02-10-2023, 21:24
Hal, mate, tutaj masz bardzo rzeczowo, choć uszczypliwie, wypunktowane, co jest nie tak z tym serialem. Od rzeczy prostych (samodestrukcja droidów, która trwa tak długo, że Ahsoka jest w stanie przebiec kilkadziesiąt metrów i uciec), przez macguffin-mapę, którą rozszyfrować mógł dosłownie każdy, aż po miecze świetlne, które zabijają bądź nie, w zależności od "rangi" postaci w scenariuszu (kapitan na początku E1 vs padawanka Ahsoki z finalu tego samego odcinka), a kończąc na elementach bardziej złożonych, jak prowadzenie postaci i reżyseria.
Nie jestem ultra fanem Critical Drinkera (bo czasami ponosi go za bardzo w konserwatywną stronę w analizach), ale po tym jak Chris Stuckmann zaczął kręcić swój film i przestał krytykować innych twórców oceniając filmy już tylko pozytywnie, a James Rolfe już praktycznie przestal robic review, to CD został moim jedynym źródłem "opinii z zewnątrz", na której mogę polegać. I w przypadku Ahsoki wypunktował wszystko, co mnie gryzło w pierwszych dwóch odcinkach.
Nie jestem ultra fanem Critical Drinkera (bo czasami ponosi go za bardzo w konserwatywną stronę w analizach), ale po tym jak Chris Stuckmann zaczął kręcić swój film i przestał krytykować innych twórców oceniając filmy już tylko pozytywnie, a James Rolfe już praktycznie przestal robic review, to CD został moim jedynym źródłem "opinii z zewnątrz", na której mogę polegać. I w przypadku Ahsoki wypunktował wszystko, co mnie gryzło w pierwszych dwóch odcinkach.
Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820
Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820