04-11-2023, 17:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-11-2023, 18:06 przez ILSA FAUST.)
(04-11-2023, 17:07)thomasso hi-fi napisał(a): Dawno nie słyszałem takich bzdur, jakbyś tak zaczął pouczać ludzi i się mądrzyć na audioshow to dali by Ci nawet i 500g za to żebyś przestał gadać i wyszedł
Nikogo nie pouczam
Nie wymądrzam się
Mam wiele first pressów, kilkaset, które zostają w kolekcji, ale także drugie tyle sprzedałem jak dostałem w ręce wznowienia, szczególności w dziale muzyki filmowej i okazały się sukcesem.
Wszystko co napisałem, wszystkie te bzdury wynikają z własnych doświadczeń w odsłuchu,
A jak ktoś wydaje na sprzęt audio do odsłuchu vinyli pół miliona złotych bo są tacy (i takich łowią łowcy skór na audioshow) i tylko twierdzi, że first press jest prawdziwy a na rynku jest wydanie HIGH FIDELITY, które zdobywa nagrody od krytyków to sorry. To jak byś sobie zrobił salę kinową z profesionalnym systemem 4K i puszczał VHS-y albo DVD bo tylko one są prawdziwe.
Ja jestem w stanie na pół profesjonalnym sprzęcie wyczuć różnicę, jeśli takowa jest na niekorzyść 1 pressa.
Nawet robiłem takie numery, że kolega nie wiedział który dysk jest który i jak robiliśmy odsłuch to zdecydowanie miał to samo zdanie,
może słoń nadepnął nam obu na uszy? I krytykom poważnym? A oszczędził słuchu chandlażom sprzetom hifi?
Po prostu nie jest prawdą że każdy 1 press jest tylko prawdziwy i tylko czarny (To jawna dyskryminacja rasowa
) - taki jest mój przekazPodkreślam cały czas piszę o muzyce filmowej, możliwe że z klasyką jest inaczej, aczkolwiek wiele SCORE to prawie czysta muzyka klasyczna.
Po prostu muzyka filmowa nie miała dotąd swoich 5 minut na vinylu, nawet first pressów do dzisiaj nie mają niektóre głośne produkcje na vinylach.