Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (419): « Wstecz 1 ... 276 277 278 279 280 ... 419 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline Pan Anatol
Stały bywalec
Liczba postów: 394
Reputacja: 31

#2,771
27-09-2021, 11:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-09-2021, 11:31 przez Pan Anatol.)
A zdarzyło się Wam, że paczka z opłaconym już VAT-em w ramach IOSS i prawidłowo oznakowana (tzn. z podanym numerem IOSS sprzedawcy) została jeszcze raz opodatkowana w Polsce? W sensie czy nasze służby wiedzą w ogóle jak coś takiego prawidłowo rozliczyć, czy nie zważają na to za bardzo?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline harvester84
Użytkownik
Liczba postów: 87
Reputacja: 2

#2,772
27-09-2021, 17:31
(24-09-2021, 16:57)Glaeken napisał(a):  
(20-09-2021, 19:20)slavekg napisał(a):  Tak z ciekawości - ile czasu szły Wasze zamówienia z Zavvi z ostatnich tygodni?
Moje wysłali 2 lub 3 września i do dziś cisza. Nie wiem, czy już powinienem się niepokoić?
Looper wyslany z końcem lipca nadal nie dotarł. Tak samo Diuna i Labirynt wysłane we wrześniu. Na razie jeszcze poczekam.

Moje zamówienie z dnia 29.08 gdzie była propocja 3 filmy 4K w za 30 funtów doszła dzisiaj. Folie były uszkodozne, płyty z odciskaim sobie latały w pudełkach. Brakuje jednej pozycji no i doliczylone cło 45 zł. Tak że fajnie.

Odpowiedz
Offline chucky
Użytkownik
Liczba postów: 90
Reputacja: 7

#2,773
28-09-2021, 13:11
Pierwszy minus ode mnie dla brytyjskiego Amazona. Zakupione dwa filmy w promocji jakoś nie doczekały się wysyłki (status na Amazonie - odebrane przez kuriera, natomiast na stronie Ups status: utworzono etykietę i brak dalszych wpisów). Nie wiem co się stało, bo dwa kolejne zamówienia przyszły bez problemów. Amazon sam „zwrócił przedmioty” i napisał, że zwróci mi kasę. Minus jest taki, że te same filmy są dalej dostępne ale bez promocji są droższe o 20£.
No nic, nie lubię się kłócić; pozostaje poczekać na kolejną promocję.

Odpowiedz
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 640
Reputacja: 10

#2,774
28-09-2021, 13:23
(28-09-2021, 13:11)chucky napisał(a):  Pierwszy minus ode mnie dla brytyjskiego Amazona. Zakupione dwa filmy w promocji jakoś nie doczekały się wysyłki (status na Amazonie - odebrane przez kuriera, natomiast na stronie Ups status: utworzono etykietę i brak dalszych wpisów). Nie wiem co się stało, bo dwa kolejne zamówienia przyszły bez problemów. Amazon sam „zwrócił przedmioty” i napisał, że zwróci mi kasę. Minus jest taki, że te same filmy są dalej dostępne ale bez promocji są droższe o 20£.
No nic, nie lubię się kłócić; pozostaje poczekać na kolejną promocję.
Na Twoim miejscu skontatowałbym się z Amazonem i zapytał, co odpie****ają. Tylko grzecznie Wink

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

#2,775
29-09-2021, 12:08
W końcu i do mnie dotarła przesyłka z Zavvi z żądaniem zapłaty 48,50pln ponoć za cło (choc mi się wydaje, że to cło razem z opłata pocztowa) Big Grin Listonosz przyszedł z paczką oraz poprosił o uiszczenie opłaty ale poniewaz nie mógł wystawić żadnego kwitka porposiłem żeby wystawił mi awizo a jutro odbiorę paczkę na poczcie osobiście. Skoro da się wywalczyć kasę z zavvi to potrzebne mi potwierdzenie uiszczenia opłat.

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline truvneeck
Użytkownik
Liczba postów: 249
Reputacja: 12

#2,776
29-09-2021, 12:50
Ja co prawda szarpać się nie zamierzałem ale paczkę z zavvi odebrali mi bez namysłu domownicy, a że nie mam czasu uderzać na pocztę, wysłałem zavvi tylko zdjęcie paczki z wypisaną kwotą cła + opłata PP. Zrobili zwrot bez problemu...tylko że za VAT, który sami pobrali (zamiast 35, dostałem 20zł z hakiem). Cóż, dobre i to.

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

#2,777
29-09-2021, 13:31
Wolę dmuchać na zimne. Osobiście kiedyś przekonałem się, że wszystko zależy od tego na jaką osobę trafisz w customer service zavvi - z jedną nie będziesz miał żadnego problemu z kolei druga w ogóle może nie rozumieć o co ci chodzi.

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

#2,778
29-09-2021, 13:55
Mi dziś przyszło awizo z kwotą 81,50 zł do zapłaty, ale niczego innego się nie spodziewałem. Więc pierwszy raz będę miał okazję przetestować zavvi jak wygląda u nich sprawa ze zwrotem opłaty. Możecie pokazać jak wygląda ten legitny kwitek na podstawie którego zavvi bez problemu zwraca kasę ?

Odpowiedz
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 640
Reputacja: 10

#2,779
29-09-2021, 14:18
A ja wciąż czekam na moje zamówienie, które wysłali zdaje się 2 września...
No i oczywiście też spodziewam się dopłaty "hraczu" do państwowego budżetu.

Odpowiedz
Online Dziel
Posting Freak
Liczba postów: 1,089
Reputacja: 38

#2,780
29-09-2021, 14:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2021, 14:32 przez Dziel.)
Wczoraj dostałem steelbook The Thing i miałem do zapłaty 46,50 zł. Napisałem do Zavvi CS przez Twittera o zwrot za opłatę i dzisiaj odpisali.
Przynajmniej mi nie robią problemów ze zwrotami za opłaty. Zwrócili mi pieniądze za 6 z 6 filmów, które dostałem po 1 lipca.

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
Strony (419): « Wstecz 1 ... 276 277 278 279 280 ... 419 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   5 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku