10-07-2023, 13:35
(08-07-2023, 16:46)Mateusz napisał(a): Aha, oczekujesz, że w kraju, w którym wydania fizyczne kupuje kilkaset osób, będziemy tworzyli treści na wzór serwisu, który działa w kraju, który ma największy rynek na świecie. Ma to sens. Już pomijam, że publikowaliśmy sporo treści dotyczących wydań, ale dla niektórych i tak było to za mało albo nie były one odpowiednie z jakichś powodów. Mimo że recenzje, testy czy cotygodniowa seria Co nowego na 4K UHD bazująca między innymi na informacjach z podanego przez Ciebie serwisu, trafiały do wąskiej grupy osób, robiliśmy to przez lata. Problem polega na tym, że mamy aktualnie do czynienia z wymieraniem kolekcjonerów i na rynku zostali już nieliczni wydawcy. Filmożercy jako portal od lat nie jest już miejscem dedykowanym wyłącznie wydaniom i forum oraz Filmoskop nie mają tutaj nic do rzeczy. Opierasz swoje pretensje na jakiejś wyimaginowanej wizji tego serwisu, która miałaby spełniać twoje oczekiwania.
Tak, to są moje fantazje i oczekiwania, żeby powstała taka polska strona :-) Co w tym złego? Pamiętaj, że ja jako czytelnik nie muszę się patrzeć na wykresy, zasięgi, ruch, ilości wejść, reklamy itd. Tą całą Waszą nową "rzeczywistość", do zarabiania pieniędzy głównie. Gdyby nie było tych wszystkich rzeczy tutaj związanych z filmoskopem, bazą, kolekcjami itd. te oczekiwania byłyby zupełnie bezsensu (i by mnie tu raczej nie było), no ale sęk w tym, że ta cała baza i treść tutaj właśnie istnieją. Wolicie pisać "newsy", np. o tym, że Jamie Foxx pojawił się publicznie, a Elle Fanning nie jest zbyt seksowna. Gdyby choć ułamek tego czasu i energii przeznaczono na prawdziwe "treści" to już byłoby coś.
Wystarczy zobaczyć, co się stało z KMF-em. Niegdyś fantastyczna przystań dla miłośników kina. Dziś, żenujące królestwo "newsów", plotek i ich sztandarowego produktu, czyli niekończących się zestawień i rankingów, na dodatek coraz bardziej kompromitujących.