Tak więc waliłem się wczoraj z przeorganizowaniem okablowania przez bite 4 godziny. Najwięcej czasu zajął mi proces odłączenia wszystkiego, odkurzenia i spięcia kabli trytytkiami w odpowiednej kolejności. Zrobiłem dodatkowe otwory w półce medialnej ( jeden na kabel zasilający , drugi na złącza HDMI a trzeci na przewody audio), bo do tej pory wstyd przyznać wszystko było wciśnięte w jedną wąską dziurę... Każdy kabel został odłączony , wyczyszczony a w przypadku audio na nowo zarobiony. Przyznam że nie spodziewałem tego jak fajnie prezentują się te wtyki bananowe. Ryzyko wypięcia i ewentualnego spięcia spadaja do zera, no i wygląda to bardzo estetycznie. Na razie zamontowałem je do testów na przednie kolumny, ale docelowo zainstaluje je przynajmniej na wtykach bezpośrednich z ampli. Tak więc na ten moment wszystko działa, ale odczekam jeszcze kilka dni, aby nie popaść w samo zachwyt i znowu się zjebie...
Wtyki bananowe zakupiłem >> TUTAJ <<. Solidnie wykonane i fajnie się prezentują. Montowałem je do kabla audio 2x1.5 mm i pasują idealnie.
Wtyki bananowe zakupiłem >> TUTAJ <<. Solidnie wykonane i fajnie się prezentują. Montowałem je do kabla audio 2x1.5 mm i pasują idealnie.
Unboxing >> YouTube