12-07-2015, 17:31
Ja nadal nie wyleczyłem się z "Man of steel" i z wielką dozą nieufności oglądam te zwiastuny. W BvS brakuje mi jednej rzeczy - sensu. Nadal nie rozumiem po co oni ze sobą walczą, jak np. w Civil war jest to całkiem uzasadniony spór pomiędzy Capem a Ironem to tu jest on bezsensowny. Obawiam się że BvS powieli jedynie grzechy MoS'a tzn. głupi scenariusz, naciągana fabuła, bezsensowna napierdalanka (znowu w filmie zginą miliony osób zabite przez "bohaterów" którzy powinni ich chronić, walcząc ze sobą W MIEŚCIE w imię większego dobra... jakim zapewne będzie udowodnienie drugiemu kto zrobi smutniejszą minę). Znowu wieje mi amerykańskim patosem i tym nudnym umrocznieniem świata, wylewającym się z każdego kadru i nadal widać że idą w stronę "uchrystusowania" Supermana. Nawet te kłęby dymu z zawalającego się budynku (w które wbiega Bruce) wyglądają kropka w kropkę jak te, które mogliśmy zobaczyć podczas zamachów z 11 września. Pewnie odbije się to na frekwencji rednecków na salach kinowych...
. Poza tym Batman w zbroi wygląda jak chomik. A Irons i Gadot będzie pewnie tyle co kot napłakał. Zaskoczyli mnie pozytywnie w zwiastunie Eisenberg i Affleck, którzy nawet dają sobie radę, no i oczywiście efekty jak najbardziej na +, nie zapominajmy jednak ze kupa zapakowana w sreberko nadal jest kupą w sreberku
Zakładam że czeka nas wspaniałe widowisko audio-wizualne dla 6-latków, płytkie, bez żadnej głębi, logiki i sensu.
Co do SS jestem bardziej niż ciekawy co z tego wyjdzie ale czy hmm Harley nie powinna być bardziej szalona? No zobaczymy co z tego wyjdzie
Uwielbiam komiksy DC i zdecydowanie lepiej mi się je czyta od Marvela jednakże nadal filmowe uniwersum Marvela bije DC na głowę i raczej nic nie zapowiada tego, żeby szybko miałoby się to zmienić
. Poza tym Batman w zbroi wygląda jak chomik. A Irons i Gadot będzie pewnie tyle co kot napłakał. Zaskoczyli mnie pozytywnie w zwiastunie Eisenberg i Affleck, którzy nawet dają sobie radę, no i oczywiście efekty jak najbardziej na +, nie zapominajmy jednak ze kupa zapakowana w sreberko nadal jest kupą w sreberku
Zakładam że czeka nas wspaniałe widowisko audio-wizualne dla 6-latków, płytkie, bez żadnej głębi, logiki i sensu.Co do SS jestem bardziej niż ciekawy co z tego wyjdzie ale czy hmm Harley nie powinna być bardziej szalona? No zobaczymy co z tego wyjdzie
Uwielbiam komiksy DC i zdecydowanie lepiej mi się je czyta od Marvela jednakże nadal filmowe uniwersum Marvela bije DC na głowę i raczej nic nie zapowiada tego, żeby szybko miałoby się to zmienić