14-07-2023, 10:17
Jest różnica między ekspozycją a ekspozycją
Kilka zdań nakreślających aktualną sytuację będącą punktem wyjścia dla danego filmu to nie jest to samo, co nieznajomość - łącznie - wydarzeń z 11 sezonów seriali animowanych
Oczywiście przesadzam, bo gdyby wycisnąć z The Clone Wars i Rebels ich esencję to byłoby tego znacznie mniej, no ale jednak. Tak czy inaczej zwyczajnie sobie teoretyzuję, ja wspomniane produkcje oglądałem więc o zrozumienie Ahsoki jestem spokojny, ale jeśli oglądalność będzie kiepska, to raczej łatwo będzie zrozumieć dlaczego.
Przy okazji, jeśli ktoś nie oglądał seriali animowanych ze świata SW a chciałby przed Ahsoką poszerzyć swoją wiedzę, jednocześnie nie musząc poświęcać na to miesięcy, to od siebie polecam obejrzenie następujących odcinków:
THE CLONE WARS
- S5 E17: Sabotage
- S5 E18: The Jedi Who Knew Too Much
- S5 E19: To Catch A Jedi
- S5 E20: Wrong Jedi
- S7 E9: Old Friends Not Forgotten
- S7 E10: Phantom Apprentice
- S7 E11: Shattered
- S7 E12: Victory and Death
REBELS
- S2 E21 i E22: Twilight of the Apprentice Part 1 i 2
- S4 E12: Wolves and a Door
- S4 E13: World Between Worlds
- S4 E14: A Fool's Hope
- S4 E15: Family Reunion - and Farewell
Wszystko oczywiście dostępne na D+
Kilka zdań nakreślających aktualną sytuację będącą punktem wyjścia dla danego filmu to nie jest to samo, co nieznajomość - łącznie - wydarzeń z 11 sezonów seriali animowanych
Oczywiście przesadzam, bo gdyby wycisnąć z The Clone Wars i Rebels ich esencję to byłoby tego znacznie mniej, no ale jednak. Tak czy inaczej zwyczajnie sobie teoretyzuję, ja wspomniane produkcje oglądałem więc o zrozumienie Ahsoki jestem spokojny, ale jeśli oglądalność będzie kiepska, to raczej łatwo będzie zrozumieć dlaczego.Przy okazji, jeśli ktoś nie oglądał seriali animowanych ze świata SW a chciałby przed Ahsoką poszerzyć swoją wiedzę, jednocześnie nie musząc poświęcać na to miesięcy, to od siebie polecam obejrzenie następujących odcinków:
THE CLONE WARS
- S5 E17: Sabotage
- S5 E18: The Jedi Who Knew Too Much
- S5 E19: To Catch A Jedi
- S5 E20: Wrong Jedi
- S7 E9: Old Friends Not Forgotten
- S7 E10: Phantom Apprentice
- S7 E11: Shattered
- S7 E12: Victory and Death
REBELS
- S2 E21 i E22: Twilight of the Apprentice Part 1 i 2
- S4 E12: Wolves and a Door