06-07-2024, 21:21
Hejo,
Jako że ostatnio kupiłem UB150 to trochę się nim pobawiłem dogłębnie
nie będę tu opisywał ogólnej jakości wykonania itd bo widać jak to wygląda... tylko bardziej kwestie techniczne i oprogramowania:
- Procesor MT8581BDAV (brak obsługi Dolby Vision) (zrobiłem z UB150 model UB450 lecz po włączeniu DV brak obrazu, ale tego się spodziewałem)
- Procesor w zasadzie zimny i nie generuje ciepła.
- Wersja kernela 3.10.26 systemu.
- Oprogramowanie bardzo szybkie, pioruńsko szybkie tak jak już kiedyś wspominałem jest to oprogramowanie dostarczane przez Mediateka a każdy producent już po swojemu je dostosowuje lecz baza pozostaje podobna.
- Jest możliwość użycia MTKtools i adaptera UART do debugowania i ewentualnej zmiany programowania, trzeba się przylutować do 3 pinów ewentualnie wykombinować coś innego bez lutowania
- Pamięć NAND to TC58NVG1S3HTAI0 TSOP48 256MiB .
- Próbowałem wgrywać oprogramowanie Oppo 20X jak i Pioneera LX500/800, na razie bezskutecznie..
- Działa trick z włączaniem płyt z innych regiony metodą STOP > TOP MENU.
- Jest funkcja ZOOM z możliwością przemieszczenia się góra / dół.
Pozdro
Jako że ostatnio kupiłem UB150 to trochę się nim pobawiłem dogłębnie
nie będę tu opisywał ogólnej jakości wykonania itd bo widać jak to wygląda... tylko bardziej kwestie techniczne i oprogramowania:- Procesor MT8581BDAV (brak obsługi Dolby Vision) (zrobiłem z UB150 model UB450 lecz po włączeniu DV brak obrazu, ale tego się spodziewałem)
- Procesor w zasadzie zimny i nie generuje ciepła.
- Wersja kernela 3.10.26 systemu.
- Oprogramowanie bardzo szybkie, pioruńsko szybkie tak jak już kiedyś wspominałem jest to oprogramowanie dostarczane przez Mediateka a każdy producent już po swojemu je dostosowuje lecz baza pozostaje podobna.
- Jest możliwość użycia MTKtools i adaptera UART do debugowania i ewentualnej zmiany programowania, trzeba się przylutować do 3 pinów ewentualnie wykombinować coś innego bez lutowania

- Pamięć NAND to TC58NVG1S3HTAI0 TSOP48 256MiB .
- Próbowałem wgrywać oprogramowanie Oppo 20X jak i Pioneera LX500/800, na razie bezskutecznie..
- Działa trick z włączaniem płyt z innych regiony metodą STOP > TOP MENU.
- Jest funkcja ZOOM z możliwością przemieszczenia się góra / dół.
Pozdro
Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW