17-12-2023, 20:12
(17-12-2023, 16:36)JVC 4K napisał(a): o co teraz proponuje Cameron czyli Aliens, Otchłań, True Lies, Titanic i Avatary to nic innego jak nabijanie kasy wytwórnią i Cameronowi, oni chcą wyciągnąć jak największą kasę od widzów dlatego po raz enty sprzedają im te same filmy tylko po to aby jeszcze więcej się nachapać,A kilka postów wcześniej...
Tacy jesteście inteligentni a tak prostego zabiegu nie rozumiecie. Jeżeli chodzi o to jak ja to widzę to nie kupię żadnego z tych "nowo zremastrowanych" filmów, a już w szczególności nie kupię Obcy decydujące starcie skoro mam go i na DVD i na BD z THX, tym bardziej nie dam zarobić Cameronowi za kolejne wydanie TEGO SAMEGO FILMU wystarczająca jakość jest z BD.
(16-12-2023, 23:06)JVC 4K napisał(a): Alien 3 Davida Finchera - super film według mnie i nie tylko mnie sporo lepszy od dwójki Camerona więc płyta UHD jak w banku.
Alien Resurection od Jean-Pierre Jeunet - bardzo dobra scenografia Aurigi, scena operacji chirurgicznej i jeszcze by się parę znalazło, scena z koszykówką Jonner i Ripley - zasłużył ten film na dysk UHD.
AvP 1 i 2 - też solidarnie powinny otrzymać po krążku UHD.
Czyli raz wydanie UHD jest "be", bo to nabijanie kasy wytwórni i reżyserowi, a innym razem UHD się należy (rozumiem, że w tym przypadku ta sama wytwórnia już na kasę zasługuje).
Zanim zaczniesz krytykować i protekcjonalnie odnosić się to innych Forumowiczów, to pochyl się łaskawie nad swoimi własnymi wypowiedziami.
niespotykanie spokojny człowiek