(18-03-2024, 09:14)Juby napisał(a): Nie sądzę, aby ludzie wyznawali taką zasadę.
Ależ oczywiście, że wyznają, nie raz z takimi stwierdzeniami się spotkałem, sam jeszcze parę lat temu nie do końca entuzjastycznie reagowałem na ziarnisty obraz w filmach, bo wydawało mi się, że prawdziwa "żyleta" jest wtedy kiedy obraz jest możliwie najbardziej wyostrzony.
(18-03-2024, 09:14)Juby napisał(a): Raczej jest to myśl: "jeśli film wydano w 4K to MUSI BYĆ jego najlepsza możliwa wersja i MUSZĘ kupić go jeszcze raz w tej najlepszej wersji!"
Tak, bo przecież konsumenci dysków UHD to wyłącznie bezmyślni idioci wypluwający z siebie pieniądze na lewo i prawo, w przeciwieństwie do rozsądnych i rozważnych nabywców BD.
(18-03-2024, 09:14)Juby napisał(a): Mam odtwarzacz 4K od trzech lat i na szczęście na razie trzymam się swojego postanowienia i nie wymieniam Blu-ray na UHD (zdążyło się zaledwie kilka wyjątków, które były tego warte, lub trafiły się w mega-promocji), a i przy zakupie filmów, których nie mam, często decyduje się na Blu, a nie UHD, bo zwyczajnie nie widzę takiej różnicy aby płacić więcej (albo Blu zwyczajnie wygląda Imho lepiej)
Dziękujemy za cenną informację. A tak na poważnie, co to ma wspólnego z tematem?
PS Poprawiłem cytaty. Swoją drogą, bardzo racjonalny powód braku odpowiedzi na wiadomość w świetle tego, że jest jasne do kogo jest skierowana XD.
Panasonic TX-55HZ1000E
Sony UBP-X800M2
Samsung HW-Q800A
Sony UBP-X800M2
Samsung HW-Q800A