05-08-2024, 13:24
Wracając do tematu jakości audio w moich dwóch Panasonicach - starszym (NV-HD640) i nowszym (NV-HV50), to później wyczaiłem, że ten nowszy ma bardzo dobrą jakość audio w przypadku kaset oryginalnych, a z tymi nagrywanymi z TV gorzej sobie radzi. Starszy zaś bardzo dobrze sobie radzi z nagrywanymi (w oryginalnych zauważalnej różnicy nie ma).
Ale ostatnio coś chyba nawaliło w tym starszym i audio kaset nagrywanych jest nawet lekko słabsze niż w tym nowszym. Nie wiem, co się stało. Czy sprzęt ze względu na swoje lata padł - tj. głowica odpowiedzialna za fonię padła?
Sprawdziłem jeszcze raz parę tych samych kaset, które z rok temu w nim zgrywałem (tj. jakość audio) i teraz jest dużo słabiej niż było wtedy.
@prodarek, spotkałeś się z czymś takim?
Ale ostatnio coś chyba nawaliło w tym starszym i audio kaset nagrywanych jest nawet lekko słabsze niż w tym nowszym. Nie wiem, co się stało. Czy sprzęt ze względu na swoje lata padł - tj. głowica odpowiedzialna za fonię padła?
Sprawdziłem jeszcze raz parę tych samych kaset, które z rok temu w nim zgrywałem (tj. jakość audio) i teraz jest dużo słabiej niż było wtedy.
@prodarek, spotkałeś się z czymś takim?