27-04-2015, 07:10
Mogła by już być premiera, bo bileciki do IMAXa się kurzą w domu.
|
Avengers 2: Age of Ultron (2015)
|
|
27-04-2015, 07:27
Widać żyjemy na jakimś odludziu, bo dostaniemy najbardziej wyczekiwany film roku dwa tygodnie po światowej premierze, ale trzeba cierpliwie czekać. W ten weekend już wpadło Avengers ponad 200 mln dolarów co daje spore szanse na przeskoczenie w końcowym wyniku pierwszej części.
Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela. The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
27-04-2015, 11:37
No niestety, ![]() Słyszeliście, że wraz z premierą filmu na Blu-ray ma pojawić się wersja rozszerzona z alternatywnym zakończeniem? Źródło
27-04-2015, 11:58
Rozszerzoną wersję zobaczę z przyjemnością, ale jeśli alternatywne zakończenie będzie kolidowało z ciągłością w filmowym uniwersum Marvela to nie widzę sensu w robieniu takiego zamieszania.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela. The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
27-04-2015, 13:09
Mozę będzie to po prostu jakaś dodatkowa scena po napisach dotycząca np. Spider-mana, black panther albo Doctora Strange'a?
27-04-2015, 13:39
Scena po napisach już wyciekła i widzimy w niej jak Thanos sięga po rękawicę nieskończoności.
Żeby chociaż był jakiś kontekst do tego (nie mówiąc już o jakichś konkretach) jak np ocena poprzedniej części, czy coś, ale tak? Co to niby mówi komukolwiek? Co do wersji rozszerzonej - byle ją dali od razu, a nie jak to miało w przypadku ostatnich X-Menów gdzie dalej czekamy. EDIT: Zaliczone. I jest dobrze. Nie mogę porównać z jedynką, którą sobie ostatnio skutecznie obrzydziłem i ostatni seans był kompletnie nieudany, ale spośród dotychczasowych tegorocznych seansów kinowych był to pierwszy w pełni satysfakcjonujący, po którym nie myślałem "to było do dupy, tamto było do dupy, tu się nudziłem, przy tym się załamałem itp." Nie, tutaj było cały czas dobrze/bardzo dobrze, może poza którymś z przestojów i jednym motywem, który mi nie leżał w postaci Visiona - mam problem z zaakceptowaniem tej postaci jako części uniwersum, zgrzyta mi i mnie irytuje, może się przyzwyczaję, zobaczymy. Na plus na pewno Ultron (choć musiałem się przyzwyczaić - tj na samym początku jest zajebisty, potem sie troche psuje), a także bliźniaki (z tym, że rozkręcają się stopniowo, z początku są raczej nijacy), ale Quicksilver ma za mało slo-mo a za dużo "mignął i tyle go widzieli". Sceny akcji w większości udane a im dalej, tym lepiej - finał to pod tym względem mistrzostwo i tak ma być (Furious 7 płacze w kącie), ale i wcześniej nie brakuje solidnej porcji rozwałki (Hulkbuster!). Miałem spore wątpliwości co do kolejnego finału ze stadem pionków w roli przeciwnika no i zastanawiałem się jak się uda przebić wielką nawalankę z kosmitami w mieście i nawalanka z robotami w LECĄCYM MIEŚCIE to przebiła. 8/10 z szansami na więcej w zależności od tego jak wypadnie powtórka. No i apetyt na Civil War wzrósł o jakieś 200%.
07-05-2015, 20:17
Uff kamień z serca. Po tych wszystkich narzekaniach jakie można było wyczytać od premiery miałem obawy co do nowej odsłony Avengers, ale na szczęście to zwykłe szukanie dziury w całym. Film kupił mnie od początku do końca. Wątek Czarnej Wdowy z Hulkiem to był chyba największy problem o jakim wspominano. Przez niektórych porównywany do tego z Hobbita, tutaj jednak wypada o niebo lepiej i co najważniejsze nie przeszkadza. To, że znamy te postacie już jakiś czas pozwala uwierzyć w to, co się między nimi rodzi. Ultron na tle innych czarnych charakterów ze świata Marvela wypada dobrze. Jego plan zrobienia z miasta meteorytu, to jest w końcu komiksowy plan zagłady. ![]() Bliźniacy i Vision, to coś czego Avengers potrzebowali, czyli nowa krew i poszerzenie horyzontów. Quicksilver wypada przy siostrze blado, jeśli chodzi o moce, ale też da się go lubić, a jego śmierć wzbudziła troszkę emocji. Modlę się tylko, żeby Fury go nie ożywił jak Coulsona, bo to przekreśli na zawsze dramatyzm w tym świecie. U Wandy widać już fascynację nowym wcieleniem Jarvisa i to dobrze, bo ich związek może sporo namieszać. Marzy mi się kiedyś coś na miarę Upadku Avengers z komiksów, bo jej moce są zbliżone do komiksowych bardziej niż się spodziewałem. Pod względem efektów i akcji film przebił wszystko, co mieliśmy do tej pory. Akcja pędzi dosłownie od pierwszej sceny przez cały film i co najważniejsze końcowe starcie na tym nie traci. Zacieram ręce na powtórkę i wersję rozszerzoną, bo widać, że troszkę tutaj wycięto przy montażu. 8/10 po pierwszym seansie z nadzieją na więcej.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela. The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle. |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości |