14-08-2023, 13:45
(13-08-2023, 23:20)piti198 napisał(a): "For a few dollars more" jest też na 4K w wyd. włoskim. Chyba, że w amerykańskim jest lepszy obraz albo wziąłeś z "A fistfull of dollars" żeby mieć okładkę w tym samym języku.Ja cały czas czekałem na wydanie z DV/HDR i jak na razie cisza w tym temacie więc w końcu wymiękłem, nic nie wiem o ewentualnych różnicach w jakości miedzy wydaniem amerykańskim a włoskim.
Powoli dojrzewam do zakupu "Milczenia owiec" od KL, bo tu też jak na razie nic nie zapowiada poprawionego wydania

(14-08-2023, 00:34)Mefisto napisał(a): Jakby co, to blu-raya region A też się da odpalić "metodą"Będę musiał spróbować, bo chcę też sprawdzić wersję 3D na innym sprzęcie z blokadą regionalną.
(14-08-2023, 07:59)ILSA FAUST napisał(a): HAL,
INDECENT PROPOSAL - przymierzam się także to zakupu w 4KUHD, napisz proszę czy wszystko OK z filmem na dysku 4K, czy nie ma jakichś akcji, no i jak ziarno czy film jest "grubo-ziarnisty" czy "chudo-ziarnisty"
Nie wiem jaki masz gust, czyli co uważasz za jeszcze chude, a co już za grube
Jakość wydania jest bardzo dobra i daje tego "kopa" przy oglądaniu. Film jest ziarnisty, ale to dobre drobne ziarno i co ważne "przeźroczyste" w tym sensie, że nie widać ciemnych ziarenek na jasnym tle, a ciemne sceny nie są zaszumione - jak dla mnie idealnie.
https://caps-a-holic.com/c.php?a=1&x=409&y=268&d1=17742&d2=17741&s1=200121&s2=200094&l=0&i=0&go=1
Zdarza się tak, że na zdjęciach jest pięknie, a potem w ruchu widzimy jak latają po ekranie "czarne roje" ganiając się z lewej na prawą stronę, ale nie w tym przypadku
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥