "Diablo 3 reaper souls" Empik dał gwarancję najniższej ceny i zwracał różnicę jeśli ktoś przyszedł z ulotką z innego sklepu i się trochę przeliczyli, bo tego samego dnia było otwarcie jakiegoś sklepu i z tej okazji dali najniższą cenę na rynka i to poniżej ceny zakupu. Empik nie przyjmował tej ulotki jako podstawę do zmiany ceny tłumacząc, że to się nie liczy, bo taka cena obowiązywała tylko w dniu otwarcia i tylko w tym jednym salonie konkurencyjnej sieciówki. Po interwencji internautów m.in. na facebooku zmienili zdanie i sprzedawali po niższej cenie. Internet może zdecydować niekiedy o być albo nie być i duże korporacje dobrze o tym wiedzą.

Odpowiedz
Offline Montana
Stały bywalec
Liczba postów: 615
Reputacja: 10

03-04-2015, 21:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2015, 21:04 przez Montana.)
Byłeś w sklepie? Mieli film na pułkach? Moze nie zrealizowali twojego zamówienia bo ten sklep w którym zamawiałeś juz nie posiada tego filmu. Ja dostałem film. Nawet dwa! Musiałem tak zrobić bo od 50 zł jest darmowa wysyłka a żadnej innej okazji nie było. Mozesz pisać ze będziesz omijał ten sklep szerokim łukiem ale i tak jak znowu bedą promocje będziesz zamawiał. Mi juz dużo filmów anulowali i tez tak gadałem bo byłem zły ale zamawiam dalej bo moze w koncu sie uda. Zamawiając w Saturnie czy MM zaczynasz sie cieszyć dopiero jak ci potwierdza zamowienie bo przy takich cenach jest większe prawdopodobieństwo ze ci anulują niż potwierdza...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

LG OLED65C6
OPPO UDP-203
Marantz SR7013
Klipsch RP 8000 F + Klipsch RP-504C + Klipsch RP-600M + Klipsch RP-500SA + Canton GLE 416 Pro
SVS-2000 PRO
PS4 PRO + XBOX ONE X
Odpowiedz
Offline MiMiK
Użytkownik

03-04-2015, 21:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2015, 21:17 przez MiMiK.)
Panowie ale po co te nerwy ?? Poprostu jest to tylko i wyłącznie irytujące, ale że nie anulowali tylko to iż miał do mnie pracownik zadzwonić z przyczyną anulowania a wysłali maila że anulują bo co ?? no właśnie jaka przyczyna niemożliwości realizowania ?? żenujący poziom obsługi klienta
Wystarczy ludzi odruch typu "przepraszamy nastąpiła pomyłka w cenie na stronie" i po kłopocie a nie robić ludzi w bambuko.
Prosty przykład ŚK, zamówiłem preorder Interstellar, a ponieważ nie byli w stanie mi tego wysłać (ktoś przeoczył liczbę sztuk nie ukrywali tego) w dniu premiery zaproponowali 3 rozwiązania: anulowanie zamówienia i zwrot kasy, obniżka ceny i czekam 5-7 dni na nową dostawę, lub upust przy następnych zakupach.
Więcej tematu nie ma co roztrząsać co chciałem napisać, napisałem możecie się z tym zgadzać albo nie, ale poziom obsługi klienta fatalny, a nawet jak będzie następna promocja u nich to omijam łukiem bo po co się znów denerwować ??

Odpowiedz
Offline Haqu
Stały bywalec
Liczba postów: 372
Reputacja: 9

03-04-2015, 21:26
Na razie tylko Ty tutaj jesteś zdenerwowany. Zadzwonić z przyczyną anulowania? Dobre sobie. Otrzymałeś informację o tym, że zamówienie nie może zostać zrealizowane no i szkoda, ale nie ma co się obrażać na sklep tylko zaakceptować, to że tym razem nie udało się perfidnie wykorzystać pomyłki na stronie Wink

Odpowiedz
Offline MoviePsycho
Stały bywalec
Liczba postów: 689
Reputacja: 13

03-04-2015, 21:28
Nie wiem czy to pytanie było do mnie, ale ja byłem w sklepie i filmy mieli wystawione na nowościach, więc tłumaczenie, że nie mogli zrealizować zamówienia nie miałoby sensu. Powiedziano mi, że centrala anulowała zamówienia z powodu błędnej ceny i, że jeśli sobie życzę to mogę kupić, ale w cenie normalnej. Wówczas powiedziałem, że znajomy wcześniej odebrał bez problemu cenie 35 zł, niestety dostałem jedynie odpowiedź, żeby się skontaktować z centralą w sprawie wyjaśnienia. Jak zapytałem o numer do centrali to powiedzieli, że nie ma numeru, można tylko napisać wiadomość mailową. Moim zdanie to olewanie klienta. Jak już zrealizowali część zamówień to mogliby i wszystkie. Czy muszę być traktowany gorzej od innych, bo tak właśnie się poczułem.

Odpowiedz
Online Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 848
Reputacja: 60

03-04-2015, 21:30
Ehh, przypomina się sprawa z Bondami. To były czasy Wink

Odpowiedz
Offline MiMiK
Użytkownik

03-04-2015, 21:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2015, 21:59 przez MiMiK.)
(03-04-2015, 21:26)Haqu napisał(a):  Na razie tylko Ty tutaj jesteś zdenerwowany. Zadzwonić z przyczyną anulowania? Dobre sobie. Otrzymałeś informację o tym, że zamówienie nie może zostać zrealizowane no i szkoda, ale nie ma co się obrażać na sklep tylko zaakceptować, to że tym razem nie udało się perfidnie wykorzystać pomyłki na stronie Wink
Ja zdenerwowany nie jestem, ale stwierdzenie Montany "Byłeś w sklepie? Mieli film na pułkach? Moze nie zrealizowali twojego zamówienia bo ten sklep w którym zamawiałeś juz nie posiada tego filmu" to było kierowane rozumiem chyba do mnie ??!!
Widzę zdziwienie niektórych, że mieli do mnie zadzwonić z informacją dlaczego anulowali. Otóż po anulowaniu (które dostałem na maila info tylko że anulowano) wykonałem telefon na infolinie (naturalna rzecz) dlaczego anulowali koleś szuka szuka mówi dziwne ale nie ma takiej informacji, powiedziano mi że skontaktuje się ze mną ta osoba co anulowała zamówienie niestety nikt nie zadzwonił. Dostałem za to już 2 mail o anulowaniu który nic nie wyjaśnia po za tym że po raz 2 anulowali to samo zamówienie ?? (1-szy dostałem podobny że anulowano zamówienie).

Swoją drogą widać nic ich to nie nauczyło, bo rano Saturn miał Oferte specjalną na Thor 2 w wersji 2d za 39,99 teraz już 49,99 oni tak co kilka godzin tymi cenami machają ??

Odpowiedz
Offline Montana
Stały bywalec
Liczba postów: 615
Reputacja: 10

03-04-2015, 21:58
MoviePsycho - nie, pytanie o to czy widział film na pułkach było do MiMiK ale dobrze wiedziec że jednak tłumaczyli się błędem ceny. Mi sie wydaje że w Saturnie/MM jedni dostają zamowienie z obniżoną ceną i się tym nie przejmują tylko wysyłają. Takie zamowienie dostali to nie ich problem i realizują a niektórzy zastanawiają się o co chodzi i wyjaśniają. Co do obsługi to wiadomo - porażka. Sam raz dzwoniłem na infolinie czemu mi anulowali całe zamowienie (11 filmów) jezeli tylko JEDEN film sie wyprzedał (wiadomość od pracownika) to mi powiedzieli żebym zamówił te co sa dostępne jeszcze raz ale w tamtym momencie juz nic nie było dostępne na stronie. I oczywiście nie mogą mnie połączyć do sklepu żebym mógł się dogadać żeby wysłali mi tylko te filmy co były dostępne. Wkurwiłem się jak nigdy w tamtym momencie bo to były dobre filmy za 9zl. Ale cóż trudno sie mowi trzeba żyć dalej Smile

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

LG OLED65C6
OPPO UDP-203
Marantz SR7013
Klipsch RP 8000 F + Klipsch RP-504C + Klipsch RP-600M + Klipsch RP-500SA + Canton GLE 416 Pro
SVS-2000 PRO
PS4 PRO + XBOX ONE X
Odpowiedz
Offline bananek
Użytkownik
Liczba postów: 152
Reputacja: 4

03-04-2015, 23:36
A ja nic nie zamówiłem i mi nic nie przysłali Sad Jak żyć?

An old man dies, a young girl lives... Fair trade
Odpowiedz
Strony (227): « Wstecz 1 ... 58 59 60 61 62 ... 227 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku