(17-07-2024, 21:44)Mefisto napisał(a): Stąpasz po cienkim lodzie, przyjacielu

(17-07-2024, 21:44)Mefisto napisał(a): Nie bardzo wiem, co ma wiek transferu, skoro jest to dokładnie ten sam, który wykorzystują teraz.
Nie byłbym tego taki pewien, o tym przekonamy się w październiku. Ale nawet jeśli założymy, że wydanie UHD będzie bazować na tym samym skanie 4K co dotychczasowe BD, to wyższa rozdziałka, lepsze kodowanie i HDR z całą pewnością zrobią swoje. Poza tym mnie tam rybka, ale będzie też Atmos, którego u Criteriona nie uświadczysz.
(17-07-2024, 21:44)Mefisto napisał(a): Poza tym Criterion to digipack, dodatki oraz książeczka. No i kosztuje w przybliżeniu 130 zł.
Na UHD będą także trzy wersje AR, a pod względem reszty dodatków wygląda mi na lekką przewagę u Sony.
Z 23% vat i wliczonymi kosztami wysyłki Criterion wychodzi mi £29.33, tj. 150 zł. Ale mniejsza z tym czy 130 zł czy 150 zł - gdybyś miał do wyboru Criteriona BD lub Sony UHD w niższej lub podobnej cenie to serio musiałbyś się zastanowić co wybrać, bo digipack i książeczka? Nie załamuj mnie. Poza tym w CCC też jest książeczka

EDIT: Mała poprawka co do dodatków. Większość z nich będzie się pokrywać pomiędzy Criterionem, a nowym Sony, z tą różnicą, że u Criteriona nie będzie:
- “Budd Schulberg: A Righteous Indignation” featurette
- “Boris Kaufman: A Vision Beyond Borders” featurette
Z kolei u Sony, wg. obecnej wiedzy nie będzie:
- Elia Kazan: An Outsider" 1982 documentary
- "I'm Standing Over Here Now" documentary
- Interview with author James T. Fisher
- Visual essay on Leonard Bernstein's score
Więc mogę się zgodzić, że Criterion może mieć tutaj dla kogoś jednak przewagę. Pod każdym innym względem lepsze będzie Sony - żeby nie było niejasności, chodzi mi o płyty i ich zawartość.