14-06-2021, 17:11
(14-06-2021, 13:36)prodarek napisał(a): @Pablo0909
Długo się zastanawiałem ale wczoraj w morele było promo -41% wiec kupiłem MEE AUDIO MATRIX CINEMA za 299zł
Cena super spoko, daj znać jak wrażenia, bo jestem ciekaw
|
Słuchawki do TV
|
|
14-06-2021, 17:11
(14-06-2021, 13:36)prodarek napisał(a): @Pablo0909 Cena super spoko, daj znać jak wrażenia, bo jestem ciekaw
Powiem tak, to są inne doznania niż kino domowe i zestaw 5.1. Nigdy wcześniej nie słuchałem filmów na słuchawkach i kurczę podoba mi się czuje się bardziej jak bym był "w filmie" skupienie i koncentracja jest większa. Te tryby audio fajna sprawa ale i bez nich dobrze się ogląda wszystko zależy od materiału czy jest zmulony i chcemy uwydatnić wysokie tony lub z kolei w innym dodać boosta w postaci basów. Dla mnie na ten moment rewelka, podłączone u mnie są do apple tv w przyszłości będę chciał jeszcze przetestować jak grają po analogu podłączone bezpośrednio do amplitunera jak i po bt również podłączone do amplitunera. Ot ku... 21 wiek a w amplitunerze ze 6 tys nie można słuchawek podłączyć bezprzewodowo, a muzyka wysłana do niego przez bt odbierana z opóźnieniem...
Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
15-06-2021, 15:56
Ja również jestem z nich zadowolony. Niedawno zmieniałem amplituner na nowszy i faktycznie, po BT jest opóźnienie. Niby niewielkie, ale... Do filmów oglądanych w nocy, podłączam je kablem. W sumie, to tylko do tego je używam, muzyki prawie nigdy na nich nie słucham. A co do opóźnień, to są one na każdym moim urządzeniu- amplitunerze, telewizorze i odtwarzaczu. Jednak za te pieniądze, które dałeś za nie, nie sądzę, aby było coś lepszego jeśli chodzi o KD.
15-06-2021, 16:06
To jest zabawne że głupie transmiterki za parę groszy nie mają opóźnień. U mnie na apple tv 4k nie ma opóźnienia także lux. Mówisz że na kablu słuchasz jest dużo lepiej?jakiś dobry kabel masz?
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
15-06-2021, 21:04
Prodarek napisał: Nigdy wcześniej nie słuchałem filmów na słuchawkach i kurczę podoba mi się czuje się bardziej jak bym był "w filmie" skupienie i koncentracja jest większa. Nie znam specyfikacji tych słuchawek ale chyba brak im symulacji 5.1 (?). Jakiś czas temu znalazłem pozytywny wpis, w którym podkreślono zauważalny efekt kanału / głośnika centralnego. Jeśli tak jest faktycznie, to słuchawki mogą całkiem przyzwoicie „udawać” zestaw 3.1. Wielokrotnie pisałem na forum o lokalizowaniu tak zwanych dźwięków pozornych przy korzystaniu ze sprzętu stereo.
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.
15-06-2021, 21:12
Myślę że nie mają bo na pewno by się tym chwalili ![]() Gdyby nie cena to z chęcią przetestował bym te https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-gamingowe/mobius-carbon.html Czekam na noc wtedy zrobię seans pora dnia też jest ważna w odbiorze dźwięków, ale i tak przy próbkach brzmią super.
15-06-2021, 21:46
Cytat z Twojego linku: Dzięki zastosowanym rozwiązaniom inżynierowie Audeze uniknęli efektu „grania prosto do ucha”, a dźwięk wydobywający się z modelu Mobius kreuje przestrzeń w grach i wrażenie zmiennej odległości od źródła dźwięku podczas poruszania się wirtualnym protagonistą, zachwycając przy tym niezmiernie szeroką sceną dźwiękową i oszałamiając słuchacza wrażeniami podczas odsłuchiwania muzyki. Będziesz w stanie usłyszeć, jak przeciwnik skrada się za Tobą tak wyraźnie, jakby był w pokoju z Tobą! No, nie powiem. Kiedyś napisałem, że rywalizują ze sobą co najmniej trzy systemy słuchawkowego dźwięku przestrzennego. W czołówce na pewno mamy Sony VTP i Dolby Headphone. Czyżby do gry wkroczył ktoś czwarty? Wiesz coś więcej o modelu Mobius? Prodarek napisał: Czekam na noc wtedy zrobię seans pora dnia też jest ważna w odbiorze dźwięków, ale i tak przy próbkach brzmią super. Napisz coś po nocnym seansie. Ja zawsze jestem ukontentowany, choć dźwięki płynące z zestawu głośników są jednak inne.
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.
15-06-2021, 22:54
Te Mobiusy mają taki bajer, że dzięki wbudowanemu żyroskopowi przy obracaniu głową tak rozdzielają natężenie dźwięku, że zawsze dochodzi jakby od strony TV.
LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
(15-06-2021, 16:06)prodarek napisał(a): To jest zabawne że głupie transmiterki za parę groszy nie mają opóźnień. U mnie na apple tv 4k nie ma opóźnienia także lux. Mówisz że na kablu słuchasz jest dużo lepiej?jakiś dobry kabel masz? Kabel mam zwykły, nie pamiętam, ale chyba był w komplecie. Dokupiłem tylko adapter AUX 3,5mm, żeby można je było podpiąć do amplitunera. Ze słuchawkami jest jak z głośnikami- jednemu pasują takie, drugiemu inne. Faktem jest, że każdy z nas ma tylko dwoje uszu i każdy z nas inaczej będzie słyszał. Pisałem już wcześniej, że dla mnie są one po prostu świetne, dialogi wyraźne, efekty słyszę wyraźnie, tzn. jeśli coś się dzieje z tyłu, to słyszę to z tyłu, jeśli samolot/ śmigłowiec leci nad głową, to ten dźwięk w słuchawkach jest nad głową. Tego oczekiwałem i to kupiłem Mój zięć, kupując ode mnie suba, myślał, że subwoofer, to jest "łup, łup, łup". No nie, tak to nie działa, ale tego się spodziewał, bo tak słyszał u kolegi w samochodzie W tej chwili jest mega zadowolony, bo wie do czego służy i na jakiej zasadzie działa. Wcześniej, Wolfman pisał, że spodziewał się mega basu w tych słuchawkach. I tu wrócę do początku postu- każdy z nas inaczej odbiera dźwięk. Jeden będzie zadowolony, drugi będzie czuł niedosyt, bo mu krew z nosa nie poszła przy pierwszej eksplozji
(15-06-2021, 21:12)prodarek napisał(a): Gdyby nie cena to z chęcią przetestował bym teJak na produkt Audeze to tanio. Dodatkowo są aktywne, więc wzmacniacz odpada, a to sporo kasy w kieszeni, bo planarów byle czym się nie napędzi. Z Audeze na rynku słuchawek z technologią planarną mocno rywalizuje chiński HIFIMAN, więc może zaproponują coś podobnego. U nich ceny dużo niższe, ale jakość montażu też. Brzmieniowo obie firmy na podobnym poziomie.
niespotykanie spokojny człowiek
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |