08-10-2023, 23:50
Cześć wszystkim !
Jestem na etapie robienia projektu domu i oczywiście jako zapalony filmożerca kombinuje jak wcisnąć w te małą stodółkę miejsce do oglądania filmów.
Chciałbym poznać wasze opinie na ten temat.
Pytania:
Czy lepsze będzie wykorzystanie salonu większy obraz - większa odległość. (na obrazku poz. 1.)
Czy może jednak mniejsze pomieszczenie ale dedykowane pod salkę kinową ? (na obrazku poz. 2)
Czerwone kropki to założenia usytuowania głośników wraz z dolby atmos.
Wiem, że to zależy w dużej mierze ode mnie i moich upodobań ale chciałbym poznać wasze opinie.
Aktualnie mam wydzieloną część salonu jakieś (2,5x3) w konfiguracji 5.1.2 i około 100 cali z projektora Sony HW55es jestem w miarę zadowolony ale zawsze marzyło mi się dedykowane pomieszczenie i stąd te wątpliwości, wiadomo salon jak na zdj. między miejscem odsłuchu, a głośnikami tył będzie np. stół, a w salce nie będzie nić prócz foteli i sprzętu.
Boje się, że zrobię coś dedykowanego i nie odczuje różnicy..
Jestem na etapie robienia projektu domu i oczywiście jako zapalony filmożerca kombinuje jak wcisnąć w te małą stodółkę miejsce do oglądania filmów.
Chciałbym poznać wasze opinie na ten temat.
Pytania:
Czy lepsze będzie wykorzystanie salonu większy obraz - większa odległość. (na obrazku poz. 1.)
Czy może jednak mniejsze pomieszczenie ale dedykowane pod salkę kinową ? (na obrazku poz. 2)
Czerwone kropki to założenia usytuowania głośników wraz z dolby atmos.
Wiem, że to zależy w dużej mierze ode mnie i moich upodobań ale chciałbym poznać wasze opinie.
Aktualnie mam wydzieloną część salonu jakieś (2,5x3) w konfiguracji 5.1.2 i około 100 cali z projektora Sony HW55es jestem w miarę zadowolony ale zawsze marzyło mi się dedykowane pomieszczenie i stąd te wątpliwości, wiadomo salon jak na zdj. między miejscem odsłuchu, a głośnikami tył będzie np. stół, a w salce nie będzie nić prócz foteli i sprzętu.
Boje się, że zrobię coś dedykowanego i nie odczuje różnicy..
„Pewna śmierć. Nikłe szanse powodzenia. Na co czekamy?”
Władca Pierścieni: Powrót Króla (2003 r.)
LG 65SM8600
Projektor Sony VPL HW55ES
Panasonic ub 820, Zidoo Z9X
Marantz 6015, Dali Opticon 6/1/v, Dali Phantom E-50, Rel 1205
Władca Pierścieni: Powrót Króla (2003 r.)
LG 65SM8600
Projektor Sony VPL HW55ES
Panasonic ub 820, Zidoo Z9X
Marantz 6015, Dali Opticon 6/1/v, Dali Phantom E-50, Rel 1205