Kupiłem tv Sony Bravia 55 A95L, do tej pory miałem XE93, mam amplituner Denona AVR-X1600H, tam mam podłączoną konsolę Playstation 5, Xbox Series X, Nintendo Switch i odtwarzacz UHDBD. Razem z tv zakupiłem HDMI 2.1, podłączyłem go do eARC/ARC w amplitunerze oraz do HDMI 3 eARC/ARC w ty, na początku było ok ale od wczoraj amplituner już nie działa lub działa częściowo. Amplituner nie włącza się razem z tv, czasami jak go włączę ręcznie to jest dźwięk ale najczęściej nie ma, wczoraj wyszedł komunikat, ze jest problem z komunikacją, gdy udało mi się włączyć dźwięk z amplitunera to nie dało się regulować jego głośności ani wyciszać pilotem do tv, pisało żeby używać kina domowego. Dzisiaj się włączył, dało się regulować głośność i wyciszać ale jak włączyłem PS5 i wróciłem na tv to dźwięk już znikł całkowicie i nie chce wrócić. Na PS5 i na XSX jest dźwięk z kina domowego, jak zmienię źródło na tv to zamiast dźwięku z tv na kanale telewizyjnym mam dźwięk z konsoli 
Co tu może być nie tak? Poprzedni tv idealnie współpracował z amplitunerem.
Odpiąłem i ponownie podłączyłem kabel HDMI do amplitunera i teraz nie ma już dźwięku nawet na konsolach i wychodzi komunikat: z powodu błędu komunikacji z systemem audio działa głośnik tv.

Co tu może być nie tak? Poprzedni tv idealnie współpracował z amplitunerem.
Odpiąłem i ponownie podłączyłem kabel HDMI do amplitunera i teraz nie ma już dźwięku nawet na konsolach i wychodzi komunikat: z powodu błędu komunikacji z systemem audio działa głośnik tv.