(10-07-2024, 23:49)Mefisto napisał(a): razO tyle o ile rozumiem zasugerowanie wątku z unikatami i rzadkościami (to mogło być rzeczywiście najlepsze miejsce do poruszenia tego tematu) to trochę ciężko mi się nawet odnieść do pozostałych propozycji wątków o tytułach takich jak:
dwa
ewentualnie tutaj lub tu albo bezpośrednio o ebay
- "Zapowiedzi filmow blu-ray - limitowane, ciekawe, nietypowe wydania" - poruszanie tematu wydania z 2022 roku prawie 2 lata później chyba trochę ciężko podciągnąć pod jego zapowiedź

- "Problemy z nowymi wydaniami - ponowne foliowanie i inne" - wprawdzie istniał jakiś cień szansy na ponowne foliowanie, ale jak sam podkreśliłem folia zawierała nawet oryginalne nalepki, więc nie jestem pewien czy sprzedawca z eBaya ze 100% ilością pozytywnych opinii bawiłby się w tak drobiazgową i wielopoziomową mistyfikację - od początku byłem tak na 90% pewien że to wydanie z jakiegoś powodu zawiera po prostu 1 płytę, tylko nie bardzo to rozumiałem
- "Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd." - wydanie ani nie było kupione w sklepie internetowym jako takim tylko od prywatnego sprzedawcy, ani poruszony temat w żaden sposób nie dotyczył kwestii wysyłki ani opłat
- "ebay, allegro - wysyłka, opłaty itd." - jak wyżej, z tą różnicą że rzeczywiście zakupu dokonałem na eBayu, ale poza tym nie widzę żadnych punktów wspólnych z kwestiami poruszanymi w tym wątku
(11-07-2024, 00:19)wojo134 napisał(a): Często jest tak że wydania są tylko z płytą UHD albo tylko z blu-ray, wtedy mogą je sprzedać trochę taniej więc klient końcowy zadowolony a przed zakupem zawsze informują o zwartości danego wydania.Tej grafiki rzeczywiście nie widziałem, ale na niej więcej rzeczy się nie zgadza - ani wygląd slipcoverów, dołączonych dodatków, a w wersji double lenticular na pewno są 3 płyty (oglądałem filmik z unboxingu)
Z tego co widziałem na wizualach to te wydania mają każde po jednej płycie w środku > https://www.hidefninja.com/community/attachments/52831225639_c1caa53cb1_k-jpg.553609/
(11-07-2024, 16:43)TREBOR napisał(a): W tym wydaniu SL ma jedną płytę a DL ma dwie 4k + BD. Nie wiem ile płyt zawiera FS. Posiadam tylko te dwie edycje.Wielki dzięki za potwierdzenie (zasłużony punkcik reputacji dodany)!
Dopiero po Twoim wpisie przyjrzałem się jeszcze samemu pudełku i rzeczywiście na dole jest specyfikacja tylko płyty 4K, więc wszystko się zgadza. Trochę to nietypowe, ale w sumie i tak te wydania mało kto kupuje dla płyt, tylko trochę dziwnie wygląda ten steelbook po otwarciu