Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

misfit - kolekcja

Strony (96): « Wstecz 1 ... 57 58 59 60 61 ... 96 Dalej »

Opcje tematu
misfit - kolekcja
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,536
Reputacja: 707

15-04-2022, 16:30
(15-04-2022, 13:24)Krzych2k napisał(a):  Świetny UP, twój avatar zdradza zamiłowanie do ''Chunking Express'' Wink. Swoją drogą super wydania Wong'a. Orientujesz się może czy Brytyjczycy wydali coś podobnego? Bo jednak u mnie z Niemieckim słabo Big Grin

Dzięki.
A jak tu się nie zakochać w tym filmie. I Faye Smile

UHD jest tylko u Niemców, a BD w UK wyszły w 7 filmowym pakiecie World of Wong Kar Wai.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

16-04-2022, 01:02
150 funtów? Kogoś ostro posoliło.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

16-04-2022, 08:37
Cena ostro przesadzona (jak komus Region A nie straszne to w USA wychodzi trochę taniej), opakowanie też nie każdemu podejdzie, ale do niedawna w UK na BD było tylko Chungking Express z obrazem pozostawiającym wiele do życzenia oraz Fallen Angels. Więc trzeba się cieszyć z tego co jest Smile

Wciąż się łudzę, że Criterion za jakiś czas wypuści indywidualne wydania, ale historia pokazuje, że większe prawdopodobieństwo jest iż tak się nie stanie.

Odpowiedz
Offline RylandGrace
Stały bywalec
Liczba postów: 361
Reputacja: 22

17-04-2022, 10:26
(15-04-2022, 16:30)misfit napisał(a):  
(15-04-2022, 13:24)Krzych2k napisał(a):  Świetny UP, twój avatar zdradza zamiłowanie do ''Chunking Express'' Wink. Swoją drogą super wydania Wong'a. Orientujesz się może czy Brytyjczycy wydali coś podobnego? Bo jednak u mnie z Niemieckim słabo Big Grin

Dzięki.
A jak tu się nie zakochać w tym filmie. I Faye Smile

UHD jest tylko u Niemców, a BD w UK wyszły w 7 filmowym pakiecie World of Wong Kar Wai.

Gdzie znajdę Chungking Express UHD u Niemców?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

17-04-2022, 10:41
Na razie nie znajdziesz. Spodziewam się Chungking Express i Fallen Angels w czwartym kwartale tego roku, ale oficjalnie póki co nic nie wiadomo.

Odpowiedz
Offline RylandGrace
Stały bywalec
Liczba postów: 361
Reputacja: 22

17-04-2022, 10:44
Aha. Bo trochę źle zrozumiałem Twoją wypowiedź i od wczoraj trzepie cały internet i nie potrafię nic znaleźć. Ale dzięki za rozjaśnienie umysłu. Chodziaż znalazłem na allegro wydanie od Criteriona za 200 tylko że region A. A nie mam odtwarzacza, ani kompa, żeby się z tym pobawić.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

05-05-2022, 14:17
up

[Obrazek: hxjViaw.jpg][Obrazek: FPkjLuG.jpg][Obrazek: ANKp3Za.jpg][Obrazek: Jc0PAd1.jpg]

Funny Games (1997) z Niemiec, z tym samym transferem co u wyprzedanych Francuzów. Nowszy Criterion z 2019 roku o dziwo wypada najsłabiej, z wyraźnie przefiltrowanym obrazkiem (DNR + EE). Na caps-a-holic jest porównanie jakby co. Minus tego niemieckiego wydania to brak jakichkolwiek napisów, czyli na OPPO nie wgracie polskich napisów. Digi-book wysokościowo odpowiadający pudełkom DVD.

Czy leci z nami pilot (Niemcy) i Uwierz w ducha (Francja) to nowsze remastery ze skanu 4K. Tak btw... w przypadku Airplane! nie dajcie się nabrać na rzekomo obecne polskie napisy wg. tyłu okładki we włoskim wydaniu - to jest ściema. Poza tym jest tam stary, sztucznie wyostrzony transfer z podbitym kontrastem, dodatkowo jeszcze z potężnym black crushem (tak samo ma się sprawa w przypadku wszystkich europejskich edycji z 2019 roku). Z drugiej strony zakupiony przeze mnie remaster nie do końca jest też idealny, ale o tym więcej napiszę wkrótce w innym temacie.

[Obrazek: luHLaWo.jpg][Obrazek: uEh9y5e.jpg][Obrazek: hNai6UB.jpg][Obrazek: WedRJtY.jpg]

Przy okazji oczekiwania na "Bohatera", wpadło uzupełnienie dwóch innych filmów Farhadiego, czyli "Klient" i "Przeszłość". Odnośnie "Bohatera" - m.in. w UK i USA prawa do niego ma Amazon, więc może być problem na nośnikach fizycznych. Można jednak liczyć na Francuzów, jeśli komuś niestraszny brak angielskich napisów w oryginale, ale póki co ich wydanko jest wycenione zdecydowanie zbyt wysoko.

Deep End - pierwszy film Skolimowskiego w kolekcji na BD. Jane Asher  Heart

Conversation Piece - trochę zastanawiałem się pomiędzy Eureką, a Gaumont. Zdecydowały poziomy czerni Smile

Odpowiedz
Offline Redrum
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 237
Reputacja: 27

06-05-2022, 05:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-05-2022, 05:03 przez Redrum.)
Też w ostatnim czasie uznałem, że warto sięgnąć po Skolimowskiego na BD, bo lepiej raczej nie będzie i zbyt dużo tego nie ma.
Deep End wziąłem od Carlotty, prawdopodobnie ten sam materiał co BFI. Piękny film. Zgadzam się, Jane Asher jest zjawiskowa.
Polecam znakomity The Shout.
Moonlighting w drodze.

Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 903
Reputacja: 54

06-05-2022, 06:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-05-2022, 06:39 przez kulcikriu.)
Bardzo ciekawe nabytki!
Przy okazji podpytam, bo widzę, że również gustujesz w Farhadim - orientujesz się czy jest szansa nabycia "Co wiesz o Elly?" na blu ray, nie licząc USA?

Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,506
Reputacja: 71

06-05-2022, 08:39
(06-05-2022, 06:39)kulcikriu napisał(a):  Też w ostatnim czasie uznałem, że warto sięgnąć po Skolimowskiego na BD

Jerzy Skolimowski będzie specjalnym gościem FMF w Krakowie. Program koncertu poświęconego muzyce z filmów reżysera (25.05):
http://fmf.fm/program/scoring4polish-directors-jerzy-skolimowski
Pewnie też będzie spotkanie z artystą. Jak ktoś się wybiera, to może pokusić się autograf na okładce Blu-ray.

Odpowiedz
Strony (96): « Wstecz 1 ... 57 58 59 60 61 ... 96 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku