Mam własne zdanie, nie muszę szukać oparcia w opiniach innych ludzi
Szkoda, myślałem że się odniesiesz albo w razie wątpliwości dopytasz co mam na myśli.
Pozytywny odbiór tego filmu* to dla mnie jeden z lepszych przykładów na to, że w kontakcie z ładnymi obrazkami u widzów zanika myślenie i na tym zakończę skoro z drugiej strony jest tylko wola do dyplomatycznego bicia piany
*żeby było jasne, sam uważam że do pewnego momentu to bardzo dobry i efektywny miks gatunkowy, no ale to jak Wright wyłożył się i wybił sobie wszystkie zęby w finale jest wręcz spektakularne.
Szkoda, myślałem że się odniesiesz albo w razie wątpliwości dopytasz co mam na myśli.Pozytywny odbiór tego filmu* to dla mnie jeden z lepszych przykładów na to, że w kontakcie z ładnymi obrazkami u widzów zanika myślenie i na tym zakończę skoro z drugiej strony jest tylko wola do dyplomatycznego bicia piany

*żeby było jasne, sam uważam że do pewnego momentu to bardzo dobry i efektywny miks gatunkowy, no ale to jak Wright wyłożył się i wybił sobie wszystkie zęby w finale jest wręcz spektakularne.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K

Odbieram kino w sposób holistyczny. Jeśli wszystko mi gra (praca kamerą, audio, aktorzy, pomysł itp.) to umieszczam płytkę na wyciągnięcie ręki. Nie pamiętam kiedy powtórzyłem obejrzenie określonego tytułu zaraz po pierwszej projekcji. A dziś, po tygodniu, chyba wrócę do Soho trzeci raz. Najprawdopodobniej widzę w tym obrazie coś, co mogę interpretować na wielu poziomach wyobraźni. Takie kino mogę oglądać, oglądać, oglądać…
Wiem co sobie sprawię za rok. Mam głębokie przekonanie, iż film zostanie wydany w wersji PL: "Indiana Jones i tarcza przeznaczenia (2023)".
.ms)