12-12-2022, 20:08
Czy naprawdę każdy temat musi się zamieniać w masturbację jednego osobnika nad wydaniami DVD? LITOŚCI!!!
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
|
The Abyss (Otchłań/Głębia)
|
|
12-12-2022, 20:08
Czy naprawdę każdy temat musi się zamieniać w masturbację jednego osobnika nad wydaniami DVD? LITOŚCI!!!
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K prodarek napisał(a):Ale to jest manipulacja to co ty robisz pomniejszać wersję Widescreen aby twoja nie wyglądała tragicznie, to nie ma sensu tak możesz sobie porównywać ale na telefonie a nie ekranie 50-65 cali które są aktualnie standardem.Pomniejszył jedną i drugą jak już coś. Cholera wie po co, ale akurat manipulacji to tu żadnej nie ma, co najwyżej głupie zagranie, które sprawia, że nie ma czego porównywać poza kadrowaniem. Cytat:Przecież NTSC FS jest równie źle jak DVD Widescreen, ogólnie to ujęcia z daleka wyglądają tragicznie natomiast z bliska na twarz już troszkę lepiej Zdecydowanie nie jest. Widescreen DVD jest non-anamorphic (czyli widescreen wsadzony w ramke 4:3), musisz je zoomować, żeby nie było w okienku w czarnej ramce i wtedy wygląda tragicznie, natomiast FS normalnie jestem w stanie oglądać na TV. Tak czy inaczej to dalej DVD, ale przynajmniej interesujące ze względu na zupełnie inne kadrowanie.
Ale ty piszesz o polskim wydaniu? ja na capsach nie widzę żadnej ramki 4:3 w tym us wydaniu, porównanie jest z tą samą wysokością, może jeden kadr to mało ale mimo wszystko w tym konkretnie przykładzie wersja fullscreen nie jest dramatycznie lepsza. https://slow.pics/c/Hk868ROl W tej wersji nic nie trzeba zoomować, czyli wydanie jest w ramce 4:3 no to ok wtedy wszystko jasne...
Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW Cytat:Ale ty piszesz o polskim wydaniu?O każdym. Na capsach nie ma ramki bo musieli to pewnie wyciąć i przeskalować, żeby porównanie w ogóle miało sens. Nie istnieje prawidłowe wydanie DVD widescreen. Jedyne na świecie wydanie, które nie jest w ramce, to wydania chińskie, ale ono i tak jest upscalem z non-anamorfa i dalej wygląda jak gówno choć jest "łatwiejsze w obsłudze". Oglądałem na TV zarówno "widescreen" (Australia konkretnie), chińczyka jak i FS, tylko to ostatnie się do czegokolwiek nadaje (co nie znaczy, że jest dobre).
12-12-2022, 22:28
Wrzuciłem te porównanie bo faktycznie miałem takie pod ręką i chodzilo o kadrowanie... mogę zrobić czysty caps obu wersji. w realnym rozmiarze. Nie każdy musi mieć tv 50 cali i wiecej.. mi wystarcz 40 a bym nawet mniej kupił... nie mam BD i UHD nie potrzebuje 4k. NTSC 4:3 ma lepszą jakość niż NTSC 16:9 Special Edition.
12-12-2022, 22:33
No to zwracam honor @Nfsfan83 , zaraz sprawdzę inne sceny z ciekawości.
Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
12-12-2022, 23:11
Dla porównania czyste zrzuty, png bez kompresji, tło białe. Oba screeny taka sama rodz nic nie ruszane: ![]() Ujęcie twarzy faktycznie ładniejsze:
13-12-2022, 08:45
(12-12-2022, 22:28)Nfsfan83 napisał(a): Nie każdy musi mieć tv 50 cali i wiecej.. mi wystarcz 40 a bym nawet mniej kupił...DVD nawet na 40 calach wygląda źle. Ten nośnik powstawał kiedy standardem były tv do max. 30 cali. Dziś każda telewizja, każdy streaming i każdy jutuber oferują HD i nawet na laptoppie 15,5" często odpuszczam oglądanie w rozdzielczości DVD. Ale jak się ma nierówno pod kopułą, ugrzęzło umysłowo w latach 90-tych, kiedy ludzie oglądali wszystko w tv/ na VHS i nie chodzili do kina, bo nie stać ich było na bilet, a teraz wypieprza setki złotych na seriale typu Miami Vice do przerabiania w avi. jednocześnie twierdząc że nigdy nie chodzi się do kina, bo nie ma na to kasy, to nie ma się pojęcia jak filmy/ seriale mogą/ powinny wyglądać. (12-12-2022, 22:28)Nfsfan83 napisał(a): nie mam BD i UHD nie potrzebuje 4k.To po chuj wchodzisz do tego tematu i znowu zaczynasz swoje pierdolamento na ten sam temat skoro i tak nie kupisz i i tak nie zobaczysz jak nowe wydanie (o ile jakieś się pojawi) będzie wyglądać poza porównywaniami obrazków na komputerze? Ile razy już się zarzekałeś że więcej tematu tealu w filmach Camerona nie poruszysz? Każdy już wie, że nawet jakby wyszedł resmaster doskonały, z obrazem ostrym jak brzytwa, szczegółowością jakiej nie było w kinie i kolorystyką taką, jaka była w 1989, która idealnie pasuje do tego danego filmu, tobie i tak się nie spodoba, bo nie będzie 1 do 1 z VHS/DVD.
13-12-2022, 09:12
Dla mnie Nfsfan83 może sobie lubić co chce i preferować nawet 144p na komórce od seansu w kinie (do którego, z takim nastawieniem, pewnie i tak nie chodzi; kto by kalał wzrok projekcją 2K na wielkim ekranie i 10-bitową głębią kolorów?), tylko nie rozumiem dlaczego każda dyskusja o jakości czy też, jak w tym przypadku, o potencjalnym wydaniu UHD musi się zawsze sprowadzać do jego sarkastycznych uwag na temat obiektywnie lepszych formatów i wklejaniem screenów z DVD? Przecież to podchodzi pod jakieś schorzenie.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K Cytat:DVD nawet na 40 calach wygląda źle. W 2010 przerzuciłem się na BD, bo DVD wyglądało źle na 32 calach
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |