21-07-2024, 12:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-07-2024, 13:01 przez Mister Tadeo.)
(21-07-2024, 12:14)djgromo napisał(a): używam aktywnego splittera HDMI który jest zasilany z USB w odtwarzaczu
(21-07-2024, 12:28)Aradiel napisał(a): korzystam z konwertera DC-DC
Panowie, jeśli piszecie o jakimś nowym urządzeniu, który posiadacie, warto podać link, gdzie je można kupić. Ewentualnie jego zamiennik.
Splitter HDMI zasilany z USB w odtwarzaczach zdałby egzamin i u mnie (playery BD i CD mają porty USB).
Jeśli wymagane jest podniesienie wentylatora na wys. 1-2 cm, to takie nóżki załatwiłyby sprawę. Akurat zostały mi 4 sztuki z kompletu podkładek, które mam przymocowane do głośnika centralnego. Takie z delikatnego materiału, dość solidne, na podwójnej taśmie klejącej.
A co jeśli nie ma się wystarczająco miejsca nad urządzeniem, które ma być chłodzone? Brakuje mi z 1 cm dla wzmacniacza stereo (chociaż on nie grzeje się tak bardzo jak ampli). Czy wentylator można położyć obok, a nie nad? Czy uzyskam właściwy efekt?
Chyba że znajdzie się wentylator o wys. 2 cm. Jeśli w ogóle jest sens chłodzenia wzmacniacza stereo i może zrezygnować z jego chłodzenia?