Ok to już nie będę wrzucał zdjęć aby nie robić złej reklamy epsonowi
Unboxing >> YouTube
|
Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve
|
|
15-12-2021, 11:04
Takie zdjęcia mogą być przydatne, ale tutaj już sugerowałbym skupiać się na jednym konkretnym aspekcie obrazu i tak jak wspomniał Mierzwiak, zestawiając go z obrazem z płyty BD SDR, abyśmy mieli punkt odniesienia. Np. z chęcią zobaczyłbym kadr z 00:33:58 HDR vs SDR, ale z tak ustawioną przesłoną w aparacie aby ukazywała wszystkie widoczne detale w bielach.
UHD: BD: Oczywiście trzeba brać poprawkę na to że w tym Epsonie nie ma jednego ustawienia jeśli chodzi o HDR. Zakres jasności jest od 1 - najjaśniejszy, do 18 - ciemnica nic nie widać. Obecnie ustawiłem sobie na 4.
Unboxing >> YouTube
Jeśli tak faktycznie wygląda u Ciebie słonko w tym kadrze w HDR to obraz jest mocno przepalony w jego jasnych partiach - sugerowałbym wyższą wartość zakresu, a jeśli wtedy z kolei będzie za ciemno/black crush, to rozważ zainwestowanie w Panasa UB424/824 do proja ![]() PS. U mnie 00:33:58 to ten kadr:
W kwestii detali w bielach już lepiej. Było dać porównanie do BD ![]() Tak to wygląda przy konwersji HDR do SDR (których APL typowo wyszedł ciemniej niż jest w rzeczywistości w trybie HDR) vs BD SDR. ![]() ![]() ![]()
15-01-2022, 16:07
Jak ktoś ma w planach steela 4K albo BD, to trzeba się spieszyć. Trzy dni od premiery, a za wersję UHD dvdmax śpiewa sobie już 500 zł! Blu-ray 200. Da się jeszcze znaleźć taniej, ale chyba nakład się kończy, skoro ceny tak szybko poszybowały w kosmos. Alternatywą jest wydanie francuskie, które prawdopodobnie będzie miało polska wersję.
65C4/UB820/BDT700 + 2.0 Marantz+Wiim+Aune+Denon+Heco
15-01-2022, 19:24
Już wszędzie wykupione. Zwykle wydanie też. Na empik jest już opis wznowienie 24.01. Może się jeszcze pojawia Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
15-01-2022, 19:52
W Media Markt Galeria Bałtycka Gdańsk dziś były dostępne trzy sztuki Steelbooka BD i trochę zwykłego wydania jak coś.
Unboxing >> YouTube
15-01-2022, 20:33
Wersje BD i 4K UHD w plastikowych opakowaniach otrzymają wznowienia. Wydanie 3D wyprzedane, nie jest planowany nowy nakład. Podobnie ze steelbookami, które są wydaniami limitowanymi. Nowy nakład wg dystrybutora powinien być wystarczający, by nasycić rynek. |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |