30-10-2023, 22:01
(30-10-2023, 20:40)misfit napisał(a): Delicatessen już widziałeś? Niestety wg. mnie spore rozczarowanie, tym bardziej szkoda po całkiem udanym remasterze Miasta zaginionych dzieci...
Raz, że transfer bardzo nierówny, dwa - przedobrzyli z odziarnianiem, trzy - cyfrowy wygląd obrazka, cztery - SC znowu odwalił fuszerkę z komprechą
Tak, już oglądałem. Seans był bardzo przyjemny, ja jestem bardzo tolerancyjny jeżeli chodzi o odziarnianie, dopiero takie grubsze akcje jak odwala Peter Jackson wywołują u mnie zniesmaczenie. Spodziewałem się monochromatycznego filmu, tymczasem kolorki były ładnie nasycone i nawet zróżnicowane, ogólna tendencja jest raczej wszystkim zainteresowanym znana, jednak nie mamy tu do czynienia z "żółtym kocem", który tłumiłby wszystko, obraz jest momentami zaskakująco dynamiczny. W scenach nocnych, gdzie światło ulicznych latarni z trudem przebija się przez mgłę, powinna być jatka przy złej kompresji, u mnie wszystko gładko, bez problemów z przejściami tonalnymi czy pikselozą i nic nie wskazywało na to, że sprzęt z pomocą DV walczy, żeby to jakoś wyglądało
Gdyby coś się stało z płytą, kupię ponownie, no i czekam niecierpliwie na Amelię
(30-10-2023, 21:09)ILSA FAUST napisał(a): SLIPCOVER wygląda dobrze
Jest lekko metaliczny, więc będzie pan zadowolony
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥