(20-04-2024, 17:19)ILSA FAUST napisał(a): To nie jest tak, że nie ma szans na ALIEN 3-4 w wersji 4K na nośnikach fizycznych.
Bardziej wierzę w zachłanność Disneya niż defetystyczne przewidywania niektórych użytkowników forum
Niedawno jak wczoraj oglądałem jeden z filmów na DVD, wydany w roku 2008 z dźwiękiem 5.1., czyli tzw. "jakościowe" DVD - no super procesory w oppo i sony OLED dwoiły się i troiły ale na 83" TV jak zacząłem zwracać szczegóły na detale to kur*a do okulisty już chciałem dzwonić, ale to wina starej wymarłej technologii bo jak wrzuciłem "żyletę" w 4K to od razu się uspokoiłem, że to nie jest problem ze mną ale z formatem, a to że film nie posiada wersji blu-ray więc muszę się męczyć jak poje*any z formatem DVD - więc eksterminuję DVD do ostatniego krążka, no ale jeszcze chwila. Nie ma obrony dla formatu DVD, bo w tej chwili ludzie jak kupują nowy TV to zaczynają od 55", który można mieć za dosłownie każde pieniądze (nie mówię o wersjach premium w OLED) i tutaj już DVD przegrywa (odnośnie dyskusji o True Lies jaki ten 4K nie będzie to zawsze będzie lepszy od DVD, zawsze i tyle w temacie). W USA wiele osób posiada potężne biblioteki od 3 do 10 tys. pozycji w formacie DVD a klasa średnia od 300 do 2000 pozycji i póki systemy kina domowego kupione na początku wieku dawały radę, teraz przy zakupie dużych TV a hamerykanie lubią wszystko duże, to nawet dziecko nie chce oglądać bajek na DVD na takim formacie TV.
--------
[attachment=1933]
Kto ogląda DVD na 83 calach !!! (chwalisz się czy żalisz, że musi swoje ego pompować takim rozmiarem
max 40 cali dobry tv, odległość odpowiednia i DVD da się ogladać. Nie marudź, zjedz snickersa.