Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dystrybutorzy
1 2 Dalej »

Filmostrada / TiM

Strony (10): « Wstecz 1 ... 6 7 8 9 10 Dalej »

Opcje tematu
Filmostrada / TiM
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

03-06-2021, 08:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-06-2021, 08:58 przez Mierzwiak.)
(03-06-2021, 05:56)kaiser83@interia.pl napisał(a):  https://bluedvd.pl/mission-impossible-3-blu-ray.html
Moga wziąć napisy ze zwykłego blu-Raya
Aha, wziąć i sobie wsadzić na płytę. Brzmi legitnie!

Nie, nie tak działa wydawanie filmów których zawartość płyt przygotowuje studio, a nie lokalny dystrybutor.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Ananas84pl
Użytkownik
Liczba postów: 138
Reputacja: 3

02-09-2021, 08:09
Czy te gamonie z Filmostrady odpowiedziały na czyjegoś emaila? Pisałem do nich i nie doczekałem się odpowiedzi. Wiadomość wysłałem poprzez ich formularz kontaktowy i nic. Chciałem tylko zapytać czy mają zamiar wypuścić zwykłego amaraya z The Thing za jakiś czas bo nie lubię steelów a premiera tuż tuż. Nie wiem czy brać czy czekać. Za chwile dvdmax podniesie cenę do 200+ i będzie pozamiatane.

Odpowiedz
Offline KamilOnline
Użytkownik
Liczba postów: 128
Reputacja: 7

02-09-2021, 08:15
(02-09-2021, 08:09)Ananas84pl napisał(a):  Czy te gamonie z Filmostrady odpowiedziały na czyjegoś emaila? Pisałem do nich i nie doczekałem się odpowiedzi. Wiadomość wysłałem poprzez ich formularz kontaktowy i nic. Chciałem tylko zapytać, czy mają zamiar wypuścić zwykłego amaraya z The Thing za jakiś czas bo nie lubię steelów a premiera tuż tuż. Nie wiem czy brać czy czekać. Za chwile dvdmax podniesie cenę do 200+ i będzie pozamiatane.

Możesz mi pisać priv, albo w tym wątku pytania, przy najbliższej okazji je zadam Wink Nie – na razie ani "Coś", ani "Ciche miejsce 2" nie zostaną wydane w plastiku, ale od siebie powiem, że jak się sprzeda, to pewnie się z powrotem pojawi już w normalnej wersji jak "Szczęki" Tongue

Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 847
Reputacja: 60

02-09-2021, 08:58
Lepiej żeby też wypuścili na blu-ray.

Odpowiedz
Offline KaMario
Stały bywalec
Liczba postów: 495
Reputacja: 24

02-09-2021, 12:29
To skoro "Coś" w steelboku za 149,99 zł na dvdmax.pl ma mieć wyłącznie płytę 4K, to cena już na samym wyjściu jest zawyżona.
"Ciche miejsce 2" w steelboku jak się okazało też ma tylko płytę 4K, a kosztowało niewiele ponad 116 zł.

Odpowiedz
Offline KamilOnline
Użytkownik

02-09-2021, 12:37
(02-09-2021, 12:29)KaMario napisał(a):  To skoro "Coś" w steelboku za 149,99 zł na dvdmax.pl ma mieć wyłącznie płytę 4K, to cena już na samym wyjściu jest zawyżona.
"Ciche miejsce 2" w steelboku jak się okazało też ma tylko płytę 4K, a kosztowało niewiele ponad 116 zł.

Inne studia mają inne ceny. To jedna rzecz, a druga – "Ciche miejsce 2" staniało na DVDmax, dopiero gdy Empik wrzucił cenę 116 zł dla posiadaczy Premium. Jak w Empiku się wyprzedało to od razu podskoczyło do 140 zł :/ Filmostrada jako dystrybutor nie może narzucać cen, a DVDmax może sprzedawać "Coś" w praktycznie dowolnej cenie, bo ma ten film na wyłączność.

Odpowiedz
Offline KaMario
Stały bywalec
Liczba postów: 495
Reputacja: 24

02-09-2021, 12:40
(02-09-2021, 12:37)KamilOnline napisał(a):  DVDmax może sprzedawać "Coś" w praktycznie dowolnej cenie, bo ma ten film na wyłączność.
Właśnie, tylko kto decyduje o takiej wyłączności?
Taki dvdmax.pl ma potem monopol na jakiś tytuł i winduje ceny w nieskończoność.
Nic dziwnego, że klient szuka odpowiedników za granicą, a polska dystrybucja pada na pysk.

Odpowiedz
Offline truvneeck
Użytkownik
Liczba postów: 249
Reputacja: 12

02-09-2021, 12:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-09-2021, 12:48 przez truvneeck.)
(02-09-2021, 08:09)Ananas84pl napisał(a):  Czy te gamonie z Filmostrady odpowiedziały na czyjegoś emaila?

Podobna sytuacja była że Szczękami, pierwotnie był tylko Steel i jak pisałem zapytanie o plastik, odpoweidź była jasna- "nie mamy takich planów". Po jakimś czasie wydanie w plastiku pojawiło się i tak, więc jest spora szansa na drugą transzę w amarayach, ale pewnie dopiero za kilka miechów, jak  się steele rozejdą i będzie sygnał że jest popyt. A będzie, bo filmu nie wydano nawet na BD po polsku Wink

Odpowiedz
Offline KamilOnline
Użytkownik

02-09-2021, 12:48
Decyduje dystrybutor, a kto? Empik nie bierze do siebie od razu całych nakładów, a film musi się sprzedać. DVDmax deklaruje, że weźmie całość, da fajną kaskę i obie strony zadowolone.

Odpowiedz
Offline Ananas84pl
Użytkownik
Liczba postów: 138
Reputacja: 3

02-09-2021, 13:46
Dzięki za odpowiedzi. W takim razie wezmę blache. Najwyżej jak się pojawi plastik zrobię zamianke.

Odpowiedz
Strony (10): « Wstecz 1 ... 6 7 8 9 10 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku